Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan osmanbuddha Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 200
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 77,215
Ynt: Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

Bu arada ben karavanımla kamp alanları dışında kamp yaptığımda; Koçtaştan aldığım yaklaşık 1metre eninde 50 metre uzunluğunda,sert plastikten bir malzemeyi bahçe duvarı gibi kullanıyorum. Rulo şeklinde satılıyor.4 tanede uzun bahçelerdeki ağaçlara destek amaçlı kullanılan çelik çubuklardan aldım. Köşelere destek olarak kullanıyorum ya da çevrede ağaç varsa etrafından dolaştırıyorum..Dolayısı ile hem istenmeyen yürüyen hayvanları, hem meraklıları ! bizden uzak tutuyor, hemde kendinize özel bir bahçe yaratmış oluyorsunuz..Karavanın kapısının karşısına gelecek şekilde kablosuz bir kapı zilinide duvarıma bağlıyorum..Gelen olursa karavana yaklaşmadan zile basıp haber verebiliyor..Geceleri sensörlü bir projektör ve harekete duyarlı bir alarımımda devrede oluyor.. Bahçe duvarını bilhassa çocuklu ailelere tavsiye ederim..Çocukların sizden habersiz uzaklaşmasınıda önleyecektir. İyi kamplar..

Etiketler

ben şahsen tüfeğim olmadan dağda kamp yapmıyorum çadırda yatarkende yanıma alıyorum ne olur ne olmaz ama bu demek değildirki kamp alanına gelen her kişi art niyetli olacak diye , asıl silahınızı mecbur kalmadıkca göstermemeniz gerekiyor .

ya sağlam gideceksiniz yada gitmeyeceksiniz,hele kız arkadaşınızla gidecekseniz 4*4 daha sağlam gideceksiniz.

5-6 sene evvel Kızılcahamam ışıkdağının batısında bir doktor iki bayan arkadaşıyla gezmeye gitmişti. yukarıda bahsi geçen elemanlardan ikisine rastlamışlar (berduş takımına) bayanlara sarkıntılık yapılmış, uzatmayalım olay büyümüş doktorda silah varmış birini önünden birini kaçarken arkasından vurmuş.bilirsiniz kişiyi arkadan vurmanın şuçu değişiktir.
İnsan şimdi düşünüyor gezmek elbette gerekli insan için. olan olaya bakıyorsun keşke gitmeseydi diyorsun. hadi bakalım çıkın işin içinden. (bildiğimiz kadarıyla ikiside ölmüştü)

Konuya çok daha farklı bir yaklaşım tamamen hep doğrudur denilemese de aslında bir çok durumdaki gerçeği açıklıyor.Art niyetli insanlar ise gerçekten art niyetliyse4 bir şekilde size zarar vermenin yolunu bulur.

yazılanlardan cıkan ortak fikir maalesef memlekette kamp yapmayacaksın illaki kamp yapacaksan evinin bahcesinde veya jandarma karakolunun bahcesinde yapacaksın gerisi boşş ;D

karamsarda olmamak gerekiyor, Gezenbilir neden var? siteye yazın şuraya gidiyoruz diye, bir çok dost çıkar yanınıza...... ;D

''Kamp alanına asgari 6 yetişkin olacak şekilde gitmeli,
Kesinlikle uzun namlulu silah bulundurmalı,
Uyurken faka basmamak için,askerdeki gibi,nöbet sistemi kurmalıyız '' diyorum.

yucel59' Alıntı:
''Kamp alanına asgari 6 yetişkin olacak şekilde gitmeli,
Kesinlikle uzun namlulu silah bulundurmalı,
Uyurken faka basmamak için,askerdeki gibi,nöbet sistemi kurmalıyız '' diyorum.

bu kadar strese gerek yok daha öncede yazdığım gibi en güzeli bir jandarma karakolunun bahcesi saolsun nöbet tutanda var her halde orada bir sey gelmez basımıza

yada en az 6 kişiyi bulmaya calısacağız ... tamam bulduk farzedelim ya karsı tarafta kalablıksa ;D

uzun namlulu veya kısa namlulu veya namlusuz silah taşımak daha da tehlikeli olabilir

Nedir bu korkaklık tırsaklık yaw..yıllardır kamp yaparım ücra yerlerde bir defa bile olumsuz bişey olmadı..ha bazılarının başından münferit olaylar olmuş ayrı..ne yani kamp mı yapmıyalım..korkanlar çıkmasın kampa kardeşim..zorla kamp yaptıranda yok..adam evinin bahçesinde bile kamp yapamıyor..domuzdan korkar..tilkiden korkar..affedersiniz çalı dibine şey yapmayı bilmez..ateş nasıl yakılır söndürülür bilmez..hijyen hijyen diye karpuzu deterjanla yıkar..arıdan tırsar..akrepten tırsar..böylelerinin ne işi var kampta..otursun güvenli evinde keyfine baksın..kampta güvenlikmiş insana karşıymış sen önce domuzdan tilkiden korkmamayı öğren sonra kampa çık..hoş onlarda orda öğrenilir ya...adamın üstüne kedi tırmanıyor yaygarayı basıyor ayağına köpek sürtünür havaya fırlar..evinde otur kardeşim....

korkmayan tırsmayanların basına kotu seyler gelmez umarım vahşi batıda yasadıgımızı unutmayalım lutfen ;D

dediğin gibi 5-6 kişi isen tırsmaya gerek yok.gidiceksin tadını çıkaracaksın.

Konuya iki negatif hikaye ekleyeyim.
İyi birer kampçı olan iki kız arkadaşımız 90 lı senelerde tecavüzden son anda kurtulmuştu.Bu hikayenin ayrıntılarına girmiyorum baya uzun ve çetrefilli.

Erikli yaylasından dönerken uğradığımız balık çiftliği sahibi bir bey bize ağlayarak Ankarada oturan yiğeninin başına gelenleri anlatmıştı.Erciyes dağına iki kız arkadaşı ile giden yiğeninin karşısına eli silahlı 3 maganda dikilip filmleri aratmayacak bir yüzsüzlükle kızlardan birini bırakırsa diğerini alıp canını kurtarabileceğini söylüyor. Eleman düşünmeden teklifi kabul ediyor ve hızla kız arkadaşını arabaya bindirip, içeride bulunan silah ile tecavüzcülerin ikisini vurup öldürüyor. Sonuç çocuk bilmem kaç sene ceza yiyor.

Bu madalyonun bir yüzü. Ve o yüzü doğada görme şansımız inanın şehirdekinin bilmem kaçta biri.Aslan gibi gençler Beyoğlunun orta yerinde tinerciler tarafından bıçaklanıp öldürülmedi mi ?Gün içinde kaç kişi kim vurduya gidiyor ya da kaç ev soyuluyor ?

Yazıma yine bir kamp hikayem ile son vermek istiyorum.

Bir dostumla şimdi adını hatırlayamadığım (Onno Tunç un uçağının düştüğü yerdi sanırım) bir yaylada kış vakti kamp kurmaya gitmiştik. Sisle beraber üstümüze çöken zifiri karanlık ve soğukta yanımızda getirdiğimiz çinekopları ateşte pişirip inceden demlenirken bir kapı gıcırdaması ve silah mekanizmalarının kurulma seslerini duyduk. Önümüzü görmediğimiz bir ortamda bir kaç kişiye ait olan ayak sesleri yanımıza yaklaşıyor bizse bakalım kısmette ne var dercesine bekliyorduk. Derken üç genç yanımızda bitti,herbirinde birer tüfek, selam sabah derken buyur ettik yemeğe, çocuklar kem küm etti ama belliki balık kokusu onlara da cazip gelmişti.

Neyse lafı uzatmayayım gelen çocukların ikisi muhtarın oğlu diğeride yiğeniymiş.Ava çıkmışlar ama fişekleri bitmiş, sadece fişek olsa iyi aşağıdan bekledikleri yardım gelmeyince ne yiyecekleri kalmış ne de sigaraları. Biz doğal olarak elimizde ne varsa paylaştık çocuklarla. Daha sonra çocuklar aslında uzun bir süre önce yanımıza gelmek istediklerini ama korkudan gelemediklerini söylediler.Boş tüfekleri kurma seside caydırıcı olsun diyeymiş.

Görüldüğü gibi aslında dağ başında herkes birbirinden doğal olarak korkabiliyor.

Hikayenin paranoya kısmı ise şuydu;
Gençlerden aynı bölgede bir süre önce hizbullah oluşumu gurupların kamp yapıp eğitim yaptıklarını ve kafa çeken kampçıları eşşek sudan gelinceye kadar dövüp oradan uzaklaştırdıklarının hikayesini dinledik.Daha sonra o bölgeyi terk etmişler.

Yine biz gelmeden iki hafta önce iki ineği paramparça eden, irilikte hatırı sayılır bir ayıyı, hep beraber zar zor öldürdüklerini dinleyince , ortalığı buram buram balık kokutarak o ayıyı nasıl misafir edebileceğimizi düşünerek gözlerimiz uzaklara daldı.

Gece sonunda mis gibi kar havasıyla uyku tulumlarımıza sarılarak uyuduk.

Kısaca hiç bir şey olmaz diye düşünüp ortamın tadını çıkarın. Kafanız rahat etmeyecekse arabaya veya yanınıza bir tüfek alın. Risk az da olsa her zaman her yerde var.

çakacaksın çadırın önüne kazığı bağlayacaksın ben gibi köpeği (american red nose pitbull) tipi gören yanaşmaz zaten şu bir gerçekki mümkün olduğu kadar bayan arkadaşla tenha yerlerde yetersiz sayıda arkadaşla kamp kurmayacaksın ona rağmen olacağı varsa olur zaten yanından da palayı eksik etmemek lazım sana olacağına ona olsun

aslında madem doğaseverler olarak buradayız.O zaman kur çadırı vur kafayı yat demeyeceğiz.Belli önlemler alacağız.
Mesela Çadırın çevresine ufak tefek ses çıkaracak malzemeler,Pille çalışan sensörlü alarmlar ve en önemlisi 2 kişi bile olsan nöbetçi.
Ben yıllardır kamp kurarım,hatta bu yaz yalova delmece yaylasına eşim,1 yaşındaki oğlum ve 3 (10-14 yaş arası ) çocukla gittim.
Ateşi yaktım sabaha kadar dolaştım.Sabaha karşıda vurdum kafayı yattım ve ilk defa gittiğim bir yerdi ve akşam 10.30 gibi gitmiştim.

Dediğim gibi biraz çevreye göz kulak olup,kısa bir mekan analizi ile nöbetde tuttun mu bide Allaha tevekkül ettin mi gerisini düşünme ve tadını çıkar.

Ama genel kanaat kadınlarla,kızlarla giderken daha dikkatli olmak lazım.Bir erkeğin kaldıramayacağı durumlar ve ölümler olmaması için daha güvenli yerler tercih edilmeli.