Kamplı Etkinlikler için Balta Tercihi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ishak77 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 87
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 98,111
Ynt: Kamplı Etkinlikler için Balta Tercihi

sapını dedem bilerek uzun braktı istediğin ölçüde kes diye elime gecer geçmez fotolarını yukledim. yarn sapını kesip tekrar yuklicem fotoları. resimler çok buyuk görünüyo olabilir telefonla çektim. sap uzunluğu ağırlık ağız ölçüsü gibi ölçüleride yuklicem saygılar...

Etiketler

Merhaba arkadaşım,
Baltanızı dedeniz yapmış ellerine sağlık.
Bakın o dede ve emsalleri nekadar deneyimlere sahip ancak bilenler bilir, o nedenle bence siz o baltanın sapını kısaltmayın derim.
O sap boşuna uzunbırakımamıştır diye düşünüyorum, bence bir süre kullanın sonra kesmek için karar verin derim tabiki karar sizin.
Dedenizin eserini güzel günlerde kullanın ve iyi saklayın.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Baltanızı kazasız belasız keyifle kullanın .Ayrıca Niyazi beye harfiyen katılıyorum.Herkese iyilikler ve iyipaylaşımlar dilerim.

tavsiyeleriniz için teşekkurler. sizleri dinlicem kesmicem sapını. elime muhtesem oturuyo kullandıktan snra düşünücem bu kesme mevzuunu

Eylem Bey, kesici aletler ile epey tecrübem oldu, örneğin yağ taşı ile sürmene bıçaklarını kolayca tüyleri alacak hale getirebiliyorum. (Yada baltalarımı-gerekmese bile) Yalnız eski berberlerin ustura bilerken kullandığı deri kayışın nasıl kullanıldığını bilmiyorum. Biraz anlatmanız mümkün mü?

Bence de hem boyut hem de işlev açısından Fiskars X5 kamplı etkinliklerde oldukça yararlı gözüküyor. Onun muadili olarak önerebileceğiz bir balta markası ya da modeli var mıdır?

semaver' Alıntı:
Eylem Bey, kesici aletler ile epey tecrübem oldu, örneğin yağ taşı ile sürmene bıçaklarını kolayca tüyleri alacak hale getirebiliyorum. (Yada baltalarımı-gerekmese bile) Yalnız eski berberlerin ustura bilerken kullandığı deri kayışın nasıl kullanıldığını bilmiyorum. Biraz anlatmanız mümkün mü?

Bir deri kayışın hem çok çok çok ince bir kuma denk düşse de bir aşındırıcılığı vardır, hem de ağızdaki kılağıdan (çapak) kurtulmaya, ağızı daha düzgün bir hale getirmeye yarar.

Bu deri şu anda fotoğraftakine göre bayaa karardı. Bu kararma da derinin bıçakları aşındırdığının ispatı.

index.php

Ynt: Kamplı Etkinlikler İçin Balta Tercihi

Aynı baltadan geçen yıl aldım, bahçede kullanmaktayım. Ustaların her ikiside iyi insandır. Kemeraltında başka sıcak demirci kalmadı ama hiç fırsatçılık yapmazlar. Kendi ürettikleri malların aynısından alıp sattıkları mal da vardır ama bu bizim imalat, bu değil diye mutlaka söylerler. Onlardan yıllar önce aldığım uzun bir maşa ile yere düşen en ufak közü bile tutup ocağa geri koyabilirsiniz o kadar iş yapan malzeme üretirler...

İşe yürüyerek gidip gelirken ya sabah ya akşam dükkanın önünden geçerim. Bazen de durur öylece seyrederim dükkanı ve çalışmalarını... Nadir sanatkarlar, gözü gibi bakması lazım devletin bu insanlara.

Öncelikle konuya bilgi ve tecrubelerini aktaran herkese teşşekur ederim. Çok aydınlatıcı bır konu olmuş. Bende bir suredir balta almayı düşünen ama bu yeni usul koçtaş vs. satılan urunlere şüpheyle bakıp alamayanlardanım. Bu bilgiler ışığında daha doğru bir tercih yapacağımı umuyorum.

merhaba bende araziye giderken arabamda durması ve kampta kullanmak için küçük boyutlu bir balta almak istiyorum, koçtaşta internette hep fiber saplı baltalar var acaba sapından yana herhangi bir sıkıntı çıkartır mı ??

Hımmm, paylaşmayı unutmuşum. Yukardaki baltamın son hali:

Bir ara, ağırlığını biraz azaltmak, daha düz bir yüzey, köşelerden kurtulmak ve biraz da şeytan dürtmesinden dolayı baltayı çok kabaca da olsa zımparalamıştım. Vaktim olup da daha çok uğraşssam ve sapı değiştirsem çok daha güzel bir fotoğraf verecekti.

balta_izmir_1_01.jpg

balta_izmir_1_02.jpg

balta_izmir_1_03.jpg

balta_izmir_1_04.jpg

Çeliğin sertliğini hafızamı tazelemek için kontrol ettim. HRC'si nedir bilemem ama baltaya ufak Leatherman'imin eğesinin işlemediğini söyleyeyim. Her şey yolunda. ;)

Soruma ek olarak yuvarlak agizli balta mi yoksa düz agizli bir balta mi almak gerekli herhangi bir farklari var mi acaba ??

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR