Kampinglerin Fiyatlandırması Nasıl Olmalı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,304

mycamper

Kamp III
Yer
İstanbul
Web
www.anakamp.org
Ülkemizdeki standartsızlıktan kampinglerimiz de nasibini almakta ve kullanıcılar olarak farklı yönlerden de olsa ucu bizleri bir şekilde rahatsız ediyor.

Kimileri kampinglerde fiyatlandırmanın kişi başına değil, çadır veya karavan başı hesaplanması gerektiğini savunur ve isterken, kimileri ise karavan veya çadır, artı kişi başı ücretlendirilmesini savunuyor.

Tahmin etmenizin güç olmadığı gibi; genelde kalabalık seyahat edenler veya kamp yapanlar kişi başına hesaplanmasından yana değilken, kişi başına para ödenmesini tercih edenlerin genelde tek veya iki kişi seyahat edenler olduğunu görüyoruz.

Sizlerin bu konudaki görüşü nedir?

Etiketler
Kampinglerin konumu ve verdiği hizmet kalitesi farklı olmakla birlikte bunun bir bedelinin olduğu tabiidir. Kampingler maliyet hesaplarını aşağıdaki sisteme göre hesaplamalı ve böylece fiyatlandırmalıdırlar.

Karavan veya çadır yeri için istenen bedel yer + iki kişi için olmalıdır. Bundan sonra artan her kişi için otellerde olduğu gibi ek ücret alınmalıdır. Bunların yaşları da gözönünde bulundurulmalı ve aileler mağdur edilmemelidir. Mesela 6 yaşına kadar ücretsiz, 12 yaşına kadar % 50 gibi.

Ynt: Kampinglerin Fiyatlandırması Nasıl Olmalı?

Merhaba arkadaşlar...Bende abimle beraber bir karavan almayı istiyoruz...hatta pazarlık aşamasındayız.Bu yüzden İzmire yakın kamplardan Denizatını arayıp fiyatlarını sordum biraz önce ... karavana 12 TL kişi başı 14 TL 0-6 yaş ücretsiz....12 yaşına kadar %50 indirimli 7 TL dediler....havuzdan faydanılamıyormuş...............Kesinlikle karavan kamplarının yaşatılması ve kalitelerinin yükseltilmesi gerektiğini düşünüyorum...Ama hem karavan hem kişi başı uygulama bana mantıklı gelmiyor.Bizim 2 çocuğumuz var ve yaşları büyük...Yani 4 x 14 +12 = 68 TL Bana abartılı bir rakam geldi...tabiki kişi sayısına göre su tüketimi artacak demirbaşın yıpranmasıda artacak ama rakamlar daha mantıklı olmalı diye düşünüyorum....

Günlük tutarı ayla çarptığınızda ciddi bir rakam çıkıyor. Tamam karavan kampları yaşatalım ama önce karavancıların yaşaması gerekmiyormu?.Karavancıları bir eli yağda bir eli balda tuzu kuru insanlar olarak düşünüyorsak haklısınız. Tartışmaya bile gerek yok değilmi?

Toplam ücret mütevazi bir otel fiyatına geliyorsa, bu fiyat bana fahiş geliyor. Neticede otelin fiyetını belirlerken yaptığı yatırım ve verdiği hizmete kıyasla camping alanları çok yüksek kar peşindeler diye düşündürüyor beni. Sanırım doğaseverler arttıkça bu alandaki hizmet sektörü de orantılı olarak genişleyecek ve rekabetin de vereceği ivmeyle çok daha uygun fiyatları göreceğiz diye düşünüyorum.
Saygılar.

Kaan Sabri' Alıntı:
Toplam ücret mütevazi bir otel fiyatına geliyorsa, bu fiyat bana fahiş geliyor. Neticede otelin fiyetını belirlerken yaptığı yatırım ve verdiği hizmete kıyasla camping alanları çok yüksek kar peşindeler diye düşündürüyor beni.
yazdıklarınıza aynen katılıyorum, doğa severler için kamp yapmanın maliyeti otel ücreti ödemek gibi çok da yüksek olmamalı,kamp işletmecileri "ama 12 ay çalışamıyoruz,sezon süresi belli,ne kazanırsak bu sürede kazanıyoruz" diyorlarsa eğer, dünyanın değişik yerlerindeki örneklerde görüleceği üzere ülkemizde de 12 aylık sezonları içeren çalışmaları başlatmalılar.

Tüm kamp ve karavan dünyasının ve hepimizin bildiği gibi kamping fiyatları yıllardır hep tartışıla gelmiştir.
Her iki tarafı da memnun edecek fiyatı bulmak gerçekten zor.
Tabii ki işin doğası gereği kamp sahipleri fazla ücret almak, gezenler daha ekonomik tatil yapmak isterler.

Masanın ne tarafında oturduğunuz önemli. Örneğin ben masanın karşı tarafındayım,yani kamp sahibiyim.
Gördüğüm kadarı ile forumu kullananların hemen hemen hepsi gezen tarafta.Doğrudur,birçok kamp alanı sezonluk çalışır ve bir yıllık
kazancını 4 aya bilemedin 5 aya sıkıştırır. Bu da kamp fiyatının yükselmesi demektir. Hele kamp alanı kiralık ise işletmecinin işi daha da zordur.

Kamp fıyatı yüksek ise karavancılar ve çadırcılar kamp dışı konaklamayı tercih ederler.Kamp sahibi sürüm yapamadığı için fiyatını indiremez, bu böyle fasit daire gibi devam eder gider.

Forumda genellikle istek ve temenni niyetinde yorumlar var.Ben önce bu sene uyguladığım fiyatlardan örnek vereyim,daha sonra somut önerimi sunacağım.

Tepe Camping 2011 sezon içi (16.06.2011-16.09.2011) fiyatları:

Karavan için 2 kişi 25.00 TL+ ilave kişi başı 10.00 TL (0-6 yaş ücretsiz,6-12 yaş grubu 5.00 TL, ilave karavan ücreti yok)
Örneğin: 2 yetişkin+ 1 kişi 6-12 yaş+1 kişi 0-6 yaş grubu=25.00+5.00+0.00=30.00 TL/Gün

Çadır için kişi başı 10.00 TL (0-6 yaş ücretsiz,6-12 yaş 5.00 TL)

Verilen hizmetler:
24 saat sıcak su
Temiz bir duş, WC ve çevre
Çim konaklama alanı
Mutfak (bulaşık yıkama)
Elektrik
İçilebilir su sağlanması
Hijyenik yüzme havuzu( günübirlikçiler için havuz ücretimiz 10.00 TL/gün)
Işıklarla donatılmiş güzel bir çevre düzenlemesi ve harika bir Denizli manzarası (kuş bakışı)

Önerim şu; kampçılar müşteri olarak kendi aralarında fiyat belirlesinler veya önersinler bunu da kendi sitelerinde veya forum sayfalarında yayınlasınlar,
Bu fiyat ve şartları kabul eden kamp işletmecileri bunu deklere etsin.
Gerçi şu anda sezon bitti ama bir dahaki sezona yararı olabilir. Biz 365 gün açık bir kampız.Saygılarımla

Adalet Dingil

www.tepecamping.com

Sn. adalet, verdiğiniz fiyat örneklemesinde, günlük 25TL+kişi başı 10TL'yi kendi pencerenizden bakınca en asgari düzeyde tuttuğunuza inanıyorum, bu yuvarlak hesap aylık 900 TL eder.....
Biz emeklilere devlet ayda 900TL vermiyorki, biz bu parayı kampinglere verebilelim, artanıylada yiyip içip mazot alalım, gezelim....Üstelik, karavan bize ait, yatak, çarşaf, yastık, koltuk,masa,şezlong, ocak,tencere,tabak,kaşık,çatal, bize ait, bu ücreti neye ödeyeceğiz şimdide bizim penceremizden bakıp, bir düşünün..
Kampinglere girme mecburiyetimizde bir tek sıkıntımız vardı oda elektrik, az kaldı gelişen teknoloji sayesinde güneş panelleri ile onuda çözmek üzereyiz, bu günlerde elektrik mecburiyetinden 3-4 günde bir malesef kampinglere girmek zorundayız ama çok yakında hiç girmeyeceğiz sanırım, hele emekliler asla...
Böylece kampingleri gereksiz yere işgal ederek sizlerin iş yapmasınada engel olmayacağız artık, vatana millete hayırlı olsun, kamping işletenlerede bol kazanç versin...

Merhaba.Sayın Atilla beye teşekkür ediyorum.Benim ve birçok : doğa ve karavancılığa gönül vermiş kişilerin düşüncelerini , gerçek imkanlarını açıkladığı için.Ne yazıkki TÜRKİYE gerçeği bu.Bu kamp ve karavancılık için kurulan dernek klüpler diğer sportif klupler bu imkanların geliştirilip daha ekonomik olarak sunulması için neler yapıyorlar?Ayrıca ilgili resmi kurumlarda temsil edilip sorunlara çözüm önerileri getirip imkanları genişletiyorlarmı?Sektörde faaliyet gösteren imalatçı ,atölye ticarethanelerde karavancılara avantaj sağlıyorlarmı?Ben bu konularda bilgili ve otoriter kişi ve kuruluşlardan fikir ve görüş almak istiyorumKatkıda bulunmalarını rica ediyorum.SEVGİ ve SAYGILAR.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,844
Kayıtlı Üye Sayımız
166,640
Kaydolan Son Üyemiz
Emirkktn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR