İzmir'e 45 Dakika Uzaklıkda Ki (panama Koyu) Konum Bilgisi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan baay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,355

baay

Yeni Üye
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
1
Merhabalar. Youtube üzerinden izlemiş olduğumuz ekte ki video
Video: https://www.youtube.com/watch?v=N9j4P6gtOQM&t=2s
ile ilgili konum bilgisine sahip olan doğa sever arkadaşlarım bana yardımcı olabilir mi acaba ?

Videoda ismi panama koyu olarak geçiyor fakat google üzerinden arattığımızda böyle bir koy a ulaşamadık . Google haritalardan 1 saatlik arama sonucu da malesef bir sonuç alamadık. Bu güzel koyu bilip bizimle paylaşmak isteyen kampdaşlarımızı merakla bekliyoruz . Teşekkürler
 




.
Etrafı sıkı ormanlık olduğundan girmesi yasak olmalı.
Hem böyle tahrik edici bir video yap, hem de yerinden bahsetme.
Artık şimdi bir koyumuzu daha kaybettik sayılır..
Kim demiş bilim faydalı diye ? 🤓
 
Son düzenleme:



Benjamin TV'yi takip ederim, güzel yerler bulur.

Google Earth ve atlas.harita.gov.tr sağolsun 10 dk 'da buldurdu. Araştırma da yaptım, pek karavanlık durum değil gibi.

İzlekte ki Benjamin yoruma yazmış, ikinci gün jandarma gelip 1200 TL ceza kesmişler.

Google Lens olayı da güzel, 1 dk buldu.. Earth kullanım alışkanlığı...
 
Son düzenleme:

Bahsi geçen koy gerçekten de çok güzel. Bir çok yerden girişi var. Bazı yerlerden 4x4 araçla geçmek gerekiyor. Bazı geçişlerden binek araçla girilebiliyor. Ancak yaz aylarında sürekli olarak jandarma denetiminde olan bir yer. Gidilse bile toplanıp çıkma zahmeti var. Üzerine ceza yerseniz cabası. Bu arada koyun belli bir ismi yok. İki koyun birleştiği yerin kuş bakışı görüntüsü kalbi andırdığı için kalp koyu diyorlar genelde. Sevgili Benjamin koyun güzel yapısından dolayı panama demeyi tercih etmiş.
 

Google arama farklı nasıl yapılır öğrenmeniz gerekiyor.
Video dan ekran görüntüsü alıp Google Lens'te aratın, Hiç bilmediğim Çıfıt kalesini bulursunuz.
Videoyu baştan sona çok dikkatli yeniden izledim. Sonra Google Earth'den Çıfıt Adası civarını inceledim. Videodaki yer kesinlikle orası değil.
 

Dikkatli bakın adanın güney doğu yönünde, kalp şeklinde, yürüyüş parkurları arasında gösterilmiş hep. Eski iletiler var Google Amca'da.

Bazı noktalarda görünüm net değilse; atlas.harita.gov.tr'den bakabilirsiniz.

Videoda özel olarak koordinat v.b malzeme verilmesini istenmedği için burdan koordinat paylaşmak ta doğru gelmedi. Zira Google Amca'nın örümcekleri hemen indexler.
 

ikinci gün jandarma gelip 1200 TL ceza kesmişler.
Bunu beğendim. Fakat aslına bakılırsa böyle bir tabiat harikasının zevkine varabilene, bu verilen para az bile.
Karşılaştırmak için baksanıza:
1692378506152
 
Son düzenleme:




Dikkatli bakın adanın güney doğu yönünde, kalp şeklinde, yürüyüş parkurları arasında gösterilmiş hep. Eski iletiler var Google Amca'da.

Bazı noktalarda görünüm net değilse; atlas.harita.gov.tr'den bakabilirsiniz.

Videoda özel olarak koordinat v.b malzeme verilmesini istenmedği için burdan koordinat paylaşmak ta doğru gelmedi. Zira Google Amca'nın örümcekleri hemen indexler.
-Cıfıt adası, videodaki adadan çok büyük.
-Videodaki koyun kumsalı tamamen kum, Cıfıt adasındaki kumsalda çok büyük kaya parçaları var.
-Videoyu anlatan, güneşin battığı noktayı gösterdiğinde, koyun güney yönüne baktığını anlıyoruz. Oysa Cıfıt adasının koyu batıya bakıyor.
-Videodaki ada, kalp şeklinin üst kısmında yer alıyor. Cıfıt adası, koy dizisinin sonuncusunda yer alıyor.

Bence Lens programı sadece koyların fotoğraflarını benzetmiş. Aynı benzerlikte çok sayıda koy da bulunabilir zaten.

Google Earth'de Cıfıt adasından biraz daha güneye doğru ilerleyin, videodakine çok daha benzeyen bir koy ve ada göreceksiniz. (Ama orası da değil)
 






Bir İzmirli olarak ve de Karayollarında arazi ,topografya ,harita mühendisliği bölümleri sorumlu çalışanı olarak ÇIFIT KALESİ yakınından gecen SEFERİHİSAR - GÜMÜLDÜR DEVLET KARAYOLUNUN yapım aşaması öncesi arazi çalışması etütlerini benim ekip şefi olduğum gurup yapmıştı. Burada bahsi gecen KOYLARIN hepsini ETUD AMAÇLI GEZDİM santim santim ölçüp 1/1000 ölçekli en ince detaylarına kadar haritalarını yaptım. Uzun lafın kısası bu koy burada anlatıldığı gibi çok müthiş güzellikte bir yer filan degil ege kıyılarında her yerde rastlanan sıradan bir koy. Ayrıca EGE ORDUSU ÇIKARTMA TATBİKAT ALANINA DA ÇOK YAKIN bundan dolayı askeri güvenlik açısından çok sıkı davranılmaktadır...... Söyliyeceklerim bu kadar
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,961
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst