Kamp Yemekleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan philykia Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 106
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 89,167
Ynt: Kamp Yemekleri

Hımm ,
Güzel bir düşünce , hepimiz kamplarda yaptığımız yemeklerin yapım aşamalarını Word'da yazıya dökersek damlaya damlaya göl olur diye düşünmekteyim.
Yine de hayli zorlanacağız. Belli bir düzene koymak tasnif etmek.!
Tembel Yemek Kitabı isimli bir kitap var piyasada onu alıp içinde bize uyabilecek tarifler var mı yok mu diye de bakmamız lazım.
http://www.kitapdostu.com/pinfo.asp?pid=227125
Bu kitabın içerik olarak değilde , konuların sıralanış tarzına uygun bir Kamp Yemekleri adı altında bir kaynak oluşturabiliriz.

* Hafif az yer kaplayan malzemeler ile Ana Öğünler ,
* Hafif az yer kaplayan malzemeler ile Ara Öğünler ,
* Kamp Yemekleri için malzemelerinin optimum sayıya indirilmesi.
* Kamplı Faaliyet öncesi yemek malzemelerinin tasnifi ve paketlenmesi.

gibi konu başlıkları olabilir.Farklı konu başlıkları için görüşlerinizi yazarsanız memnun olurum.

Öz Murat ,

Etiketler

Erthem :eek: yani fotoğrafları görünce bi garip hissettim kendimi..Çok tanıdık bildik görüntüler..tentede yanan ocak ve yükselen duman..off off salçalı sosisli makarna..Kendi adıma şu; ''Eşşek gibi taşırım kral gibi yaşarım'' felsefesini bizzat değilde çadır partnerlerimle ortak gerçekleştiriyoruz..Can boğazdan gelir hele ki dağda..Şimdi bunları yazarken kamplar gözümün önüne geliyor..O kadar özledim ki kelimelerle ifade edemeyecek kadar..hatta şu an hayali olarak XGK'nın sesini duyuyorum desem yalan olmaz:((

dağlarkızı' Alıntı:
Erthem :bow: yani fotoğrafları görünce bi garip hissettim kendimi..Çok tanıdık bildik görüntüler..tentede yanan ocak ve yükselen duman..off off salçalı sosisli makarna..Kendi adıma şu; ''Eşşek gibi taşırım kral gibi yaşarım'' felsefesini bizzat değilde çadır partnerlerimle ortak gerçekleştiriyoruz..Can boğazdan gelir hele ki dağda..Şimdi bunları yazarken kamplar gözümün önüne geliyor..O kadar özledim ki kelimelerle ifade edemeyecek kadar..hatta şu an hayali olarak XGK'nın sesini duyuyorum desem yalan olmaz:((

Valla Ne Denirki Herşey Ortada :D Aslında Fotoğrafları Koyarken Çok Düşündüm Berilerinin Canını Yakmayayım Die Ama İşte Ne Yaparsın.

Kabul et erthem çok kötüsün.. :p Bende şöyle milletin damarından girecek yeni bir yazı mı yazsam acaba.. :p Şaka bir tarafa cidden pek bir yaklaştı bam telime fotoğraflar..Zaten bu aralar dağ konusunda bayaa bir darlanmıştım senin fotoğraflar üstüne tuz biber oldu.. :p Şu yumurta olayıda cidden takidire şayan olmuş..Ne keyifli olmuştur yemesi.. :p

dağlarkızı' Alıntı:
Kabul et erthem çok kötüsün.. :p Bende şöyle milletin damarından girecek yeni bir yazı mı yazsam acaba.. :p Şaka bir tarafa cidden pek bir yaklaştı bam telime fotoğraflar..Zaten bu aralar dağ konusunda bayaa bir darlanmıştım senin fotoğraflar üstüne tuz biber oldu.. :p Şu yumurta olayıda cidden takidire şayan olmuş..Ne keyifli olmuştur yemesi.. :p

Ya Valla Bir Zirve Dolusu Aç İnsanın Arasında Pek Kolay Olmadı Ama Afiyetle Yedik. .iYa Sen Olsun Karadenizdesin 2 Adım Atsan Dağdasın Peki Biz Ne Yapalım O Gada Yol Tepiyoz Dağlara Kavuşmak İçin

Karadeniz,adım başı dağlar... :'( Ben geçtiğimiz dönem mezun oldum ve Temmuz'dan beri çalışıyorum..O nedenle zaten dağa(sevdiğime)gidemiyorum..Fotoğraflarda o yüzden etkiledi beni.. :( Nese kamplar güzeldir yemekler dahada güzeldir deyip bu havayı dağıtayım en iyisi.. :p

Arkadaşlar sizler belki daha önceden duymuşsunuzdur fakat ben geçen hafta keşfettim. Leader Ramen Cup diye büyükçe bir bardakta hazır makarna.Ağzına kadar kaynar suyla dolduruyorsunuz ve 3 dak. içinde hazır oluyor.makarnanın içinde suyuda kaldığından içine ekmekte doğrayıp gayet doyurucu bir öğün oluyor.çeşitli türleri var benim favorim tavuk aromalı olanı gayet lezzetliydi ayrıca hafif fakat tek kötü tarafı biraz fazla yer kaplıyor ama zahmetsiz.

herkese selamlar,

hazır yemek işi pratik ama taşıması ve kapladığı yer ile taşınan paketin yırtılması ihtimalı sorunlu o nedenle en iyisi kampta yapılabilen ev yemekleridir derim

kahvaltı için evde müsli hazırlanabilir
yulaf ezmesi
mısır gevreği
kuru dut
iç fındık
antep fıstığı içi
kayısı doğranmış halde bir kaç tane
kuru incir doğranmış halde
toz şeker

bunlar mümkünse bez bir torbada bez torba da ıslanmasın diye naylon torbanın içine konularak kahvaltıda ve hızlı geçiştirilecek öğünlerde sadece sıcak su ilavesi ve hatta soğuk su ilavesi ile yenilebiliyor.

ayrıca sedat hocamın yemişliği vardır ve hatta yemeği yaparken tarifini unutmayayım diye filme de almıştı bulgur pilavını çeşitli kuru sebzeler kullanarak ya da yazın taze sebzelerle bir şölene dönüştürmek mümkündür. bir ara tarifini veririm.

akşam yemeklerinde mutlaka bir sürpriz olmalı diye düşünüyorum eğer kampta ateş yakılacak ise yanınıza alacağınız fermente sucuktan bir kaç parçayı bir çöpe takıp kebap yapmak moral açıdan (en azından bir antepli olarak homo sapiens kebapensis türünü temsil etmem itibari ile beni mutlu ediyor) iyi olur diye düşünüyorum. bunun yanında antep peyniri tipi peynirleri ya da kaşar peynirini de bir dala geçirip ateş başında kızartmak zevklidir(ama unutmayın sadece bir kaç parça sonra işi abartırsanız ilk geceden sonra peynirsiz kahvaltılar sizi bekliyor demektir, tecrübeyle sabittir ;D ).

son olarak,
sürekli hazır çorba ya da hazır yemekler yediğinizde bir süre sonra tüm hücrelerinizden sodyum benzoat (katkı olarak kullanılan e bilmem kaç kodlu ürün) ekstrakte edildiğini farkedersiniz tamam 2 gece hazır yemek çorba yenilebilir ama 7-10 günlük bir kamp ortamında 5. günden sonra hazır çorbalar çekilmez hale gelir emin olabilirsiniz.

katır gibi taşırım kral gibi yaşarım felsefesini sonuna kadar destekliyorum. ağrı dağına (sırtında) patlıcan ve patates çıkartıp kızartma yapan üzerine yoğurt döküp yiyen yanında lebeniye çorbası yapıp içine de evde yapıp pişirdiği ufak et köftelerini atan ve yemeği porselen tabakta servis edip "oolum dağcılık felsefesinin içine ettin" diye taltif edilen birisi olarak kesin tavsiyedir ki insan mutlu olduğu şeyi yapmalıdır dağlarda ya da doğada gerisi boş gerisi heva

yasarergun' Alıntı:
homo sapiens kebapensis
tebrik ediyorum süper tanımlama ;D Birden gözümde canlandı gelecekte bir gün gazete manşeti "Ağrı dağında3-5 bin yıl önce yaşadığı tahmin edilen elinde kebap şişleriyle donmuş halde homo sapiens kebapensis bulundu"

arkadaşlar ana protein kaynaklarında sayılan salam ,sucuk ,kavurma, pastırma vs yiyeceklerinizi paket ağızları güzelce kapatıldıktan sonra çadır içinde bulundurmamaya hatta çadıra yürüyüş mesafesi olan bir ağaç dalına asmaya özen gösterirseniz gece oluşabilecek istenmeyen durumlardan da kurtulmuş olursunuz ;)

**

KAMP,
Yemek Tariflerini,
Fotoğraflarını,
Burada Paylaşalım..!

** [ Dosya ]

http://www.facebook.com/group.php?gid=29805311769

**

[attachment=1]

n40904140294_5442.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON MESAJLAR

SON KONULAR