Kamp Yemekleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan philykia Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 106
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 89,131
Ynt: Kamp Yemekleri

Alıntıdır yazmışsın ama sanırım linki unutmuşsun onu da yazalım tam olsun. ;) Başkalarının emek verdiği şeylerden faydalanıyorsak bu kaynağını bilmemiz bildirmemiz daha doğru olur.
http://www.dask.org.tr/bilmek_istedikleriniz/kampcilik.htm
 

Etiketler
Ynt: Kamp Yemekleri

Untmadım dostum düzenlemeyi yapalı olmuştu bir süre, kaynağı bir türlü hatırlayamadım. Yazıyı buraya koymadan bakındım uzun süre ama bulamayınca sonunda altına alıntı olduğunu belirttim sadece.

İyi olmuş yazdığın. ;)
 


Ynt: Kamp Yemekleri

Herkese merhaba

Aslında sizin tarifler baya doyurucu ama ufak tefek kolay birkaç tarifte ben üfüreyim;
Mantarlar iyi bir temizlenir
Mantarların saplarından ayırıp içinin kara olan kısmı boşaltılır.
Mantarın içi yağlanır.
Boşaltılan yağlı kısma kup kup kesilmiş kaşarlar yerleştirilir.
Mantarlar ızgaraya yerleştirilir hafif közde kaşarlar iyice eriyinceye kadar tutulur sonra afiyetle yenir.
Dikkat: kaşar yakabilir dikkatli yemek lazım.
Birde ben pekmezi öneririm kamplar için hem sıcak tutuyor hem enerji veriyor tabi onu da fazla kaçırmamak lazım mide rahatsızlığı verebilir.
Ayrıca kuru üzümü cevizle leblebiyle kuru kayısı bademle gene cevizle çekirdeğiyle filan yemeyi öneririm incir gibi isal yapma ihtimali bulunan ürünleri tüketmemede fayda var.
 

Ynt: Kamp Yemekleri

Füme Balık

Füme balığı farklı şekilde ve farklı fırınlarda hazırlamak mümkündür. Avrupa´da özellikle balıkçılar füme balığı çok severler. Taze bir balığı füme fırınında hazırlayıp daha sıcakken ikram ettiğiniz dostlarınız uzun zaman bu balıktan bahsedecektir. Almanya´da balık malzemesi satan yerlerde füme fırınlarının bir kaç çeşidini görmek mümkün.
Türkiye´de füme yapmak için fırın varmı bilmiyorum. Ben Almanya´da çok sık kullanılan bir fırını örnek olarak alıyorum. Aslında bir aluminyum tencerede de yapılabilir. Tencerenin geniş ama fazla yüksek olmaması lazım.
Tarifi yaparken kullandığım resimleri aşağıdaki linkten aldım.
[SIZE=78%]http://ralf-jessel.de/fk04.html[/SIZE]
Tarifi yaparken kullandığım resimleri aşağıdaki linkten aldım.

Önce bir kaç önemli nokta:
-Büyük balıkları (sazan tipi)enlemesine 3-4 santimetre kalınlığında dilimlere kesmek iyi olur.
-Füme fırınına konulacak talaşın çok ince kesilmiş olması ve kuru olması gerekir.
-Iğne yapraklı veya boyanmış ağaçların talaşı uygun değildir.
-Bence en iyi talaş Kayın ağacından olanıdır. Ayrıca kızılağaç, meşe, kestane ve ceviz ağaçları da uygundur.
-Füme fırını yanmayan düz bir yere konulmalıdır. Ben ilk füme yaparken kullandığım masayı atmak zorunda kaldım.

Şimdi tarife gelelim:
1.Resim. Balıkları temizleyip yıkıyoruz. Yıkandıktan sonra
elimize her balık için bir avuç tuz alarak balığın her tarafını (içini ve dışını) iyice tuzluyoruz. Tuzun içerisine ben karabiberde koyuyorum. Izgara yaparken kullandığınız baharatlardan da, isteğinize göre biraz tuza karıştırabilirsiniz.
Önemli:Balık bir saat böyle tuzlu kalacak.

2.Resim. Bir saat tuzlu tuttuğumuz balıkları iyice yıkıyoruz. Balığın üzerinde hiç tuz kalmaması gerekir.
3.Resimde gördüğümüz gibi, eğer vaktimiz varsa balıkları bir mutfak kağıdının üzerine dizerek kurumasını bekleriz.
4.Resim. Eğer vaktimiz yoksa resimde gördüğümüz gibi, balıkları bir saç kurutma makinesi ile kurutabiliriz. Önemli olan balığın üzerinde hiç nem olmaması.


Devami gelecek.

Balik 1.jpg


Balik 2.jpg


Balik 3.jpg


Balik 4.jpg
 



Ynt: Kamp Yemekleri


Resimleri aşağıda belirtilen nedenle yüklemek mümkün olmuyor. Bu nedenle tarife devam edemiyorum.


(Ekiniz güvenlik kontrollerini geçemedi ve yüklenmedi. Lütfen forum yöneticisi ile danışın).
 

Ynt: Kamp Yemekleri

Merak ettiğim bir şey var. Eğer uzun süreli bir kamp olacaksa ve rotanızda yerleşim yeri yoksa bu önerilen yiyecekleri nasıl muhafaza etmeliyiz? Kuru bakliyatlar için sorun yok ancak bu kahvaltılıklar ve konserveler nasıl bozulmadan kalabilecek?
 

Ynt: Kamp Yemekleri

Bal - Zeytin ve yağların bozulma derdi olmaz.

Peynir olarak da eski kaşar kullanırsanız küflenen bölümlerini keserek kullanmaya devam edebilirsiniz.

Peynirsiz bir kamp yapsanız daha kolay olur ama.
 

Ynt: Kamp Yemekleri

Peki ya konserveler? Onların açık havada ne kadar dayandığını bilmiyorum. Açmadıktan sonra bir sıkıntı olur mu peki?
 

Ynt: Kamp Yemekleri

Konserve taşımanızı tavsiye etmiyorum.

Çok yer kaplamıyorsa da epey ağır oluyorlar.

Açılmadıktan sonra son kullanma tarihine kadar rahatlıkla kullanılabilir. Delinmemesine özen gösterin tabii
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Mesajlar
1,523,064
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst