Ynt: Kalk Gidelim Küheylan
berkcantp' Alıntı:
Şirin'(e)ler hayırlı yolculuklar güle güle gidin güle güle gelin, gümrük geçişlerinde vizelerden ve ayrıntılı ödemelerin detaylı olursa iyi olur, kuşlara lazım olacak.
Dün yazdığım ama gönderemediğim yanıtı tekrar gönderiyorum. Lüleburgaz yakınlarında yine Leyleği havada gördüm. ;D
Yuvayı terkedecek kuşları da merakla bekliyoruz.
-----------------------------------
Hala Nis'deyim. Burada güzel bir havuz varmış terimizi attık. Kahvemizi içip gece çok geç saat'de olsa Macaristan'a girmek istiyorum.
...
Türkiye'den çıkmadan yeşil sigorta(2Ay 260€, 1Ay 190€), gümrük geçiş karnesi (30TL), uluslar arası ehliyet (Yenileme 152TL) turinden yola çıkmadan veya gümrükte çıkartılabiliyor. Detay için www.turing.gov.tr
belgeleriniz hazırsa, Türkiye tarafında gümrüğe ilk girdiğinizde çıkış pulu kişi başı 15TL alınacak sonra işlemler başlıyor. Birkaç kapıdan geçtikten sonra Bulgaristan'a giriliyor. Türkiye Kapıkule binası çok güzel olmuş. 11 tane gişe saymıştım. Bulgar tarafı ise daha eski sistem. Şirket aracıyla çıkarken vekalet bulundurun. Bu sefer sormadılar ama gerekebilir. Bulgar tarafı için Gümrük geçiş karnesi üzerine turngde ismimi yazdırmıştım. Bu nedenle hiç bir şey sormadılar. Bulgaristan girişinde 5€ vignet hafatalık için almalısınız. Toplam 9€ vergisiyle kesiyorlar. 10€'nun üstü de geri gelmedi zaten.
--------------------------------
Burası da yeni ilave
Sırbistan sınırında Bulgaristan'dan çıkarken pasaportları damgaladılar, Sırbistan tarafında yine pasaportlar yine yeşil sigorta kontrolü biraz da eroin arayan bir görevli arabanın orasını burasını inceledi. Sırbistan'da vignet yok. Otoyolda kimisinde önce bilet alınıyor sonra para ödeniyor kimisinde de sadece para ödeniyor. Burada tarife için aracın yüksekliğine bakıyorlar.
Macaristan sınırında yine aynı kontroller bundan sonra başka sınır yok. Şengen bölgesindeyiz. Macaristan'da da girer girmez Vignet almak gerekiyor.
Macaristan'da kaldığım kampta şu an hava sıcaklığı 16 derece. ;D