Kalk Gidelim Küheylan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 760
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 166,103

Etiketler
Ynt: Kalk Gidelim Küheylan

Çok teşekkürler arkadaşlar.

Şu an Macaristan Budapeste'de kamptan yazıyorum. Buradan sonra Estergom ardından Slovakya geçişi ve Polonya'ya uğrayacağım. Doğrusu Polonya aklımda soru işaretleri oluşturuyor. Tecrübesi olan varsa paylaşırsa memnun olurum. Polonya'da Krakow ve Varşova rotamda. bakalım hayırlısı. :smiley:

orsaalabanda' Alıntı:
Ferhat hocam, güle güle gidin, güle güle gelin.. Bu kadar "güle güle" den sonra bol gülücüklü "şirin" fotoğraflarınızı bekliyoruz...

Balığa da mı çıkacaklar İskandinavya'dan?
Yok Cem, herhalde sık sık rotayı değiştirdiğim için yazmış olmalı.

Yolda gelirken Bulgaristan ve Sırbistan'ı Don Kişot'un radyo tiyatrosunu dinleyerek geçtim. Rosinante'de bizimle yoldaydı yani. :smiley:

berkcantp' Alıntı:
Şirin'(e)ler hayırlı yolculuklar güle güle gidin güle güle gelin, gümrük geçişlerinde vizelerden ve ayrıntılı ödemelerin detaylı olursa iyi olur, kuşlara lazım olacak.
Dün yazdığım ama gönderemediğim yanıtı tekrar gönderiyorum. Lüleburgaz yakınlarında yine Leyleği havada gördüm. ;D
Yuvayı terkedecek kuşları da merakla bekliyoruz. ;)
-----------------------------------
Hala Nis'deyim. Burada güzel bir havuz varmış terimizi attık. Kahvemizi içip gece çok geç saat'de olsa Macaristan'a girmek istiyorum.
...
Türkiye'den çıkmadan yeşil sigorta(2Ay 260€, 1Ay 190€), gümrük geçiş karnesi (30TL), uluslar arası ehliyet (Yenileme 152TL) turinden yola çıkmadan veya gümrükte çıkartılabiliyor. Detay için www.turing.gov.tr
belgeleriniz hazırsa, Türkiye tarafında gümrüğe ilk girdiğinizde çıkış pulu kişi başı 15TL alınacak sonra işlemler başlıyor. Birkaç kapıdan geçtikten sonra Bulgaristan'a giriliyor. Türkiye Kapıkule binası çok güzel olmuş. 11 tane gişe saymıştım. Bulgar tarafı ise daha eski sistem. Şirket aracıyla çıkarken vekalet bulundurun. Bu sefer sormadılar ama gerekebilir. Bulgar tarafı için Gümrük geçiş karnesi üzerine turngde ismimi yazdırmıştım. Bu nedenle hiç bir şey sormadılar. Bulgaristan girişinde 5€ vignet hafatalık için almalısınız. Toplam 9€ vergisiyle kesiyorlar. 10€'nun üstü de geri gelmedi zaten.
--------------------------------

Burası da yeni ilave

Sırbistan sınırında Bulgaristan'dan çıkarken pasaportları damgaladılar, Sırbistan tarafında yine pasaportlar yine yeşil sigorta kontrolü biraz da eroin arayan bir görevli arabanın orasını burasını inceledi. Sırbistan'da vignet yok. Otoyolda kimisinde önce bilet alınıyor sonra para ödeniyor kimisinde de sadece para ödeniyor. Burada tarife için aracın yüksekliğine bakıyorlar.

Macaristan sınırında yine aynı kontroller bundan sonra başka sınır yok. Şengen bölgesindeyiz. Macaristan'da da girer girmez Vignet almak gerekiyor.

Macaristan'da kaldığım kampta şu an hava sıcaklığı 16 derece. ;D

orsaalabanda' Alıntı:
Ferhat hocam, güle güle gidin, güle güle gelin.. Bu kadar "güle güle" den sonra bol gülücüklü "şirin" fotoğraflarınızı bekliyoruz...

Balığa da mı çıkacaklar İskandinavya'dan?

Biz çakma sanatçı ruhlular fotoğraf çekmek amaçlı bir eylemde bulunduğumuzda rastgele deriz aynı avcılar gibi.En azından adabazarındaki hocalarımız öyle derdi,hee arada sende hoşgeldin delikanlı özledik seni.

Ferhat Bey, Polanya da 2 sene önce yol inşaatları vardı her yerde. Ama o kadar da problem değil. Öncelikle Krakow çok güzel bir şehir. Eski şehir etrafında zaten dolaşırsınız. Ama mutlaka Auswitch'e gidin.Auschwitz-Birkenau kampları Krakow'a yakın. Giriş bedava ama turla gezmenizi öneririm. Tur 10 Euro gibiydi galiba. Ayrıca tuz madeni ne gidebilirsiniz Krakow'a yakın. Bir de oranın dağlık bir bölgesi var, Zakopane. Yolunuzu oralardan geçirebilirsiniz. Kamp yeri araştırmadıysan bakalım.
Wraclov, Poznan, Szczecin, Gdanks.... güzel şehirler. Warsova ne de olsa başkent. Polanya ile soracaklarınız başka var mı?

bartek' Alıntı:
Ferhat Bey, Polanya da 2 sene önce yol inşaatları vardı her yerde. Ama o kadar da problem değil. Öncelikle Krakow çok güzel bir şehir. Eski şehir etrafında zaten dolaşırsınız. Ama mutlaka Auswitch'e gidin.Auschwitz-Birkenau kampları Krakow'a yakın. Giriş bedava ama turla gezmenizi öneririm. Tur 10 Euro gibiydi galiba. Ayrıca tuz madeni ne gidebilirsiniz Krakow'a yakın. Bir de oranın dağlık bir bölgesi var, Zakopane. Yolunuzu oralardan geçirebilirsiniz. Kamp yeri araştırmadıysan bakalım.
Wraclov, Poznan, Szczecin, Gdanks.... güzel şehirler. Warsova ne de olsa başkent. Polanya ile soracaklarınız başka var mı?

Ferhat yola çıkmadan, yüz yüze konuşmuştum kendisiyle; Polonya ile ilgili epeyce bilgiye gereksinimi var. Siz Ferhat'ın yanıt vermesini beklemeden yazın; kamplar, kamp dışı konaklama olanakları/varsa sakıncaları, diğer öneri ve salık verişler... Eski Doğu Bloğu ülkeleri, bir altüst oluş yaşadılar/yaşamaktalar. Sakınca ve çekinceler varsa, yazı için elinizi çabuk tutun; Slovakya'da olabilirler, belki de Polonya'ya geçiyorlar/geçtiler...

Cavid Sezen

bartek' Alıntı:
Biraz sonra yola çıkacağız. Öncelikle Estergom'a geçeceğiz oradan Cek tarafına geçip Polonya'ya gideceğiz. Bugün yine biraz Budapeşte'de dolaştık. Polonyadaki toplama kamplarının, Tuz madeninin ve Krakow meydanının koordinatlarını gugıl amcadan çıkmadan almıştım. belki gecelemeye uygunsa, Krakow içinde de yapabilirim. Meydanın hemen güneyinde Nehrin kıvrım yaptığı yerde geniş bir otopark görmüştüm. Yanında büyük bir otel de var.

Bugün herhalde Slovakya'da bir yerlerde gecelerim. Yarın da polonya olur.

Selamlar
Ferhat

fsirin' Alıntı:
Biraz sonra yola çıkacağız. Öncelikle Estergom'a geçeceğiz oradan Cek tarafına geçip Polonya'ya gideceğiz. Bugün yine biraz Budapeşte'de dolaştık. Polonyadaki toplama kamplarının, Tuz madeninin ve Krakow meydanının koordinatlarını gugıl amcadan çıkmadan almıştım. belki gecelemeye uygunsa, Krakow içinde de yapabilirim. Meydanın hemen güneyinde Nehrin kıvrım yaptığı yerde geniş bir otopark görmüştüm. Yanında büyük bir otel de var.

Bugün herhalde Slovakya'da bir yerlerde gecelerim. Yarın da polonya olur.

Selamlar
Ferhat

Maşallah.

mayıstosböce' Alıntı:
Ferhat ilaçlık bir kaç foto koysaydın keşke.
Eczane fotoğrafı çekmemişim ama bununla şimdilik idare ediverin. ;)
Buda kalesinde Budapeşte.

IMG_4673.jpg

Ferhat Bey,
Şimdi google earth'de baktım. Kalenin hemen yanında park var , eski şehre yakın otopark. Kesinlikle burası :smiley:

50.055045,19.9323

Akşam evde bakıyım, bir tane de kamp vardı. Şehrin dışında.Yeri güzeldi, ağaçlar arasında . Ama Polanya paramız yoktu, Euro kabul etmediler, yerine pasaport istemişlerdi . Biz de kalmamıştık. Önce siz yukarıdaki parka bir bakın. Krakow Polanya'nın en güzel şehri.

Gogle Earth'den koordinata baktım köprüyü karşısına almış manzaralı yer. Şirin ailesi yolunuz açık olsun.

Fotolar ilaçlık değil derde deva olacak kadar isteriz. Selamlar.

Park yerinde kalamazsanız kamp yeri Krakow'da:
50.048104,19.880343
(Camping 46 Smok, Kamedulska 18 )
Genelde para alınan kliselere girmem ama Krakow'daki St Mary klisesi ne değer. Kazimierz (yahudi bölgesi ) ve kale (parkın yanı ) en çok aklımda kalan yerler.
Polanya'da Avrupa Birliğinin paraları nereye gittiğini göreceksiniz. Her yerde bir inşaat ve altında Avrupa Birliği damgası var.

mayıstosböce' Alıntı:
Biz çakma sanatçı ruhlular fotoğraf çekmek amaçlı bir eylemde bulunduğumuzda rastgele deriz aynı avcılar gibi.En azından adabazarındaki hocalarımız öyle derdi,hee arada sende hoşgeldin delikanlı özledik seni.

Hoşbulduk yiğen..

Biz de özledik valla. İl sınırlarının dışına çıkabilecekseniz görüşelim bir ara.

Ben de "rastgele" diyeyim de ilginç fotoğraflarla dönsünler o zaman :smiley:

Hoşgelenler, hoşgidenler... Hepsini kaçırmışım. Geç fark ediyorum, çünkü konuların tümünü işaretlememe rağmen uyarı e-postaları gelmiyor. "Haber ver" butonu da çalışmıyor. Yüksek mevkilerde tanıdıklarınız varsa söyleyin de bir el atıversinler şu işe ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR