Kafa Nereye Biz Oraya, 58 Günde Kütahya-salihli-didim-milas-bodrum-marmaris-datça-fethiye-denizli-af

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan geziyoM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 310
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 109,682
Ynt: Kafa Nereye Biz Oraya, 58 Günde Kütahya-salihli-didim-milas-bodrum-marmaris-datça-fethiye-denizli-afyon-esk.

Katrancı koyuna bir göz atıp çıkıyoruz, terkedilmiş kasaba görüntüsünde, bu haliyle bile yeterince kalabalık geliyor bize..

17-10-13-25-KatrancıTepeden.JPG

17-10-13-37-KatranciTabela.JPG

17-10-14-59-KatranciKoy.JPG

17-10-15-14-KatranciKapali.jpg

Etiketler
Ynt: Kafa Nereye Biz Oraya, 58 Günde Kütahya-salihli-didim-milas-bodrum-marmaris-datça-fethiye-denizli-afyon-esk.

Katrancı'dan Fethiye'ye devam ederken Yanıklar diye, konaklanabilecek, güzel bir koy daha görüyoruz 36.693548,29.04107

Fethiye'ye geldiğimizde önce çalış plajı kenarında park edip çevreyi tanımak için turluyoruz.

Daha sonra kamp yapacağımız yer olan stadyum önündeki açık pazara yerleşiyoruz.

17-10-15-42-fethiyecalisplaji.jpg

17-10-15-43-fethiyeFetab.jpg

17-10-16-39-fethiyeKirikGunesSaati.jpg

17-10-16-51-fethiyeKale.JPG

Fethiye'yi gezmeye devam ediyoruz,

Kentin Meğri olan isminin Fethiye olarak değiştirilmesine sebep olan kahraman pilot Fethi beyin hüzünlü hikayesini okuyoruz.

17-10-16-56-fethiyemeydan.jpg

17-10-17-02-fethiyesvncLikyaLahiti.jpg

17-10-17-16-fethiye-FethiBey.jpg

17-10-17-16-Fethiye-TayyareciTabela.jpg

Mehmet hocam sizinle birlikte gezmeye devam ediyoruz, elinize sağlık, teşekkürler :smiley:

drares' Alıntı:
Mehmet hocam sizinle birlikte gezmeye devam ediyoruz, elinize sağlık, teşekkürler :smiley:

Haşmet Bey çok teşekkürler, yazmak konusunda şu sıralar biraz aksama oluyor ama bitirmeye kararlıyım :smiley:)
Selamlar,sevgiler.

Fethiye'yi çok sevdik..

17-10-17-35-fethiye-sahil.jpg

17-10-21-15-fethiye-cocuksvnc.jpg

17-10-21-21-fethiye-meydansvnc.jpg

17-10-165-35-fethiyeHeykelSvnc.JPG

Müzeyi gezmeden olmaz tabii ki :smiley:

18-10-10-57-fethiye-muzetabela.jpg

18-10-10-59-fethiye-muze2.jpg

18-10-11-04-fethiye-muze3.jpg

18-10-11-43-fethiye-muze6.jpg

Uzaktan, hele ki gece ışıklandırıldığı zaman, çok hoş gözüken kaya mezarlarını gezelim diyoruz.

Amynthas mezar odasını gezerken, tabiat ve kültür varlıklarını yeterince koruyamadığımızı bir kere daha görüyoruz,

biraz okuma-yazma bilen eline fırça-boya almış, yazmış da yazmış, yani ne diyelim bilemiyoruz ki :mad:

18-10-11-57-fethiye-kayamezartabela.jpg

18-10-12-00-fethiye-kayamezar1.jpg

18-10-12-07-fethiye-kayamezarmhmt.jpg

18-10-12-12-fethiye-amynthasmezarsvnc.jpg

Kalenin manzarası da güzel ..

18-10-12-37-fethiye-kalemanzara.jpg

18-10-12-50-fethiyemanzara.jpg

18-10-15-59-fethiye-kanal.jpg

Stadyumun önündeki açık pazarda kamp yaptık, çok rahattık, gece alan ışıklandırması var, çarşının içi sayılır, her yere yakın.

Sahildeki Uğur Mumcu parkında yapılmış olan düzenlemeler çok ilginç,

Önce ağacın etrafında koruma amaçlı çit var zannettik ama dikkatli bakınca bunun özel şekil verilmiş gövde olduğunu gördük :eek:

Belediyenin anlayışını ve çalışmalarını beğendiğimizi de belirtelim..

19-10-12-29-fethiye-kampalani.jpg

19-10-13-22-fethiye-Umumcupark2.jpg

19-10-13-22-fethiye-UmumcuparkTabela.jpg

19-10-13-23-fethiye-Umumcupark3.jpg

19-10-13-35-fethiye-Umumcupark6.jpg

Fethiye'ye gelinir de Kayaköyü görmeden olur mu hiç,

Gerçekten de etkileyici bir bölge, manzara süper..

20-10-11-21-fethiye-kayakoyTabela.jpg

20-10-11-34-fethiye-kayakoyKiliseTabela.jpg

20-10-11-36-fethiye-kayakoy-kilise1.jpg

20-10-11-39-fethiye-kayakoy-kilise2.jpg

20-10-11-47-KayakoyMhmt.JPG

Her ne kadar tabelada evlerin tabiat şartlarından dolayı tahrip olduğu yazsa da, oradakilerden öğrendiğimize göre, mübadeleden sonra bu evlere yerleştirilen vatandaşlarımız, bir süre sonra köyün aşağısında bulunan düzlükteki tarım arazisine ev yapmaya başlıyor ve bu sırada mevcut evlerin ahşap bölümlerini söküp o inşaatlarda kullanıyorlar ,
tarım yapıp ne olacak, evimiz düzlükte olsun daha iyi mantığı yani ???

birazcık sağlam kalabilmiş bir evi gezme şansımız oldu, küçük ama çok kullanışlıydı..

20-10-11-54-fethiye-kayakoy.jpg

20-10-12-15-fethiye-kayakoyev2.jpg

20-10-12-16-fethiye-kayakoyev3.jpg

20-10-12-16-fethiye-kayakoyev4.jpg

20-10-12-16-fethiye-kayakoyev5.jpg

Bir önceki resimlerde görülen nispeten sağlam kalabilmiş evde 6-7 ay yaşadığını söyleyen ve hem gezmemize izin verip hem de bilgilendiren Kerem kardeşimize teşekkürler.

Sarnıç restoran ve sanat evinin içerisi, bahçe zemin döşemesi, çiçekleri, böcekleri vs. çok güzeldi..

20-10-12-31-fethiye-kayakoyevkerem.jpg

20-10-12-33-fethiye-kayakoySarnic2.jpg

20-10-12-33-fethiye-kayakoy-sarnictabela.jpg

20-10-12-35-12-33-fethiye-kayakoySarnic4.jpg

20-10-12-36-12-33-fethiye-kayakoySarnic5.jpg

Eski çeşme yazdığına bakmayın hala gürül gürül akıyordu ;)

20-10-12-38-fethiye-kayakoyeskicesme1.jpg

20-10-12-38-fethiye-kayakoyeskicesmetabela.jpg

20-10-12-39-fethiye-kayakoyeskicesme2.jpg

özlemişim Fethiyeyi sayende görmüş olduk, sağolasın :smiley:

buralpdi' Alıntı:
özlemişim Fethiyeyi sayende görmüş olduk, sağolasın :smiley:
Levent teşekkürler,
Yazıyı hazırlarken biz de Fethiye'yi ne kadar özlediğimizi farkettik,
bu gezimizde en rahat ettiğimiz, en keyif aldığımız yerlerin başındaydı Fethiye.

Diğer tatil beldeleri gibi yozlaşmamış, kendine has özelliklerini koruyabilmiş, yani sadece mekan olarak değil insanlarının, esnafının davranışları manasında ..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR