Kaçkar Trans Yardım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BENIMBEN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,726
Ynt: Kaçkar Trans Yardım?

Eğer tur ile gidlirse, ilk kamp noktasına yani 1900 m'ye araçla çıkılıyor. Yol üzerinden bir görüntü.

1.jpg

Etiketler

1. gece 1900 m'de kamp kuruluyor ve 2. gün 2900 m ye çıkmak için yaklaşık 5 saat yürünüyor.
Fotoğraftaki kamp 2900 'de

2.jpg

3.jpg

3. gün zirve günü ve yola çok erken çıkılıyor.

4.jpg

önce katırosurtan yokuşu tırmanılıyor...

5.jpg

Sonra bu göle ulaşılıyor. (gölün adını hatırlayamadım şimdi)

6.jpg

Tırmanmaya devam

7.jpg

Biraz önce yanında olduğumuz göl gitgide küçülüyor :smiley:

8.jpg

ve zirve

9_2.jpg

Herkes çok mutlu, inmek isteyen yok.....

9.jpg

Bu fotoğrafta dönüş yolunda çekildi ama her yer böyle. Suyu önce siz içiyorsunuz, kaynağından......

9_3.jpg

hsbasar' Alıntı:
1. gece 1900 m'de kamp kuruluyor ve 2. gün 2900 m ye çıkmak için yaklaşık 5 saat yürünüyor.
Fotoğraftaki kamp 2900 'de
2.jpg

Fotoğrafınızı görünce aklıma geldi. Bu fotoğrafı yanılmıyorsam 2001 yılında çekmiştim. Muhteşem bir yerdi. Dağcılık günlerim geldi aklıma. :smiley:

tara0011.jpg

Birbirine çok yakın iki nokta ama mevsimin etkisi ile doğa ne kadar değişmiş
Evet doğru gölün adı deniz gölü, 2900 m'deki yaylanın adı da dilberdüzü, yukarıda dilber yaylası yazmışım.

Zirveden sonraki gün trans için yola çıkılıyor. Trans lanetleme geçidinden zorlu bir yürüyüş. Bir gün önceki zirve yorgunluğuda eklenince iyice zorlaşıyor. Yalnız burda film koptu, çünkü bulutların içinden yürüdüğümüz için ne fotoğraf makinası nede kamera kullanabildik.

10.jpg

Kuzeye geçince karadeniz gölü kenarında kamp kuruluyor. Burda iki gece konaklanıyor. Çevre göller gezilebiliyor. Malesef biz gezememiştik.

11.jpg

Tırmanış sırasında bütün malzemeler katır sırtında taşınıyor. Sadece son gün ayder inişinde herkes kendi kamp malzemesini taşıyor.

12.jpg

Nihayet medeniyete ulaşılıyor. Altı gün sonra medeniyetimizin göstergeleri olan binalar, araçlar, cep telefonu ve para ile yeniden karşılaşıyoruz. Halbuki bunlarsız geçen 6 gün çok güzeldi. Ayder yaylasında çadırlar kurutulmak için yeniden kuruldu.

13.jpg

Tek başına gitmemesini öneririm. Doğa sporları her zaman bir ekip işidir :smiley:
Tecrübeli rehberler eşliğinde yapılacak bir gezi hem daha keyifli hemde güvenli olur.

Aynen katılıyorum.
Bir kaza durumunda (ayağınızın burkulması bile dağda kaza sayılır) ne cep telefonu çeker ne telsiz.!
Telsiz çeker çekmesine de kimden ne yardımı isteyebileceksiniz.?

Girin bir arkadaşınızın kanına 15 ağustostan sonra başlayan yağmursuz günlere rastlatacağınız bir trans faaliyeti yapın rahatça.!

Merhaba arkadaşlar
Evet gelmek için şu çürük ayının bitmesini bekleyin derim inanın bir haftadır neredeyse durmadan yağmur yağıyor. 15 ağustos sonrası iyi bir dönemdir
Buraya gelirken bilgi verirsenin ve de dağlarda değilsem yardımcı olurum
selamlar
Tugay

ark.ımla benimde bu yaz ,icin kackar planımız vardı.ama trans kackar ı 2 kisi olarak yapmayı fazla göze alamadık.gezenbilir eer böle bir aktivide icine girerse bizde katılmaktan mutluluk duyarız...

MERHABA CEM
BEN NİSAM AYINDAN SONRA KAÇKARLARDA OLACAĞIM EKİM SONUNA KADAR
TRANS KAÇKAR GEÇİŞLERİNDE EĞER ÇAMLIHEMŞİN ÜZERİNDE YAPARSANIZ KAVRON YAYLASINDA SİZE YARDIM EDECEK ARKADAŞLAR VAR
EĞER BİRKAÇ GÜN BEKLERSENİZ BURADAN GEÇİŞ YAPAN EKİP DE BULABİLİRSİNİZ
SAĞLIKLI OLAN ELBETTE BÖLGEYİ BİLEN BİR REHBER EŞLİĞİNDE GEÇİŞ YAPMAKTIR
SEVGİLER
TUGAY

tesekkür ederim tugay abi.eer gezenbilir ile gelmezsek.sana ulasırım...trans kackar zevkli olucak eminim.bide ark.ım bayan oldugu icin birilerinin yardımcı olması iyi olur.ne kadar kendisi doga sporları yapsada.biraz soguk kanlı degl.bide camlıhemsin güzergahından gitmeyi planlıyoruz zaten.olmadı bir süre konaklarız öle devam ederiz

bizde iki arkadaşız ve yaz gibi oralarda olmak istiyoruz ... anladığınm kadarıyla sizin plan nisana ama oralar için uygun zaman değildir diye tahmin ediyorum :smiley: burada ayrı bir topik açıp konuyu insanlarla paylaşırsak belkide iyi bir organizasyonla bu işi becerebiliriz .... duyduğum kadarıyla eğer yaterli sayı olursa bir tırla anlaşıp arabaları yüklüyorsun ve trabzona uçuyorsun gerisini hayal et yeter :smiley:)

arkadaşlar 03 08 2008 tarihinde bukla ile macahel kaçkar zirve ve ayder pokut sal hazindak ve bir sürü yeri görme imkanım oldu. ve bu olay insanda bir tutkuya dönüşüyor.bu ağustos ayında tur ile gitmek istemiyorum .sürekli koşturuyorsunuz oradan oraya 7 güne sığdırıyosunuz .aslında kaldığım her yayla evini ve çevresini yaşamak istiyorum.ve görmediğim bi sürü yayla daha var o bölgede görmeyide çok istiyorum

.macaheldeki ,pokuttaki kaldığımız yayla evlerini çok özlediğimi söylemeden geçemiyecem.

eğer ağustos ayına özel ; güzel rotalar çıkarılabilirse.çamlıhemşimden,çat zilkale,palovit ,amlakit,hazindak, pokut sal.ayder ,kavrun, kaçkar zirve gibi bir rota planlanırsa katılmayı çok isterim.hatta macahelde eklenirse ne ala.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

SON KONULAR

Geri