jimny yakit yardim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HAKKIM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,616

HAKKIM

Kamp I
Yer
ANKARA
selam arkadaslar
2007 otomatik jimny sahibiyim 215/75/15 bf lastik
arabama 1 - 1/5 ay once lavato lpg taktirdim
tank 37 lt
60 tl lik gaz ile 200 km yolu zor yapiyor bazen 160 170km bitiyor
hesabima gore lpg km de 0.30---0.35 kurus yakiyor.bu gaz icin bana biraz fazla geldi.
bu normal mi ,bana mi fazla geldi kullanan arkadaslar varsa
yardim

Etiketler
Ynt: jimny yakit yardim

[attachment=1]

WP_000061.jpg

Bu sayfalardan Jimny'nin yakıt tüketimini okuduğum ve hatırladığım kadarıyla motor hacmine oranla yüksek yakıt sarfiyatına sahip bir araç deniyordu ve sizin verdiğiniz tüketim değerleriyle yaklaşık aynı değerleri okuduğumu hatırlıyorum.

HAKKIM' Alıntı:
selam arkadaslar
2007 otomatik jimny sahibiyim 215/75/15 bf lastik
arabama 1 - 1/5 ay once lavato lpg taktirdim
tank 37 lt
60 tl lik gaz ile 200 km yolu zor yapiyor bazen 160 170km bitiyor
hesabima gore lpg km de 0.30---0.35 kurus yakiyor.bu gaz icin bana biraz fazla geldi.
bu normal mi ,bana mi fazla geldi kullanan arkadaslar varsa
yardim

1300 motor bir aracın çevirdiği lastik ebadına göre normal.

orijinal 195-65-15 lastiklerle sizin taktıklarınız arasında ciddi fark var
7 cm çap farkı ve yere basan yüzeydeki fark fazla yaktırır.

ama çok fazla mı yakıyor kısmında cevap çıkacaktır daha

Söylediğiniz rakamlar LPG'li Jimny için çok fazla. Benim 2004 manuel vitesli Jimny 80-90 ile sakin kullanımda 100 km'de 8lt LPG harcıyor, şehir içinde ise 10 litreyi geçmiyor. Lovato Fast sıralı sistem ve 195/80 15 lastikler var.

Sizdeki sorun öncelikle otomatik vitesli araca epey büyük ebatlı lastik takılmış olmasından kaynaklanıyor. Jimny'nin orjinal ebadı 205/70 15 lastiğe göre %5.4 fazla çap demek. Ya bu yüksek yakıta razı olup böyle kullanabilirsiniz, ya büyük lastiklerden vazgeçebilirsiniz, ya da uzman bir kişinin desteğiyle ön ve arka diferansiyel ayna mahrutilerini daha uygun oranlılarıyla değiştirebilirsiniz. Sökülmüşken difflock da takılabilir. Ancak bu işlemler haliyle masraflı olacaktır.

Bir de üzerindeki portbagaj ve sis farları zaten yüksekliği artmış olan aracın aerodinamiğini iyice bozmuştur. Söküp, varsa araçtaki fazla ağırlıklardan da kurtulmak yakıt miktarına fayda edecektir.

Tercih size kalmış.

Not: Araçlar LPG'de benzine göre aynı şartlarda litre bazında %20-25 fazla harcama yapar. Tasarruf yakıtın ucuzluğundan kaynaklanmakta. Her şeyden önce LPG sisteminin verimli çalıştığından emin olmak için benzindeki tüketim rakamlarını ölçün. LPG'de bir sorun varsa zaten muhtemelen motor arıza lambası yanacak, serviste zengin veya fakir karışım gibi hata kodları verecektir.

bu difransiyel kilit işi zaten aklımda ,yapmayı planladığım seyler arasında
normal arabadan inip jimmnye bindiğinizde yolda kanı gibi giddiğini hissediyorsunuz,
jimny nin sehirler arası kullanımında hızı baya bi azaldı özellikle uzun rampalarda baya bi bayılıyo
ayna maruttiyi değiştirdiğimde çok daha mı kötüleşir

herşeye rağmen jimny e bayılıyorum kullanımı çok zevkli (hızı dışında)arazi kabiliyeti muhteşem
eşim için almıştım ama artık o benim ;D

birde lpg ile en ufak ne tekleme var ne bir arıza lambası yanıyor çalışması gayet iyi
demekki yakıtıda normal diye düşünüyorum artık

2004 Modelini yakıttan ötürü satmıştım değerler normal benim arabam İzmirde ş.içinde ki çook kalabalık saatlerde kullanıyorum geçen yıl yakıyodu 30-35 krş ,Lastik ölçüleri sinkiyle aynıydı bende Yokohoma vardı tavanda port baagaj vardı sizin bagajdan hafif lakin rüzgarı daha çok tutuyodu,yani normal hatta iyi bile yakıyo,

2006 model standart jimny var 20 TL benzin ile sehir icinde rahat rahat 70 km yol yapabiliyorum uzerinde portbagajim takili oldugu zamanlar bile... tabi 3000 deviri gecmeden yapiyor bu yolu...

ARKADAŞLAR
cevaplarınız için teşekkürler,yakıt işi normal ne yapalım,
yaksın aslanım herşeye rağmen jimny çok güzel ve vazgeçilmez

araç normalde yakan bir araç astik caplari cok farkettiriyor
benim aracim 205/70/15 kompetus lastikler ve K&N kutu içi hava filtresi ile beraber 40lt benzinle (tam dolu) 380km civari gidiyor. tabiki performansli kullanimda ama surekli 90km suratle uzun yolacikarsaniz 440kmnin ustunde gidiyor. (hava filtresi yokken uzun yolda 90la 390-400km gidemiyordu)

HAKKIM' Alıntı:
bu difransiyel kilit işi zaten aklımda ,yapmayı planladığım seyler arasında
normal arabadan inip jimmnye bindiğinizde yolda kanı gibi giddiğini hissediyorsunuz,
jimny nin sehirler arası kullanımında hızı baya bi azaldı özellikle uzun rampalarda baya bi bayılıyo
ayna maruttiyi değiştirdiğimde çok daha mı kötüleşir

herşeye rağmen jimny e bayılıyorum kullanımı çok zevkli (hızı dışında)arazi kabiliyeti muhteşem
eşim için almıştım ama artık o benim ;D
ayna mahrutıyı degısırsenız aracınız daha da serılesır sonucta 1.3 arac tabıkı modıfıkasyonlarla hantalasacaktı bırakın onu bızım araclarımız 2.0 grandlarda hantallasıyor ben grandada ayna mahruti takvıyesı yaptım jımmy nın serı olmaması harıç ben bır kusurunu goremedım kesınlıkle saglam dört dortluk aractır gule gule kullanın

tesekkur ederim
bugun insallah federal mt 30x9.50xr15 lastikleri taktiriyorum.
bundan sonra artik ayna maruti sart olacak gibi.

hayırlı olsun valla kendı aracım gıbı sevındım ;D ;D jımmy nın hakkı zaten ya 30' yada 31' ayna mahrutıde taktınmı tadından yenmez allah gyle gule bınmeyı nasıp etsın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri