jimny yakit yardim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HAKKIM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,424
Ynt: jimny yakit yardim

evet K&N kutu ici uretiyor ben ebayden aldim ama tr dende temin edebilirsiniz baya bir pazarlikla bakim seti ile birlikte 65$ a getirttim acikcasi kodunu size vereyim.

2008 SUZUKI Jimny 1.3L L4 F/I - AllAutomotiveAir Filter33-2162

yada bu linkten uretim yilina gore secebilirsiniz http://www.knfilters.com/search/appsearch.aspx

Tunjimny' Alıntı:
K&N HAVA FİLTRESİ JİMNY İÇİN ÖZELMİ NEREDN TEMİN EDEBİLİRİZ?

http://www.facebook.com/pages/Suzuki-Jimny-T%C3%BCrkiye/314974105199080

Etiketler

benim de 2004 model benzinli 40 krş yakıyor.1300 motora göre oldukça fazla ama kendimi "sirkenin hesabını yapan çorba içemez" diyerek avutuyorum:smiley:

aman 1.2 benzinli arabalarda o kadar yakiyor. bizim memleket gibi koyun birmemleket varken 1lirada yakar yakinda. benzini 5 liradan aliyoruz neredeyse. 3 gün kiymetli vucutlarini kaldirip otobuse binseler ve arabalarini cikarmasalar benzin fiyatlari %50 duser. avrupa ulkelerine ozentiligimiz keske bu gibi seylerde olsa. avrupada benzin fiyati ilk 1€ yu astiginda 2 gun insanlar trafige cikmadi suan 1€ uzerinde ama aradan 4 yil gecti devlet ozel aciklamalar yaparak halktan izin alarak bu fiyata getirdi. biz koyun oldugumuz icin vr sopayi yurur nasil olsa. keske bu avrupa bilincine ozensek sacma sapan seylerine ozenecegimize

deha86' Alıntı:
aman 1.2 benzinli arabalarda o kadar yakiyor. bizim memleket gibi koyun birmemleket varken 1lirada yakar yakinda. benzini 5 liradan aliyoruz neredeyse. 3 gün kiymetli vucutlarini kaldirip otobuse binseler ve arabalarini cikarmasalar benzin fiyatlari %50 duser. avrupa ulkelerine ozentiligimiz keske bu gibi seylerde olsa. avrupada benzin fiyati ilk 1€ yu astiginda 2 gun insanlar trafige cikmadi suan 1€ uzerinde ama aradan 4 yil gecti devlet ozel aciklamalar yaparak halktan izin alarak bu fiyata getirdi. biz koyun oldugumuz icin vr sopayi yurur nasil olsa. keske bu avrupa bilincine ozensek sacma sapan seylerine ozenecegimize
O kadar haklısın ki

HAKKIM' Alıntı:
selam arkadaslar
2007 otomatik jimny sahibiyim 215/75/15 bf lastik
arabama 1 - 1/5 ay once lavato lpg taktirdim
tank 37 lt
60 tl lik gaz ile 200 km yolu zor yapiyor bazen 160 170km bitiyor
hesabima gore lpg km de 0.30---0.35 kurus yakiyor.bu gaz icin bana biraz fazla geldi.
bu normal mi ,bana mi fazla geldi kullanan arkadaslar varsa
yardim
Lastikleri % kaç büyüttüyseniz km sayacınız % o kadar eksik gösterir. Kaç km yaptığınızı hesaplarken en iyisi Navigasyon cihazıyla hesaplayın ya da ayacın sayacının gösterdiğine büyüme 5 si ile orantılı ekleme yapın.
Araç LPGli olduğundan gerçek km'yi hesaplamak için öçüm yapacağınızda aracı LPG ye geçene kadar yürütmemek lazım.

selam. bir konuya aydınlık getirmek isterim. 2010 model jimny sahibiyim. lastikleri fabrikadan çıktığı gibi duruyor. ebatı ise 205 70 15

benim aracım otomatik ve şehir için kullanımında (bir de eşim kullanıyor biraz acemidir :smiley:) ,40 kuruş yaktı. Sanırım uzun yolda ve aynı orijinal ebatlarda yeni lastiklerle takviye yaparsam ,30-,35 kuruş aralğına düşer diye düşünüyorum (ben kullanırsam tabi)

merhaba bende jimny sahibiyim 2007 model yeni aldım üstünde orjinal lastikleri vardı her gun kullandıgım için eski lpgli samuraime aldıgım gaz kadar benzin alıyorum gunde 30tl benzin alıyorum kırmızı işiktan kırmızı ışıga 89 ile 96km arası yolyapıyodu (lastikler 205 60 15 iken)

şimdi 30 9.5 15 lastikler takıldı (federal) aracın lastik adımı %15 arttı yine 30tl alıyorum ortalama 70 ila 78km arası yapıyo buna %15 koy ortalama 85km eder hadi 80km diyelim sizin araçlarınızın orjinal lastikle yaktıgını 30 lastikle yakmış olur (kiii bu ara avcılar trafigini bilen bilir hayat bitiyo yol bitmiyo)

standart lastikleri jimnynin 205 70 15 8-9 litre ortalamayla yakiyor ama benim ki genelde 10yakiyor biraz sıkıstırdıgınızda bence normal bir yakıt 1.3 motorla eskiler 78hp yenilerse eger yuksek akisli bir filtre takarsaniz 86hp ye kadar cikiyor. bukadar ufak doch bir motorun 10 litre yakmasi oldukca normal vede 205 70 15 lastikler bugune kadar bana soru cikartmadi bence yeterli ama camura girecekseniz tabani biraz kucuk kalabilir karda ve buzda sorun yasartmiyor derin camura henuz girmedim ama 8-10cm derinligindeki camurlarda hic sorun yasatmiyor.

selamlar yeni bir Jimny kullanıcısıyım. forumda bu yazılanları okuyana kadar çok yakıyor diye şikayet ediyordum Jimny den. ama anladım ki normalmiş hatta benim kullanım tarzımla iyi bile kalıyor. 50 tl benzinle 160 km yol yapıyorum.

2004 jimny sahibiyim modifiye edene kadar 100 km de 7,5-9 litre yaktım.
Şu an modifiye (Becce) 4 inç yükseldi ayna mahrutiler değişti 30 inç lastik var, yakıt aynı. (lastik ebadına göre ayarlanmış olarak)

selam arkadaslar
2007 otomatik jimny sahibiyim 215/75/15 bf lastik
arabama 1 - 1/5 ay once lavato lpg taktirdim
tank 37 lt
60 tl lik gaz ile 200 km yolu zor yapiyor bazen 160 170km bitiyor
hesabima gore lpg km de 0.30---0.35 kurus yakiyor.bu gaz icin bana biraz fazla geldi.
bu normal mi ,bana mi fazla geldi kullanan arkadaslar varsa
yardim

selamlar, bu lastikleri yükseltme kiti takmadan takabildiniz mi? sorun teşkil ediyoru mu? bende bu ebat lastikleri takmayı düşünüyorum.

bir diğer söyleyeceğim, 2004 model jimny sahibiyim üzerindeki lastikler orijinal 205/70/15, geçtiğimiz hafta şehirler arası 1100 km yol yaptım, port bagaj takılıydı ve içi eşya doluydu, arabada da 2, 5 kişiydik (1,5 yaşında oğlum da vardı :smiley:) ve klimayı da uzun bir süre kullandım. ortalamada ,40 krş yaktı. Normail midir? Bu arada lpg yok aracımda.

Arkadaslar merhaba 3,5" yukseltilmis 2007 model manuel bir jimny sahibiyim tam dolu depoyla kac km gidebildiginizi yazabilirseniz cok memnun oluruz malum fiyatlar artiyor durmadan bari litre hesabı yapalim. 3,5" yukseltme 215/75/15 kumho kl71 ile tam dolu depo ile 291 km gidiyorum ustelikle sakin kullanimla..lakin uzerindekiler iridyum buji degil orjinalleri bakim sirasinda bulamamistik sanirim o yuzden son 10.000kmdir sapitti guncel fiyatlarla 0,52 krs yakiyor yahu mubarek kucuk v8 oldu :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR