Ynt: jetta&corolla dizel, hangisi?
Kusura bakmayin ama ben Ford derim,
Sebebine gelince:
VW grubu parca yonunden oldukca eziyetli, parca fiyatlari ve iscilik masraflari insani cileden cikartiyor. (Benim olmadi ama olan samimi arkadaslarim ve tanidiklarimin genel sikayeti). Bu sebeple ben asagida yazdigim araci almistim.
Toyota'ya gelince, 1998 den 2007 ye kadar toyota hilux kullandim, o zaman cok memnundum, sattim ve Toyota Corolla aldim 2007 model, beyaz. Arabanin hafif cizik olan arka camurluguna biraz kuvvetli cila cekince (pasta degil ozellikle CILA diye belirtmek isterim) alttaki astar cikti. O kadar sasirdim ve sinirlendim ki, 2. el olarak 24.000 aldigim araci 1 ay sonra 21.000 olarak sattim.
Daha sonra 2005 Cmax aldim, siyah renk. Ufak cizikleri icin cila cektim ve sunu gordum degil BOYA CiIKMASI, pamugun rengi bile grilesmedi. Hatta motor kaputunu mat siyah reklam panolarinda kullanilan kaplama ile kaplattim, sonra vaz gectim ve cikarttirdim, cikartirken tiner kullanildi ve gene ne boyada bir matlasma cikma oldu, ne de kullanilan pamugun rengi ufacik da olsda grilesti. Yani boya konusunda cok memnundum.Motor saat gibi, ve parca maliyeti oldukca dusuk geldi bana. Yakit 100 km de 5,5 -6 lt ki bence makul ama katalog verisinden farkli, bence sebebi de aracin aero dinamik sekli. AYni aracin sedan modeli kardesimin kocasinda var, onun da hicbir problem yasamadigini ve 100 km de 4,5-5 lt yakit tukettigini biliyorum.
Hatta bunun uzerine babama da 2005 model mondeo aldik. Ondan da cok memnunuz. Ben su an 2009 Grand Vitara aldim kendime, cunku ailece doga gezileri ve biraz da off road (hafif olmak sartiyla) merakim yuzunden. Bu araci almak icin eski arabami satarken babama sordum, "istersen senin arabani satalim, benimki daha temiz" dedim, o da bana "herkez kendi arabasini satsin-kullansin ben cok memnunun" dedi. Babam avukattir ve gezmeyi de cok sever. Bu arabadan once "O" km olarak,
1990 da Honda Civic
2000 de Renault Megan
2002 de Peugeot 206 HDI
2004 de Fiat Punto Multijet kullandi (son 2 araci hem ekonomik hem de konforlu diye tercih etmistik)
Gelelim supris kismina, gecen Konya'ya gitmis Osmaniye'den, telefonla gorustum bana ortalama 100 km lik hizla 100 km de 4.1 litre ile geldigini soyledi ki ben hala soktayim.
Bence tek kelime Ford.
Umarim kafanizi karistirmamisimdir.