jetta&corolla dizel, hangisi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AL1820 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,316

Etiketler

Ynt: jetta&corolla dizel, hangisi?

mstdgbkn' Alıntı:

Duster 1,5 dci :p

Şaka bir yana seçeneklerin ikiside (jetta-corolla) iyi araç. Jetta daha gösterişli fakat işletim maliyeti ve servis hizmeti açısından corolla derim !

yol tutuş, konfor? sürüş kolaylığı? rüzgar alma? vs

Yol tutuş : Büyük İhtimalle Jetta
Konfor - Rüzgar Alma : Jetta
Sürüş Kolaylığı : Bence denktir

Ben alacak olsam ve şahsi bineceksem jetta , şirket vs. gibi bir durumsa işletim maliyeti ,servis, yedek parça ve garanti hizmetleri önemliyse corolla...

Kusura bakmayin ama ben Ford derim,

Sebebine gelince:

VW grubu parca yonunden oldukca eziyetli, parca fiyatlari ve iscilik masraflari insani cileden cikartiyor. (Benim olmadi ama olan samimi arkadaslarim ve tanidiklarimin genel sikayeti). Bu sebeple ben asagida yazdigim araci almistim. :smiley:

Toyota'ya gelince, 1998 den 2007 ye kadar toyota hilux kullandim, o zaman cok memnundum, sattim ve Toyota Corolla aldim 2007 model, beyaz. Arabanin hafif cizik olan arka camurluguna biraz kuvvetli cila cekince (pasta degil ozellikle CILA diye belirtmek isterim) alttaki astar cikti. O kadar sasirdim ve sinirlendim ki, 2. el olarak 24.000 aldigim araci 1 ay sonra 21.000 olarak sattim.

Daha sonra 2005 Cmax aldim, siyah renk. Ufak cizikleri icin cila cektim ve sunu gordum degil BOYA CiIKMASI, pamugun rengi bile grilesmedi. Hatta motor kaputunu mat siyah reklam panolarinda kullanilan kaplama ile kaplattim, sonra vaz gectim ve cikarttirdim, cikartirken tiner kullanildi ve gene ne boyada bir matlasma cikma oldu, ne de kullanilan pamugun rengi ufacik da olsda grilesti. Yani boya konusunda cok memnundum.Motor saat gibi, ve parca maliyeti oldukca dusuk geldi bana. Yakit 100 km de 5,5 -6 lt ki bence makul ama katalog verisinden farkli, bence sebebi de aracin aero dinamik sekli. AYni aracin sedan modeli kardesimin kocasinda var, onun da hicbir problem yasamadigini ve 100 km de 4,5-5 lt yakit tukettigini biliyorum.

Hatta bunun uzerine babama da 2005 model mondeo aldik. Ondan da cok memnunuz. Ben su an 2009 Grand Vitara aldim kendime, cunku ailece doga gezileri ve biraz da off road (hafif olmak sartiyla) merakim yuzunden. Bu araci almak icin eski arabami satarken babama sordum, "istersen senin arabani satalim, benimki daha temiz" dedim, o da bana "herkez kendi arabasini satsin-kullansin ben cok memnunun" dedi. Babam avukattir ve gezmeyi de cok sever. Bu arabadan once "O" km olarak,
1990 da Honda Civic
2000 de Renault Megan
2002 de Peugeot 206 HDI
2004 de Fiat Punto Multijet kullandi (son 2 araci hem ekonomik hem de konforlu diye tercih etmistik)

Gelelim supris kismina, gecen Konya'ya gitmis Osmaniye'den, telefonla gorustum bana ortalama 100 km lik hizla 100 km de 4.1 litre ile geldigini soyledi ki ben hala soktayim.

Bence tek kelime Ford.

Umarim kafanizi karistirmamisimdir.

Bu arabaya çok iyi kasa yakmışlarFiyatı da 4250000 dan başlıyor.GLİ versiyonunda 17 inç alaşım jantlar, füme lambaları ve yenilenmiş bir ön bant ile standart olarak geliyor , yol tutuşu için geliştirilmiş süspansiyon geometrisi sözkonusu. GLİ Autobahn ups da ise 18 inç alaşım, çift bölgeli klima, ısıtmalı deri koltuklar ve yeni bir Fender prim ses sistemi bulunuyor.

2012 jetta yeni kasa fiyatı: GLİ, GLİ Autobahn ve GLİ Autobahn Navigasyon şeklindeki 3 veriyonun fiyatları yurtdışında sırasıyla şöyle: 23.495 $, 25.545 $ ve 26.445 $
tabi Türkiye'ye gelince fiyat uçuyor :smiley::smiley::smiley:

aracın 2012 modeli yeni caddy ve diğer otomobil ve ticari araçlarda olduğu gibi farları parklar flan aynı

0.jpg

2012-jetta-resimleri2.jpg

2012-volkswagen-jetta-coupe1.jpg

bu başlık araba alacak herkese yol gösterebilir, başka yorumu olan yokmu?

Jettanın yeni kasası hoş.KOnfor açısından Jetta,sorunsuzluk açısından Toyota

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR