Ynt: jetta&corolla dizel, hangisi?
Selamlar
Ben marka bazında tercih belirtmiycem, kendi değer kıstaslarımı yazıcam, en soğru karar kişinin kendi verdiği karardır,
1- alacağınız araç vaat ettiğini verebilen bir markaya dahil olmalıdır,
2-maliyet ve işletim giderleri parça ve sevis açısından rahatsız etmemeli sıkıntı yaratmamalıdır,
3-ikinci elde çok fazla değer kaybına uğramamalıdır,
4-yakıttan sağladığı ekonomi ile servis ve parca maliyeti, periyodik bakım masrafı orantılı ve uygun olmalıdır,
bu kıstaslarla aldığım 14 cü arabam, hiç biri yukarıda saydığım özellikleri eksiksiz ve tam olarak sağlamadı,
biri 2. ci elde hemen satılıyor, ama satılana kadar açtığı servis parça masrafı 2.ci eldeki avantajı kaldırıyor,
diğeri şu kadar hız yaparım şu kadar yakarım diyor, bakıyorsunuz vaat ettiği hızın yakınına bile geçmiyor garantide servise gidiyorsunuz, o yazar bizim kanunlarımızda azami hız 130 bunu yapmıyorsa altında kalıyorsa sorumluluk kabul ederiz diyor,
maliyet olarak bakınca başta vergi avantajı dikkate alınıyor, yolda yığılıp kaldığı zaman ulan keşke şu vergiyi kafaya takmasaydım diyorsunuz,
neden bakarsanız bakın araba alınca vergi servis yakıt işletim maliyeti olarak dünyadaki en haksız maliyeti ödeyeceksiniz ödüyoruz,
bundan dolayı hangisine aklınız yatar gönlünüz kabul ederse ve hoşlanırsanız onu alın bir şey fark etmez,
saygılar.