Jeepimi Alçaltmak İstiyorum Lütfen Yardım.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan saldıray Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,258
Ynt: Jeepimi Alçaltmak İstiyorum Lütfen Yardım.

ama bu çamurluk lastik arasında ki yükseklik o kadar çirkinki normal olmadığını düşünüyorum bu yüzden ben yerden tavana kadar ölçtüm asgari yüksekliğinden 10 cm fazla çıktı..
 

Etiketler
Ynt: Jeepimi Alçaltmak İstiyorum Lütfen Yardım.

Metreyi buldum üşenmedim gittim ölçtüm yerden çamurluğa kadar 82cm ,lastik eadı da 175/75/15
 

Ynt: Jeepimi Alçaltmak İstiyorum Lütfen Yardım.

10cm mi? Bu araçta 4" yükseltme olabilir mi ? İlginç . Açıkcası bende merak ettim lastik ebadı kaçtır . Bana da küçük gibi geldi ama araç bu kadar yüksekse elbet küçük görünüyordur .

Z normalde yaylana yaylana giden bildiğimiz amerikan konforunu yaşatan bir araçtır . ama şu bir gerçek ki yükseltme işin içine girdi mi yüksek-kalın helezonlar ve daha sert amortisörler mesela ... İşler değişir ;)

Zeminden tavana kaç cm çıkmıştı ?
 

Ynt: Jeepimi Alçaltmak İstiyorum Lütfen Yardım.

Eheh lastik ebadı aracın standartlarının dışında ... bu araçta 215-225-235/75/15 olabilir mesela . Ben 235/75/15 kullanıyorum ki sizin ebatla 9 cm falan çap farkı var . Bence lastikler çok ufak . Çap 25" e falan denk geliyor :D

82cm çamurluk yüksekliği normal değil mi? Ben hatırlayamadım derğleri net olarak ama normal gibi geldi ...

Araç yükseltme değilde lastik küçültme yapılmış sanırım :smiley:
 

Ynt: Jeepimi Alçaltmak İstiyorum Lütfen Yardım.

yerden yüksekliği 175 cm di sanırım. bu arada barış bey brc dediğiniz gibi güzel bir kit tıkırtı falan duyulmuyor, yönlendirdiğiniziçin teşekkürler
 



Ynt: Jeepimi Alçaltmak İstiyorum Lütfen Yardım.

evet lastik tablosuna bakarak yazıyorum hata yapmamak adına, aracınızın lastik ebadından dolayı kaybettiğiniz bir yükseklik varaslında orjinal ebattan epey küçük bir lastik takılı aracınızda...hatta bu fark sadce lastikten 4-- 4,5 cm. bunu da eklersek sizin aracınız standart araçtan 2'' yüksek gibi matematik olarak çıkansonuç bu. benim aracımıda extra lastik ve 2'' yükseltme var 87 cm yerden jant göbeğinden geçen cizgideki çamurluk ağzı yükskliği.
 

Ynt: Jeepimi Alçaltmak İstiyorum Lütfen Yardım.

neyy 215 mi yaw bu çapsız lastikleri niye takmış bu adamlar o zaman buna , çapını büyültiim bari o zaman
 

Ynt: Jeepimi Alçaltmak İstiyorum Lütfen Yardım.

Peki Levent bey bu 2" lik yüksekliği nasıl yapmışlar sizce get olmadığını ben gözümle gördüm. birde orjinal ebat nedir?
 

Ynt: Jeepimi Alçaltmak İstiyorum Lütfen Yardım.

Rica ederim hocam sevindim memnun olduğunza .

Evet neyazık ki lastikler çapsız :D Küçük lastik kötü duruyor gerçekten . Ben satandart ebatın (fabrikanın tavsiye ettiği) en büyük olanını taktım 235/75/15 gayet memnunum görüntüde daha güzel oluyor biraz diff yüksekliği kazanıyorus vs . 225 de takılabilir ama bence 215 e inmeyin özellikle görüntü açısından ;)

Bence o 175 cm lik ölçümde bir hata var . 4 cm lastikten kayıp desek . Fabrika verisi de 165cm diyor yerden tavana . yani normal ebat takılsa 179cm falan olacak boy . Yani bu ara. 13-14 cm yüksek mi ? 5 inch nerdeyse .... Bana pek olası görünmedi . Gece gece benim hesap yanlış olabilir , yada sonuçta görmeden fikir yürütüyoruz . Ama bana durum böyle göründü :D
 

Ynt: Jeepimi Alçaltmak İstiyorum Lütfen Yardım.

o kısmı çözemedim desem :smiley:

şöyle söliyim size biz lastikleri 1'' yükseltebilmek yada genişletebilmek için yırtılacak heryeri yırtarken sizin aracınızda lastikten ters istikamete yüksklikten düz istikamete bi durum szö konusu, tahminim aracınızın yayları satndart diil, amortisörleri standart, ısıtıp uzatma da yapabilir bağzı kasaplar, yada başka bi aracın vs uydurmuş olabilirler, kit olsa bu yayların inceliği vs si farklı olurdu.
yani şunu söyliyim şu an aracınız aslında bizim para ve emek harcıyarak yaptığımız durumda sadece lastik ve gerekirse jant değişimiyle (çünkü orjinal lastikler belki de problem yaratabilir emin diilim) 225 lastik bile bu arabada küçük kalıyo bence, benim arabamda standart lastik yani asfalt lastiği 245-70-16 idi..
 




Ynt: Jeepimi Alçaltmak İstiyorum Lütfen Yardım.

Levent bey siteden mirkan isimli arkadaşla yayları vs değiştirmek istiyoruz ,peki onun aracına benim yay amortisör takılıp o araç yükseltlebilirmi sonuçta arkadaşı mağdur etmek istemem , bu arada sizide meşgul etmek istemem :smiley:zamanınız varsa cevaplayın lütfen...
 

Ynt: Jeepimi Alçaltmak İstiyorum Lütfen Yardım.

Öncelikli iş lastik sanırım ama bu araçları tanıyan bir servise uğramınızı şiddetle tavsiye ederim . En azından iki ZJ yanyana gelirse daha net fikir edinilebilir . Anlayan usta zaten sisteme de nasıl bir müdahale yapıldığını çözecektir .

Onun araç yükselir mi ? Sizin yaylar yüksek mi ? kasıtırılıp açılmış mı ? yoksa standart mı ? Şuan tam bir bilinmezlik sözkonusu . Bu yüzden net birşey söylemek kolay değil . Aracı incelemek gerekli ...

Şuan sizin aracın yüksek olup olmadığından bile emin değiliz ki :smiley:
 

Ynt: Jeepimi Alçaltmak İstiyorum Lütfen Yardım.

Haklısınız sizlerde bütün iyiniyetinizle yardımcı oldunuz ama yazı ve resimlerle ancak bu kadar bundan sonrası yetkili servise göstermek çok teşekkürler.
 

Ynt: Jeepimi Alçaltmak İstiyorum Lütfen Yardım.

Rica ederiz . Seve seve ... Ama dediğiniz gibi resimle ancak bukadar oluyor . keşke Aynı şehirde olsakta yardımcı olabilsek ... Umarım memnun olacağınız şekilde çözülür . Servisler bölümünden göstermek için biryerler bakabilirsiniz . İstanbulda araçları tanıyan iyi yerler var .

sonucu da yazarsanız seviniriz . Hem merakımız gider hem bilgilenmiş oluruz .

Saygılar ...
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,035
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst