JEEP servislerinde öpülmek:)))

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan outlaw06 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,826

Etiketler
Ynt: JEEP servislerinde öpülmek:smiley:))

Yil 2008 Jeep imi aldm solugu serviste aldim... 6 litre yag hava yag filtresi genel bakim 250 tl yuh dedim... Ama sonra ayni malzemeleri 100 tl ye aldm bu boyle...
Hatta bir seferinde mmuayeneye gitcem on far ampullerini degistirmeye goturdum sadece takilacak orj ampullerim vardi sirf takmaya 50 tl aldi elektirii... Ayni isi baska aracla gitsem 5 10 alirdi ama JEEP e biniyoruz olacak bu kadar...

huseyin brc' Alıntı:
Yil 2008 Jeep imi aldm solugu serviste aldim... 6 litre yag hava yag filtresi genel bakim 250 tl yuh dedim... Ama sonra ayni malzemeleri 100 tl ye aldm bu boyle...
Hatta bir seferinde mmuayeneye gitcem on far ampullerini degistirmeye goturdum sadece takilacak orj ampullerim vardi sirf takmaya 50 tl aldi elektirii... Ayni isi baska aracla gitsem 5 10 alirdi ama JEEP e biniyoruz olacak bu kadar...
Hüseyin abi sanırım brc bayii yada servisisiniz.Şayet doğruysa özelden adres tel alabilirmiyim.Rutin ayar kontrolü yaptırmak istiyorum.selamlar

arkadaşlar konu gene amacın dışına öıkmış.bia zaten neyin nerde ne kadar kazık olduğunun farkındayız.bize neyin nerde ne kadar ucuz olduğu bilgisi lazım.bilen varsa onu yazsın.

ayhana' Alıntı:
arkadaşlar konu gene amacın dışına öıkmış.bia zaten neyin nerde ne kadar kazık olduğunun farkındayız.bize neyin nerde ne kadar ucuz olduğu bilgisi lazım.bilen varsa onu yazsın.
Yaklaşım güzel.Ben yazdım mesela;35-40 tl civarı satılan hava filtresi 7 tl aslında.Başka örnek?(Dileyene satıcının tel ini alıp buraya yazarım.Ama haftada 1 kere geliyor)

İyi günler
Savaş bey
Bahsettiğiniz satıcıda her 4x4 araç için filitre varmı? telefon numarasını paylaşırsanız sevinirim.
Saygılar
Batuhan
Ankara

Batuhan 06' Alıntı:
İyi günler
Savaş bey
Bahsettiğiniz satıcıda her 4x4 araç için filitre varmı? telefon numarasını paylaşırsanız sevinirim.
Saygılar
Batuhan
Ankara
Cuma günleri geliyor sanırım.yani yarın.Ben sanayide bir abime 3 tane aldırdım 3 tanesi 21 tl ye.Mahsuru yoksa adamın tel ini alıp pazartesi falan yazarım buraya.Aracınızın üzerindeki hava filtresi kodunu veriyorsunuz, gelecek cuma getiriyor.uzun lafın kısası pazartesi yazarım sanırım.

bahsettiğiniz satıcı sadece ankara yamı geliyor antalya ya gelmiyormu acaba :smiley:
sadece filitremi satıyor?=
bana da hava yağ mazot filtresi lazım
teşekkürler
neyin nerede ucuz olduğunu öğrenirsek ve alışverişlerimizi oradan yaparsak hepimizin karına olmazmı acaba? kim nerede neyi ucuza alıyorsa her türlü parça ihtiyacını buradan paylaşsa ne güzel olur

şamazdaki chrysler ise bunlardan birtanesi, 10 numara servistir, pazarlık edebiliyorsanız son derece iyi fiyat alıp garantili ve orijinal parçalı iş yaparlar. mekanik kaporta elektrik ve boya ustaları gerçekten çok iyidir ve ne gerekliyse sadece onu yaparlar. Şu ana kadar 3 ayrı model Jeep ürününe servis aldım. kaporta boya dahil. Yapılan iş siz tatmin etmediyse yine yaparlar. Tabiki bu tip bir hizmet içinde yetkili olmayan servisten parça bazında %30 fazla para almaları bence kabul edilebilri bir fark. İşçilikte ise ağır ve büyük sayılacak onarımlarda makuldürler yada denktirler. küçük ıvır zıvır işler için ise zaten yetkili servise gitmemek esaastır bence. Ancak bazı parçalar ve ıvır zıvır parçalar kazık ötesi pahalıdır ben bu yüzden ebay den alıyorum böyle şeyleri. Mesela krank pozisyon sensörü, dodik çıtçıtı, CD çalar magazini vs. özel servisler için konuşursak ufak tefek daha az detaylı standart işlerde yine şaşmazda akgün usta en iyisidir ve fiyatları makuldur.

araçlar komplekleştikçe doğru iş yapan ustaların istediği paranın arttığını unutmamak lazım. konu dışı ama olabilecek en kazık fiyatler VW grubunda. Jeep hikaye.

bu arada işi bilmiyorsanız genelde sanayide özel yada yetkili servis fark etmeksizin sizin tabirle "öpülürsünüz", çünkü yapılacak işe servis yetkilisi değil ustası karar verir. biraz araştırıp sonra gitmek şart.

KLL' Alıntı:
bu arada işi bilmiyorsanız genelde sanayide özel yada yetkili servis fark etmeksizin sizin tabirle "öpülürsünüz", çünkü yapılacak işe servis yetkilisi değil ustası karar verir. biraz araştırıp sonra gitmek şart.
Kesinlikle araştırmak lazım.Emziği alınmış çocuk gibi ağlayarak koşuyoruz hemen.Korkuyoruz çünkü.Ve araçlarımızı seviyoruz.Normal araçlara binmiyoruz.Ben artık ciden araştırmadan almayacağım/yaptırmayacağım.

Geçen ay özel serviste değiştireceğim yağa usta 125 demişti; aynı yağı 85 liraya dışardan almıştım. Sadece yağda 40 liralık kazanç(!) Benim merak ettiğim ustalar bizlere fatura çıkartırlarken işçilik ücreti diye bir kalem var.. bunun üzerine neden parça ticareti yapıyorlar.. aslında parçaları temin ederek gitsek.. bu kültürü geliştirsek nasıl olur.. ben yağı dışardan getirdiğimde şaşırmışlardı ancak bir o kadar da mahcup oldular..

şimdi bence ufak bir ayrım yapmakta fayda var. hiçbir özel servis dışarıdan getirdiğiniz parçaya hayır demez. zaten asıl işçilikten kazanır. işi onlara bırakırsanız parçadan da kazanır. ticaret bu. ancak yetkili servis ana dağıtıcının izin verdiği parçayı yada sarf malzemesini aracınıza uygulayabiliyor ve bunun sayesinden yaptığı işçiliğe bile garanti verebiliyor.

araştırmak öğrenmek gerekliyse nasıl yapılacağını tarif etmek ve başında durmak şart. illa ekonomik olsun diyorsanız ellerinizi yağa bulamaktan başka çare yok, ve şahsen benim için büyük eğlence kendi aracımı imkanlarım dahilinde tamir edebilmek. boyayabilmek vs.

outlaw06' Alıntı:
Cuma günleri geliyor sanırım.yani yarın.Ben sanayide bir abime 3 tane aldırdım 3 tanesi 21 tl ye.Mahsuru yoksa adamın tel ini alıp pazartesi falan yazarım buraya.Aracınızın üzerindeki hava filtresi kodunu veriyorsunuz, gelecek cuma getiriyor.uzun lafın kısası pazartesi yazarım sanırım.
tlf ve firma lütfen

Beyler kim kaç tane hava filtresi istiyorsa filtresinin üzerindeki seri numarasını bana iletsin.Bu rakam bana özel bir rakam olduğu için siz o rakamdan alamıyorsunuz.Ama yok;kendim alayım ama 15-16 tl den alayım derseniz ancak o durumda numara verebilirim.Toptancı arkadaşa ayıp olur açıpta 7 den satıyormuşsun dersek.Ben burada sadece JEEP e gönül vermiş arkadaşlara yardımcı olmak için böyle bir işe mesai ayırıyorum.Yani ben sözümdeyim 7 tl den sizede alırım lakin firma size 7tl ye vermeyecekmiş.

outlaw06' Alıntı:
Beyler kim kaç tane hava filtresi istiyorsa filtresinin üzerindeki seri numarasını bana iletsin.Bu rakam bana özel bir rakam olduğu için siz o rakamdan alamıyorsunuz.Ama yok;kendim alayım ama 15-16 tl den alayım derseniz ancak o durumda numara verebilirim.Toptancı arkadaşa ayıp olur açıpta 7 den satıyormuşsun dersek.Ben burada sadece JEEP e gönül vermiş arkadaşlara yardımcı olmak için böyle bir işe mesai ayırıyorum.Yani ben sözümdeyim 7 tl den sizede alırım lakin firma size 7tl ye vermeyecekmiş.
firma ismi verebilecekmisin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR