JEEP servislerinde öpülmek:)))

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan outlaw06 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,825
Ynt: JEEP servislerinde öpülmek:smiley:))

sakyuz' Alıntı:
Sizin servis "yetkili" galiba.

ufak bir dip not geçeyim.
Yetkili servislerde aracın yanına girilememesinin nedeni sanıldığı aksine müşteriden birşey gizlemek değildir. Sanayi ve Ticaret bakanlığınca servisler ağır iş sınıfına girdiği için korumasız ( demir uçlu ayakkabı vs) kişilerin yaşadığı iş kazalarında işletmeye kesilen ağır cezaların önlenmeye çalışılmasıdır.Servis içinde yağa basıp düşen bir müşteri Ankarada bir Peugeot servisinin ciddi bir ceza ödemesine neden olmuştu.

Etiketler

Yetkili servisler yağları toptan alıyor. Büyük bidonlarda. Bu yüzden de ucuza geliyor ambalaj parası ödemiyorlar. Yani saklayacak birşeyleri yok, kalitesiz yağ kullandıkları anlamına da gelmez fakat kullandıkları yağ Türkiye'de adı sanı duyulmamış birşey çıkarsa şaşırmayın.

kaptan_11' Alıntı:
arkadaşlar sanayide yağ filitre işiyle uğraşıyorum.kardeşime geçen hafta frelander aldım.hemen dükyanın önüne çektim yağ ve filitrelerini değişelim dedim ancak filitrelerinin bende plmadığını gördüm.sanayide biraz dolaştım arka sokağımda buldum .bende görünen liste satış fiyatı 11 tl ben buna %20 iskonto yapıp müşterime veriyorum komşumuz benden aynı filitreye 20 tl istedi.yuhhh dedim bıraktım şimdi sipariş verdim kendim getirip takacağım.
naçizane tavsiyem özellikle yağ bakımları için servisleri tercih ederseniz hata yaparsınız.ayrıca bazı servislerde aracınıza konulan yağlar genelde yan sanayi yağlardır .litre fiyatı 3 tl ama size 15 tl olarak yansıtılır.bilginiz olsun.
Elbette bu yaşadığınız olay da önemli, lakin; 2002 yılından bu yana ben şu an ajandamda plakalarına,aldığım sattığım şahıslara varana kadar kayıtlı olan 64 araç değiştirmişim.Son 2 yılda dahi 2006cıtroen C4 HDI, X5 3.0 benzinli, Honda cıvıc 2009,Hundaı getz 2009 doch gibi araçlara bindim.97 model ZJ mi daha 4 ay evvel sattım.Binmediğim tekl marka sanırım TATA kaldı.Benim forumu açmamdaki amaç özellikle JEEP sahiplerine çok daha farklı bir muamele yapılması.Km de 650-700 krş gaz yakıyorsam kendi keyfime yakıyorum sanayicinin değil.

özellikle JEEP sahiplerine çok daha farklı bir muamele yapılması.

Bence bu mantıkla önce milletvekilliğine adaylığınızı koymanız ve motor hacminden alınan vergiyi sormanız lazım. Yoksa servisteki adam jeep sahiplerine farklı muameleyi sadece biz mi yapıyoruz der. Tabi problemi çözmenin daha pratik yolları da var 1.5 motorlu duster mıydı neydi ondan alıyorsunuz kimse ne vergisine karışabiliyor ne de farklı bir muamele yapabiliyor. Gerçi birtakım kalite sorunları olabilir :D Yok sevmedim diyorsanız 15 yaşındaki 2.0 motorlu araçların da vergisi fazla değil sırf jip diye de kimse farklı bir muamele yapmaya kalkmıyor. En azından hava filtresinin fiyatı 40 lira değil. :D

sakyuz' Alıntı:
Bence bu mantıkla önce milletvekilliğine adaylığınızı koymanız ve motor hacminden alınan vergiyi sormanız lazım. Yoksa servisteki adam jeep sahiplerine farklı muameleyi sadece biz mi yapıyoruz der. Tabi problemi çözmenin daha pratik yolları da var 1.5 motorlu duster mıydı neydi ondan alıyorsunuz kimse ne vergisine karışabiliyor ne de farklı bir muamele yapabiliyor. Gerçi birtakım kalite sorunları olabilir :D Yok sevmedim diyorsanız 15 yaşındaki 2.0 motorlu araçların da vergisi fazla değil sırf jip diye de kimse farklı bir muamele yapmaya kalkmıyor. En azından hava filtresinin fiyatı 40 lira değil. :D
Sakyüz süpersin yahu.Gözlerimi yaşarttın.Sen vekil adaylığı koymadan vergilerle alakalı bir link açta fikrinin arkasında kendin dur.Ben fikrimle alakalı link açtım.

Sen vekil adaylığı koymadan vergilerle alakalı bir link açta fikrinin arkasında kendin dur

Gerek yok o linkten gezenbilir forumlarında bugüne kadar en az 100 tane açılmıştır zaten 101.yi açmasak ta olur.
Okul yıllarında hatırlarım öğrenciler ellerine pankartları açıp birşeyleri protesto ederlerdi. Ellerine ne geçti bilmiyorum biber gazı yemekten başka.
Yani diyeceğim böyle şeyleri değiştirmek isteyenlerin izlemesi gereken formal prosedürler yasal yollar vs var. Uğraşmaya gücü yetmeyenin de sisteme ayak uydurması gerekiyor. Forumlarda şikayet ederek olmuyor. Bu arada ben fikrimin arkasındayım o yüzden 5.9 lt motorlu araba almak yerine 2.0 lt olanı aldım. Türkiye'nin cari açık problemini, vergilerini şuyunu buyunu düzeltmek benim boyumu aşıyor malesef. Sizinkini aşmıyorsa daha iyi çözümler bulurum diyorsanız mecliste sizi dinleyecek birileri elbet vardır. Yanlız çözülmesi gereken problemlerin listesi oldukça kabarık ve içlerinde eee abi şimdi bu emeklilerin ilaç parasını nasıl ödeyeceğiz gibi şeyler çıkarsa ve bunlarla niye uğraşalım diyenlere anayasanın "sosyal devlet" ile ilgili maddelerini gösterirlerse ona da şaşırmayın. Bu iş arap saçı yani, içinden de bizim bilgimiz olmadan bir şekilde halledilen çok süprizler,problemler vs çıkar.

sakyuz' Alıntı:
Gerek yok o linkten gezenbilir forumlarında bugüne kadar en az 100 tane açılmıştır zaten 101.yi açmasak ta olur.
Okul yıllarında hatırlarım öğrenciler ellerine pankartları açıp birşeyleri protesto ederlerdi. Ellerine ne geçti bilmiyorum biber gazı yemekten başka.
Yani diyeceğim böyle şeyleri değiştirmek isteyenlerin izlemesi gereken formal prosedürler yasal yollar vs var. Uğraşmaya gücü yetmeyenin de sisteme ayak uydurması gerekiyor. Forumlarda şikayet ederek olmuyor. Bu arada ben fikrimin arkasındayım o yüzden 5.9 lt motorlu araba almak yerine 2.0 lt olanı aldım. Türkiye'nin cari açık problemini, vergilerini şuyunu buyunu düzeltmek benim boyumu aşıyor malesef. Sizinkini aşmıyorsa daha iyi çözümler bulurum diyorsanız mecliste sizi dinleyecek birileri elbet vardır. Yanlız çözülmesi gereken problemlerin listesi oldukça kabarık ve içlerinde eee abi şimdi bu emeklilerin ilaç parasını nasıl ödeyeceğiz gibi şeyler çıkarsa ve bunlarla niye uğraşalım diyenlere anayasanın "sosyal devlet" ile ilgili maddelerini gösterirlerse ona da şaşırmayın. Bu iş arap saçı yani, içinden de bizim bilgimiz olmadan bir şekilde halledilen çok süprizler,problemler vs çıkar.
Sn sakyüz inan bana açtığım linkten nefret ettirdin.Tebrikler.yahu kardeşim diyorumki
-5,2 yada 4,7 jeep e biniyorsam ,sevdam,eğlencem,tutkum buysa;servis beni yolunacak kaz olarak mı görmeli ,esnaflığı dürüstlüğü bir kenaramı atmalı,bir lehimlik işte araba bu gece burda kalacak diyip işi ağırmış gibi gösterip 300 tl mi almalı vs vs vs;sen kalkmış nelerden bahsediyorsun.Çok yazınca çok şey bildiğini mi sanıyorsun?
-Lütfen başımızdan geçen bir sıkıntı varsa paylaşalım şayet yoksa kuru lafa ne hacet?
-Bu linleri açmaktaki amacımız elimize pankart alıp yürüyüp olayı düzeltmek değil.Bak yukarıda fikir vermişim; 7 tl ye filtre alıyorum diye.Bu şekilde birkaç fikir daha çıkarsa daha az zarar etmiş olmazmıyız?
Lütfen beyefendi!Yazarken başlık yazısını bir daha okuyun.

Sn arkadaşım o fiyatlar konusunda haklısınız haksızsınız demedim, ama malesef biz burda bunları tartışırsak hiçbirşey değişmiyor. İşin içine nelerin olduğunu anlattım siz konudan nefret ettiniz. Hepsi bu yani. O bahsettiğiniz servislerle konuşun bence. Ya da boşverin uğraşmaya da değmez sanayide yağ ve hava filtresi değiştirebilecek çok yer var. Ayda yılda bir şanzıman arıza yaparsa servise belki ancak zaman işiniz düşer. O iş için de sanayide jeep şanzımanı yapabilecek herhalde birkaç adam vardır birinden biri makul fiyat verir herhalde. Toyota şanzımanı bozulunca da farklı birşey olmuyor yani o zaman da 300 liralık selenoid 2500 liraya olmasa da 1500 liraya çıkıyor.

sakyuz' Alıntı:

Abi kusura bakmada harbi saçmalamışsın...
Millet neden bahsediyooo sen neden bahsediyosun ;D ;D ;D

Abi kusura bakmada harbi saçmalamışsın...

Abi ben diyeceğimi dedim, bu konu başlığı altında yazılanlara artık yanıt vermeyi düşünmüyorum. Saçmaladığımı düşünen öyle düşünmeye olaya tek boyutlu bakmaya devam edebilir. Bence bir sakıncası yok.

sakyuz' Alıntı:
Abi ben diyeceğimi dedim, bu konu başlığı altında yazılanlara artık yanıt vermeyi düşünmüyorum. Saçmaladığımı düşünen öyle düşünmeye olaya tek boyutlu bakmaya devam edebilir. Bence bir sakıncası yok.

Yanlış anlama abi aslında sen haklısın ama milletin bahsettiği şey jeep severlerin genel sorunları değil servislerin attığı kazığın boyutları ;D yani sen konuya daha genel çerçeveden bakmışsın ama haksız değilsin.
Söylediklerine sonuna kadar katılıyorum.

Yanlış anlama abi aslında sen haklısın ama milletin bahsettiği şey jeep severlerin genel sorunları değil servislerin attığı kazığın boyutları yani sen konuya daha genel çerçeveden bakmışsın ama haksız değilsin.
Söylediklerine sonuna kadar katılıyorum.

Abi sen de haklısın diyen nasreddin hoca mıydı orhan gencebay mıydı hatırlamıyorum ama ikisini de severim.
Neyse benden bu kadar. Siz tartışmaya devam edin bu konuyu çözebilirseniz Türkiye'nin tüm dertleri çözülür.
Yanlız bunların yeri ve ortamı burası değil söyledikleriniz çok sık yanlış anlaşılır uğraşır durursunuz sonra böyle.
Ben uğraşmak istemediğim için konuyu kendi açımdan kapattım.

Benim jeep servisiyle hiç işim olmadı ama bu kazık fiyat uygulaması bütün servisler için geçerli, yani servise giripte kazık yemedim diyen az çıkar.
Servis Jeep servisi olunca nihayetinde bu araçlar amerikan malı lüx araçlar tabiki de kazığın boyutları aynı oranda değişiyor.
Atalarımız ne güzel söylemiş...
BÜYÜK DAĞIN BÜYÜK KIŞI OLUR.

Mustafa E' Alıntı:
Benim jeep servisiyle hiç işim olmadı ama bu kazık fiyat uygulaması bütün servisler için geçerli, yani servise giripte kazık yemedim diyen az çıkar.
Servis Jeep servisi olunca nihayetinde bu araçlar amerikan malı lüx araçlar tabiki de kazığın boyutları aynı oranda değişiyor.
Atalarımız ne güzel söylemiş...
BÜYÜK DAĞIN BÜYÜK KIŞI OLUR.
Kesinlikle mustafa bey ;D Her zaman son noktayı koyuyorsunuz :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR