serdaragdas
Kamp III
Ynt: Jeep Marka Araçlarımıza Hangi LPG Kitini Takalım?
toplam 21 oy bukadarmıyız
toplam 21 oy bukadarmıyız
alpaslanepli' Alıntı:Benim chereokee de o zamanlar sıralı sistem henüz çıkmadığı için eski sistem var bende sıralıya geçmek istediğimden kendimce bir araştırma yaptım. Sonuç olarak hangi marka dan ziyade hangi usta takacak sorusu bu sıralı sistemlerde çok önemli bir husus. brc,tartarini,lavoto gibi markalar aşağı yukarı eş değer.. ama uzman ekip dersen ben 2a mühendislik bu konuda diğerlerini geride bırakmış gibi geldi bana yaklaşık 2000 lira civarında şu sıralar.. Ben kararımı BRC den yana kullandım(henüz taktırmamakla birlikte) Bu arada hiç sıralı takılı chereokee ye binmediğim için mukayese yapamam tabiki ama bu eski sistemle sorun yaşamıyorum ilginçtir ki asıl benzine geçince sorun yaşıyorum aracım benzinde ufak teklemeler yapıyor..
litre hesabı değilde fulleyip km. yi sıfırlayıp bittikçe hesaplıyorum. şehir içi 400 kuruş civarındayım bazen 380 iniyor bazen 420 oluyor.(istanbul trafiği) şehirdışı 310 330 arası tüketimim var. Ama basmaya gelmiyor En son Bursa'dan geçen hafta biraz basıp geldim 360 kuruş ortalama verdi.orsa' Alıntı:Klasik sistemde 100 km.'de kaç litre tüketiyorsunuz XJ ile? (ş. içi,ş. dışı) Veyahut kuruş değeri?
Bu bahsettiğiniz ölçümlerde gazın 1lt'si ne kadardı?alpaslanepli' Alıntı:litre hesabı değilde fulleyip km. yi sıfırlayıp bittikçe hesaplıyorum. şehir içi 400 kuruş civarındayım bazen 380 iniyor bazen 420 oluyor.(istanbul trafiği) şehirdışı 310 330 arası tüketimim var. Ama basmaya gelmiyor En son Bursa'dan geçen hafta biraz basıp geldim 360 kuruş ortalama verdi.
verdiğim veriler istanbuldaki fiyatla güncel veriler eski ölçümlerim değil. kuruşu kuruşuna bilmiyorum litresi ne kadar 1,70 in üzerinde işte.Alfonse' Alıntı:Bu bahsettiğiniz ölçümlerde gazın 1lt'si ne kadardı?
verdiğiniz verilerde sizinkide benim 93 zj kadar yakıyor. Demek ki benimkisininde yakışı normal.. eski sistem bu arada benimkisi sıralı değil. Bu düşük yakıyor demekle nasıl hava atılıyor onuda anlamadım. Araçlarımız özelse ve herkes binemiyorsa tek sebebi yakıt tüketimi bence. Yoksa palio ve clio gibi arabalara verilen parayla alınabiliyor. Yaksın aslanım benim..Alfonse' Alıntı:1.5 yıllık Prins var benim 95 GC V8 5.2' de (125000 km).
100 km' de 24 25 lt civarı gaz yakar. Ama basıyorum. Şehir içinde de pek sakin değilim. Sık sık Ankara Konya yolunda ortalamamda 140'ın altına inmiyorum. Araca yeni bakım yaptırdım, arıza yokken km.' si geldi diye ateşleme kablolarını, distirbitör kapağını, tevzi makarasıni ve hava filtresini değiştirdim. Üstünden çıkanlar Mopar ve iyi durumda. İsteyen olursa anlaşırız. Benzindede ölçmüştüm. Oda 25 lt.' idi 100 km.'de.
Yakışı yazan arkadaşlar 100 km' deki litre' yi veremiyorlarsa, ölçümdeki lpg' nin litre fiyatını kesin yazsın. Şimdi gaz 1.65 max. Ankara' da. Gölbaşını geç 1.74 altına düşmüyor fiyatı. Bir ay önce bi ara burada 1.28tl idi. Makasta ve Konya' da 1.76tl'di aynı anda. Çok oynuyor....
Ve...
Lütfen hava atıp, kendinizi tatmin etmek için düşük, yalan rakamlar yazmayın. Sonra kafaya takıp, saatler harcıyor, sanayii ile papaz oluyor insanlar. Günahtır....
Sözüm Meclisten Dışarı.........
Favori 1: Prins ( Pahalı, sessiz, kaliteli, Araca değer katar )
Favori 2: Brc ( Az yakıyormuş, servisi çok, prins kadar olmasada kaliteli, tıkırtı var )
Favori 3: Atiker ( Yerli, iş görür, çok tıkırtılı, prim yaptırmaz )
İlanlara bakın. Herkes aracının az yakmasıyla övünüyor resmen. Türkiyede ağzı olan konuşur ve garip gurup kompleksleri var. Hele bide araca talipseniz, görüşürseniz o insanlarla veya aynı araçtan biriyle otoparkta sohbete girerseniz çıldırıyor insan. Aynı araç, aynı şartlarda nasıl az yakar, ben şaşıyorum.alpaslanepli' Alıntı:Bu düşük yakıyor demekle nasıl hava atılıyor onuda anlamadım.
Haklısınız. Teknik olarak mümkün değil. Firmalarda bu konuda rekabet içinde değil ama, ahhhhhh bizim yurdumuzun insanı. 2008 aralıkta semtimde, hemde kültürlü birisi, biraz ukalaydı, 96 v8 5.2 GC' sine talip olmuştum. O zamanlar gaz Ankara' da 1.34 felandı, Brc varmış makinasında. İddaya girmeye kalktı benimle. 25 kuruş yakıyomuş arabası. Piyasada millet markayla az yakar felan diyince, bende ortama ayak uydurup yazdım brc için. bi kişden daha duymuştum. Yosa dikkat ederseniz mişli zaman kullanmışım. Yoksa teknik olarak mümkün değil....ophtha' Alıntı:ben bu arada lpgnin markasıyla , aracım yakıt sarfiyatı arasında belirgin bir ilişki olduguna inanmıyorum. Gözlemlerinden dolayı böyle söylüyorum . zaten lpg firmalarıda bu konu üzerinde iddaalı degiller anladıgım kadarıyla.
Doğru söylüyorsunuzda, inanamıyorum. Ben daha az yakar benim makine diye umud etmiştim. Elli kere konuştum prinsi takan gazcıyla. Herşey normal diyor. 3 kere felan programını kontrol ettiler. Gaz basıncını ayarlayabiliyorlar programda. Galiba mili saniyedeki atım sayısı basınç dedikleri. Motorumdan, aktarmamda eminim. Benimki fazlamı o zaman. NEDEN? Bazı gazcılarda ve aynı dükkanın patronuda sıralı ayarlanamaz diyor. İşçi farklı patron ayrı konuşuyo. Adamlar benden, bende adamlardan sıkıldım.ates' Alıntı:son ve net istatistik !!! dün yoldan geldim ortalama süratim 100- 130 km idi 630 km de 180 liralık LPG yaktım sitemimde sıralı atiker marka ortalama kmde 285 lira yakmışım hesap ortada..
Teşekkür ederim, Arıcam, ama aracımı götürüp göstermek isterim, Hatay' dalar ama galiba. Afaki bilgi vermezler sanırsam....BRAVEHEART' Alıntı:Size sağlıklı bilgi verebilecek bir yerin (Honda Civic arcıma PRINS-VSI montajı yapılan yerin) MSN adresini yazayım. MSN'den sorabilirsiniz. İYİEL OTOMOTİV - DİZEL POMPA: BOSCH Car & Diesel Service.
Yıllardır otomotiv servis sektöründe olan, makine ve inşaat mühendisi 2 kardeşin sahibi olduğu, makine mühendisi olanın sürekli servisde otomobillerin başında bulunduğu, işinin ehli, adı gibi İYİEL bir servisdir.
web adresi: http://ihsaniyiel.com/page3.php
MSN adresi: dizelpompa@tnn.net