Jeep Grand Cherokee (ZJ)'ciler Kaç Kişi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,245
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 219,291
Ynt: Jeep Grand Cherokee (ZJ)'ciler Kaç Kişi?

Sevgili Engin ; hevesini kırmak istemem ancak , seni uğraştırmayacak sağlam problemsiz bir araca binmek istiyorsan ortalama 17- 18 bin lira gibi bir rakamı gözden çıkartman gerekiyor... o fiyatlara sitede gördüğün araçların nerdeyse hepsi dışı seni içi beni yakar cinsinden... Ergün bey sağolsun ilgilenmiş ancak araca bakmadan da söylendiği gibi , bu modellerde aracına güvenen hiç kimse o kadar düşük fiyatlara aracını satmaz...

Etiketler

Teşekkür ederim aykut abi, ama benim niyetim zaten kısıtlı bütçemle mükemmel bir araç bulmak değil, bulabileceğim en iyi aracı bulmak..Tabiki masraf çıkaracak, revize edilecek, ben zaten revize için para ayırdım..

İstediğim gibi bir arac bulmak yerine aracı istediğim gibi yapmayı tercih ediyorum, o yüzden kısıtladım bütçemi..Teşkkür ederim, ilgilendiğiniz için..

O vakit sitede 15-16 aralığında alabileceğin arabalara bakmanı öneririm , çünkü her durumda sorunsuz görünen herhangi bir aracın servise girdiğinde sana maliyeti 1-2 bin lira arası olacaktır... yani her şekilde ben aracımın periyodik bakımını yaparım yanı sıra ufak tefek arızaları olur onlarıda servisimde cüzi rakamlara hallettiririm diyorsan yinede alacağın araç sana yaklaşık 18- 20 bin lirayı bulacaktır....

Tavsiyelerin için teşkkür ederim..Aracı istanbuldan alacağım büyük bir ihtimalle ve alırken de Ergun abi yanımda olacak umarım o nedenle sürpriz hiç bir şey ile karşılaşmayacağımı biliyorum, tekrar teşkkür ederim..

Rica ederim... sonuç itibariyle bizler deneyimlerimizden yola çıkarak birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz... gönlüne göre olur umarım...

Photomania' Alıntı:
Sevgili Engin ; hevesini kırmak istemem ancak , seni uğraştırmayacak sağlam problemsiz bir araca binmek istiyorsan ortalama 17- 18 bin lira gibi bir rakamı gözden çıkartman gerekiyor... o fiyatlara sitede gördüğün araçların nerdeyse hepsi dışı seni içi beni yakar cinsinden... Ergün bey sağolsun ilgilenmiş ancak araca bakmadan da söylendiği gibi , bu modellerde aracına güvenen hiç kimse o kadar düşük fiyatlara aracını satmaz...

Üzgünüm ama katılmamak elde değilk, yaşı ne olursa oılsun iyi bir Grand 17'den başlar veya ciddiye alınır....!

Rakama bak: 12900,- nedemek bu? çok zorda kalırsam 12.000'ye bırakırım.
Adam gibi bir Grand niye 12'ye gitsin?!?!?!?!?

Peki Ergun abi, ikinci baktığımız 94 yeşil nasıLdı kondisyon olarak..? Sunroof =))) haric tatmin etti sanırım, onu mu düşünsek..?

smudge' Alıntı:
Abi 50 binim oLsa düşünmez, yapışırdım =))))

Bu arada bi ZJ daha var abi ya dün düşmüş nete, malum sitede İlan No :#14039833

bunu da daha önceden gören bilen var mı acaba..?

Benim araştırmacı bir gözüm var.....!
Belki kimsenin dikkat etmeyeceği detaylar....!
Benim gibi arabasının üstüne düşen titiz biri asla şu kalorifer çıkışlarını kırık haliyle kullanmaz.....!
Hurdacıya gitsen çiftini herhalde 20,- Liraya alırsın. Adam onu bile vermemişse, başka önemli şeylerde nasıl paraya kıyacak....?
Belliki moktan bir semtte geceleri kalmış >>> baksana sağ tarafta yerde direksiyon kilidi var.
Bir kere hiçbir profesyonel oto hırsızı ZJ ile ilgilenmez....:smiley:

Gidip görmeye bile değmrez....!
Açıklama olarak sadewce değişeni yok demiş.....!
Olsa ne olacakki? ben en ufak bir kaporta eziğinde komple yenisi ile değiştirdim, ne yani şimdi çekiçleseydim dahamı makbul olacaktı??!?!??!

Bu lafada gıcık oluyorum :: " değişeni yok..."
Sıkıldım komple kupayı değiştirdim, varmkı? sıfırdan kaporta koydum, ne olacak şimdi?!?!?!?!??

Sonuç ve örnek: Baz olarak 95 ZJ'yi alalım: tertemizini 17.000'den aşağı bulmak mantıksız. Diğer yaşları siz hesaplayın.
Başka bir konuyu daha fark ettim Engin'e araba bakarken; Galericiler ZJ'den anlamıyorki?!?!?!? adamlar patlak ekzozu Grand'ın gerçek sesi zannediyor.

DİKKAT: Grand almak hassas bir olay. >>>>3.000 Liraya ucuz aldım dersin>>>>>>>>6.000 lira harcarsın...!!!
Ammmannnn haaaaa......!

ilan.jpg

Engin herşeye rağmen elbirliği ile sana bir ZJ bulacağız.....!
Seni üzmeyecek, pişman etmeyecek bir ZJ.

Biraz bekle....!
Söz: Haziran festivaline ZJ ile geleceksin....:smiley:

Belki bu sitede birkaç kere tekrarladım ama ben arabamı 94 senesinde 95 model olarak aldım ve km göstergesinde toplam yaptığı km 100 m.'ydi.
İlk hali beynimde kazılı, anlatmak mümkün değil, ilk şikayetim sağ arka dan bir " tık sesiydi", il defa bir 3.20 BMW ile Breşiktaş Barboros bulvarında yeşilde kalkış yaptık, adam aynamda kaybolmuştu.....Dolayısı ile geçen 15 sene içersinde temizini neyle kıyaslayabileceğimi iyi biliyorum.
Nerden bileyim bu arabayı 15 sene elimde tutacağımı? bilseydim motorun o rengarenk resmini çekerdim......:smiley:
Derilerin kokusunu hala hiç unutmadım.....!

Bakın ben ilk 7-8 seneden sonra bu arabada birtakım aksaklıklar gördüm >>> ki 150.000 Km.yi devirmiştim.....!
Arabalarınızın değerini iyi bilin. Bir 5 sene sonra bu arabalar HİT olacak....!
Görürsünüz.

Eğer 15 sene sonra işimden evime dönüp tam kumanda ile garaj kapısını açacakken vazgecçip bir kaç tur daha atıyorsam ve üstelik 50 yaşındaysam...... Sımsıkı sarılın ZJ'nize derim.....!

Ayrı bir konu; sırf Gezenbılır sayesinde bu araçlar 2010 senesinde pirim yapan aranan arabalar olacak....!
Yazın bir kenara.....!!!!!

Ergun abi ellerinden öperim. cherysler iflas ederse ne olacak ? diye açılan konuda benzeri şeylere değinmiştim. Jeep ini sev jeep ini koru. Gelecek 10 yıla bu araçları taşımak bizim elimizde. Bir daha asla üretilmeyecekler.

Ben aracımı iş yerinin kaldırımına odamın camının dibine çekiyorum ve boş vakit buldukça dönüp bakarak arabam için ne yapabilirim diyorum. Esnaf bana imreniyor kimisi dalga geçiyor yeter artık uğraşma şu arabayla diye.
Geçen amcanın biri durdurdu yolun ortasında oğlum dedi yanlış anlamada bu arabayla böyle parıl parıl gezme bak şu yaşımda(70 rahat vardı) imrendim dedi göz var nazar var dedi :smiley:

Yine titizliğimi bilen bir komşu piyasasına bakmış sahibinden comda o leş arabalar yüzünden piyasasını 13-15 zannediyor. Bana satarsan haberim olsun helalinden bir 20 bin veririm dedi. Şöyle bir düşündüm niye satayım ki? Allah aşkına 20 liraya yerini tutacak ne alabilirim ki? 2009 model jeep alan ve eskiden zy'si olan bir abim zj'den aldığım keyfin yarısını alıyorsam ne olayım dedi. Dediği araca 100 bin $ verdi arkadaşlar. Düşünün ki bia zj'mizi satıp 20 liraya neye binelimde arabamızı aramayalım.

Mümkün değil. Aracım satılık değil ve hiç bir zaman olmayacak. Ben ölünce kızım ne yapar bilmem :smiley:

beatrix' Alıntı:
Açıklama olarak sadewce değişeni yok demiş.....!
Olsa ne olacakki? ben en ufak bir kaporta eziğinde komple yenisi ile değiştirdim, ne yani şimdi çekiçleseydim dahamı makbul olacaktı??!?!??!

Bu lafada gıcık oluyorum :: " değişeni yok..."
Sıkıldım komple kupayı değiştirdim, varmkı? sıfırdan kaporta koydum, ne olacak şimdi?!?!?!?!??

Bu değişeni yoka bende takığım. Sen biliyorsun abi benim zj şuan serviste ve çalınan teybi yüzünden sıfır infintty cd player takılacak. Lensi sıfır düğmelere bir kez bile basılmamış. Şimdi benim zj'den daha kıymetli ses sistemi olan zj var mı? Yok.
Değişeni yok abi teybi cd okumuyor eject tuşu içine gömülmüş basmaktan ama orjinal abi! değişeni yok dediğim gibi!! :smiley: :smiley: :smiley:

vallahi banada fena aşılnadı zj . bu gün 2009 gl 320 cdi ye bindim , sahibine anlatamadım altındaki aracın otomobil olduğunu :smiley: . benim aracın arkasına çekecekti kaldırıma , cesaret edemedi çıkmaya :smiley: . zj tutkudur diyorum asfaltta kralına , toprakda alayına :smiley: .

Sahip olduğunuz güce sımsıkı sarılın, artık 8 silindirli 5200 motorları üretme cesareti otomotiv devlerinde kalmadı....!!!!
Gün gelecek bu arabalar bir klasik olacak......!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR