Jeep Grand Cherokee Ltd Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endüstri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,061
Ynt: Jeep Grand Cherokee Ltd Yardım

Aracınıza sıralı tip lpg sistemi takarsanız normalde yaktığı benzin maliyetine göre %40 ile %50 arasında bir avantaj sağlarsınız...

Genelde %46-48 gibidir...

Etiketler

sevgili 4L ..güvenilir bir ağızdan (5.2 v8 30'' lastik 2'' lift kit otomatik grand cherokee kullanıyorum..) araç lpg ile şehir içi 330 şehir dışı 190 ykrş yakıyor....sıralı kit var hemde atiker...performansta değişiklik yok gibi...sadece yüksek hızlara çıkarken 120 den sonra hızlanma benzine göre biraz yavaş ..2000 ytlye mal oldu.off road da bile benzine almıyorum.. 4o derecelik açıyı lpg ile aştım.. cherokee den şaşma derim..

Bence de Cherokee çok mantıklı duruyor bu yakış rakamlarıyla, üstelik 5.2 performans müthiş bir artı yalnız vergisi biraz yüksek olacaktır, 4.0 litreyi tercih ederseniz Limited olacak sanırım, Grand Cherokee lerde 4.0 L buraya geliyormu bilmiyorum.
Bahsettiğim 3.9 V8 manuel di, otomatiği de 5.2 Cherokee ile yaklaşık değerlere sahiptir sanırım.

Grand Cherokee lerin 4.0'nı bulamak mümkün ancak kasa biraz ağır geliyor. Grand Cherokee (ZJ) ile limited Cherokee (xj) arasındaki ana fark ZJ ağır ama motoru büyük, ZJ arkası helezon, XJ'de arka makas... dingilleri genelde aynı...ZJ'de şanzıman ve arazi şanzımanı yapısı daha karmaşık sürekli 4 çeker üstün teknoloji ürünü bir sistem var...... cherokee alacaksam 98 model 5.9 alırdım... ayna mahrutilerle oynandığında (biraz yavaşlatıldığında) çok iyi bir offroad makinesi olur bence... yakıt sarfiyatı çok fark etmez... 360 (5.9) Dodge ram 1500 lerde çıkan 360 magnum efsanevi makinedir... bilginize......

orkun abi, grand cherokee 5.2 v8 zj limited olunca 5.2 v8 zj orvisten farki nedir biliyor musun? limited "limited edition" cagristiriyor sanki sinirli sayida ozel uretim gibi.limited ibaresinden neyi anlamaliyiz.

Bildiğim kadarıyla Orvis USA'da bir outdoor firması... Orvis editionların hepsi orman yeşili ve jeep yazıları felan altın rengi.... döşemesi yeşil-beş... bir ara modaydı böyle şeyler..R19 bile Beymen editionı vardı :D

Ormanda size faydası pek olacak bi edition değil yanii... :D

Arkadaşlar bir de şu MPİ discovery'ler var .Hiç mi yaramaz arabadır LR ruhundan hiç mi nasibini almamıştır.Çünkü vergi yakıt fiyat olarak iyi görünüyor bu da sanırım 2.eli zayıf olduğundan .Bu sorum pratikte şu anlama geliyor : Hani hafta sonları bir yerlere gidiyorsunuz ya ( ve "acaba off-roada gönül veripde aramıza şimdilik arabası olmadığı için katılamayan arkadaşımız varmıdır acaba onu da çağırsak mı" diye düşünmüyorsunuz ya :smiley:)) ...işte oralarda bu MPİ de yürürmü,iskeleti yürür parçaları işe yararmı yoksa alıp nikah m kıyarız sonra.Sağlıcakla kalın

Mert ve discocular duymasın kafanızda omlet pişirirler valla :smiley:
çok severiz discoları en son korhan çekip çıkarmıştı çamurdan 5.2 ile sürükleye sürükleye görmedim korhanın yalancısıyımm..

şaka biyana disco iyidir yaa yanlış anlaşılmasın dediklerim.. arazi performansı çoğu araçtan iyidir, helezonlu oluşu bol bol yeri olması hep avantaj... 3.9 da gayet yeterli bir makine...

orkun abi yanlış anlaşıldı galiba 3.9 v8 i bilirim ona söz yok . bir de şu 2000 motor discoveryler var MPİ diye geçiyor onları sordum

haaa pardon onlar hakkında pek iyi konuşmuyolardı... 2.0 lt rover araba motoru varmış üstünde... zayıf kalıyomuş...land formlarını ararsanız bişiler çıkar...offroad yapılır mı yapılır tabii... öyle bi aleti ucuza alıp eski range motoru atmak lazım....ama ben anlamam ....

bildiğim kadarıyla motor kasaya göre çok düşük buda yakıtı daha fazla yakıp performans alamamak anlamına geliyor
motoru küçük olunca az yakar diye bir düşünceye takılıyoruz hep ama aslında buda yanlış
motor ufak kasa ağırsa hareket etmek için çok daha fazla gaz pedalına basmak gerekiyor

jeep tede mesela 2.5 litre tj wrangler ve xj cherokee vardır.. 4.0lt ile aynı benzini yakar ama yürümez... Amerikalılar ucuza alır içine 350 GM V8 atarlar :smiley:

Offroad amacı var ise MPI a sakın bulaşmayın!! Standart 235 70 16R lastikleri ile zar zor kalkan bir araç ile ancak yol yaparsın, geziye gidersin ama offroad hep kısıtlı kalır, büyük lastik takamazsın. Üstelik yakışı da nerdeyse 3.9 V8 kadar bu aracın, vergi avantajı da fazla değil, kasko değerine bakarak bir kademe alta düştüğü için V8 lerin vergisi de bayağı yaklaştı MPI a. Kullananlar şehir içinde kalkmak için sıkça arazi vitesini kullandıklarını söylüyorlar hem de standart lastiği ile :smiley:

selam arkadaşlar...
ben foruma yeni katıldım, offroad ve av merakım var. bu arada bir 93 model 5,2 grand wagoneer(zj) aldım..
lpg ile şu anda yaklaşık 450kuruş yakıyor..acaba bi anormallik mi var? bilgilendirirseniz sevinirim..
(LPG sıralı sistem TELEFLEX GFI/ en iyisi dediler)

Ozan aramıza hoşgeldin..Kendinizi önce serbest muhabbet ve tanışma köşesinde tanıtırsanız sizi herkes tanır..

http://www.gezenbilir.com/index.php/topic,6081.1660.html

saygılar..

ozan' Alıntı:
selam arkadaşlar...
ben foruma yeni katıldım, offroad ve av merakım var. bu arada bir 93 model 5,2 grand wagoneer(zj) aldım..
lpg ile şu anda yaklaşık 450kuruş yakıyor..acaba bi anormallik mi var? bilgilendirirseniz sevinirim..
(LPG sıralı sistem TELEFLEX GFI/ en iyisi dediler)
ölçüm tekniğiniz ve kullanım tarzınız bunu çok etkiler benzine göre 100 kmde yaktığınız litre değerinin ortalama %20 fazlası kadar litre gaz yakarsınız iyi uygulanmış bir sistemde . 350 motor 100 kmde kullanım şartlarına ve tarzına bağlı olarak 14 litre/100km ile 25 litre /100 litre benzin yaktığını düşündüğümüzde lpg ilede 270 ykrş ile 550 ykrş arasında yakar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR