Jeep Grand Cherokee Ltd Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endüstri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,062
Ynt: Jeep Grand Cherokee Ltd Yardım

endüstri' Alıntı:
cherokee de (quadra-track) low pozisyonuna aldığımda orta diferansiyel kilitleniyormu?
bendeki quadra drıve II de kilitlendiğine göre quadra-track tada sistem aynı olması lazım..yani orta diff.kilitlenir....ve 1.2.3. vites secenekleriylede hızı ayarlayabilirsiniz...orta kilitli 1..2..veya 3. vites seceneği yapabilirsiniz...orta kilitli iken 1.vitesi çok dik iniş ve çıkışlarda kullanın...

Etiketler

low pozisyonuna aldığımda kulu yolda dönüşlerde kasılmalar yapıyor sanki ön ve arka diff kilitli gibi.???

endüstri' Alıntı:
low pozisyonuna aldığımda kulu yolda dönüşlerde kasılmalar yapıyor sanki ön ve arka diff kilitli gibi.???
tabiiki kasılma yapar..bu doğal...sonuçta kilitli....işi bittiği zaman kilitten çıkaracaksınız..

Önde ARB kilit...arkada detroid %100 kilit önerdiklerini bu forumlardan okudum..

orta kilit genelde ağır parkurlarda çok iş görmez, arkaya detroit %100 kilit şart, ayrıca orta kilit kilitli şekilde asfaltta veya arazide düzgün zeminde yol yapmayın, şanzıman için çok zararlı

arkaya detroit kilit için gerekli bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşlar yardım nasıl ve nereden temin ederim.nasıl uygularım.teşekkürler.bu offroad beni öldürecek.

adres : Amerika :D
yada Turkiye'de 2-3katı pahalı... Arka dingilinizin modelini öğrenmemiz lazım Dana35C veya Dana44 çıkar.. ona göre sipariş verilecek... Yine arkayı surekli kilitli gezmek konusunda şüpheleriniz varsa OX alın fiyatları detroite yakın...Her ne kadar viraj dönerken kilit çözülüyor densede kullanıp sıkıntı çekenlerde var, memnun olanlarda...

selamlar.aracımın arka diferansiyelinde sınırlı kaymalı diferansiyel yağı kullanın yazıyor.bu aracımın arka diferansiyeli sınırlı kaymalı bir diferansiyel olduğu anlamına mı geliyor eğer öyleyse %100 kilit araca zarar verirmi.yada kilite ihtiyacım varmı. ???

öncelikle hepinize selamlarımı gönderiyorum...malum vitara'yı (V6 2000 cc-1997) sattıktan sonra hala bir araç almadım ama toprak çamurlandığında bende arabamı almışş olacağım.4 marka / modelden birini alacağım (fiyat model temizlik vs...hangisi düşerse) cherokee 4.0 yada 5.2 - nissan pathfinder 3,3 - disco 1 yada 2 - grand vitara 2,5 V6 .
şimdi şuraya kadar yazılanları okuyunca acaba yanlış mı anlıyorum diye düşünmeye başladım.Sanki cherokee yükseltmeden kilit takmadan snorkel takmadan yetersizmiş gibi bir izlenim edindim.bildiğim kadarıyla standart cherokee modifiyesiz de "iyi bir takım lastikle" limitleri çok yüksek bir araç.Bu anlamda cherokee için yorum yaparsanız bende vitarayla yada diğerleri ile bunu karşılaştırıp elma armut karşılaştırmasındaki hataya düşmem ve doğru ,sağlıklı bilgiye ulaşırım.Herkese teşekkür ederim.Çağlar

standart haliyle Disco I ile Cherokee ön plana çıkar, Vitarayı ağır offroad yapacak bir araç haline getirmek çok zordur, Pathfinder ise inanılmaz verimsiz ve yakıt canavarı motoru ve offroadta pek tercih edilmemesi nedeniyle düşünülmemeli
bence tercihinizi Disco I - Cherokee arası yapın, ancak Disco I lerin manuelleri full mekanik olduğu için offroadta büyük avantaj, Cherokeeler hep otomatik vites ve elektronik çok ama 5.2 motor Discodaki 3.9 a göre çok üstün

cherokee ve land serisi araclarin temizini bulmak mumkun.genelde ilk sahipleri yetkili serviste bakim yaptirmis,kapali garajda araci saklamis ve gittikleri gezilerde tesisi olan yerleri yani yolu olan mekanlari tercih etmis oluyorlar.genellikle aracin prestijli konumu offroad kabiliyetine baskin cikmis oluyor.su anda 10 senelik ve her turlu lukse sahip bir land veya cherokee uygun fiyata bulunabiliyor.yalniz araclari arazi icin hazirlamak hala pahali ,birde benim gibi lpg inadiniz varsa benzini iciyor v8 ler.

otomatik V8 çok yakıyor, yakıt tüketimi konusunda hassas iseniz en iyisi manuel V8, LPG ile çok düşüyor tüketim, Yavuz abi var forumda kullanan 25-30 krş. arası yaktığını söylüyor, bu rakam otomatikte 35-40 krş lara çıkıyor, hele 5.2 de daha da fazla olacaktır
Uzun yolda da kullanayım derseniz yakıt tüketimi çok önem kazanır

aslında Mert 3.9 v8 disco hem vergi hemde yakıt olarak cherokeeye göre daha cazip gibi geliyor.Ama ilk "cip"im bir cj5 ti.Aptalca bişey ama bu yüzden hafiften bir marka sevgisi var jeep'e karşı.Eğer 5.2 cherokee'de 25-30 kuruş LPG ile yakar diye birşey güvenilir bir ağızdan duysam ( bunu kimse yanlış anlamasın ama insanlar hep arabalarının normalde yaktığından daha azını söyleme eğilimindeler nedense-Bir tek servise gidince aslı yoksa bile "bu aralar arabam çok yakıyor" diyorlar) gidip sadece cherokeeye odaklaşacağım.
Birde yukarıda verdiğin tüketim rakamları v8-3.9 için mi? O arabayada otomatik olmadan binilmezki be kardeşim.
4.0 cherokee ile 3.9 arasındaki tüketim farklımıdır birde mesela lpg ile ne yakar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

SON KONULAR

Geri