Jeep Grand Cherokee Ltd Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endüstri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,116
Ynt: Jeep Grand Cherokee Ltd Yardım

Marka Jeep Model Grand Cherokee Limited 5.2 YIL 1994 Motor Hacmi 4001 cm3 yukarısı 2 hafta oldu alalı ama kullanım kılavuzu bulamıyorum bana yardımcı olursanız sevinirim
:-X

96295673.jpg

Etiketler

Benin cip (jeep) bunu almak için 4 ay ugraştım 3 - 4 haftadır bakıp duruyorum arada kısa turlar atıyorum sadece
Elinizde bu tip bir araç oldugunda yapılması gereken öncelıkler nelerdir olmassa olmazları sıralaya bilirmisiniz
şimdiden teşekkür ederim

jeep 01.jpg

jeep 02.jpg

Alırken kontrol ettirmedim . Yalnız aldıktan sonra satıcının yanından ayrılmadan araç arıza yaptı derken tamıre verdıler . Bir hafta sonra aracımı aldım .
Yapılanlar
Kit takım
Bonifler
Burç takım
Filtre
Tribun
Bunları degiştirmişler

resimde gördüğüm kadarıyla lastikleriniz eski ilk etapta lastiklerinizi değiştirin. Motor yağına bakın eğer sentetikliğini kaybetmişsse değiştirin. Hararet fanına baktırın çalışıyormu. Arazi şanzuman yağına baktırın Kaçak varmı diye.Diferansiyel yağlarını değiştirin. Lpg taktırın sıralı sistem. Hayırlı uğurlu olsun . Kazasız belasız bol sürüşler..

Lpg aldıgımda vardı lastikleride degıştirmeyi düşünüyorum ne tavsiye edersiniz birde kullanım kılavuzu halen bulamadım 1994 Grand Cherokee Limited 5.2 v8

kullanım kılavuzları burada :D yardım için varız aramıza hosgeldin senin istegine baglı eger hem arazi hem off road hemde yakıtı etkilemesin dersen mtr alacaksın ama eger ben büyük kocaman lastik seviyorum yakıtı etkilesede farketmez dersen 33 big foot lastikleri bindireceksin secenegini söyle yardım edelim

Pekiyi bu araçların motorlarının ömrü nedir. Kimileri 200 binnde motor yaptırmış kimileri 350 binde hala gidiyor. Seçim yaparken kaç km civarını tercih etmeliyiz.

cherokee lerde motor ömrü kullanıma baglıdır sen adi marka gaz taktırıp motora abanırda yorarsan o zaman 200000 de tırtlar motor ama sen gaz taktırmayıp veya hakiki orjin gaz taktırıp bilinçli bir sekilde kullanırsan benim verecegim bilgi 450-500000 he ben kullansam 1000000 da gider niye diyeceksin aracını tanımak motorun ömrünü uzatır ben cherokeelerle ve landlarla büyüdüm her haltını biliyorum bu araca gaz taktırmam ben (bazılarınız bunun benzinligimi var diyecek yok ben bilinçliyim ) gaz ömrü kısaltır hem gazla benzin arasında fark yok denecek kadar yani 350 kurus gazda yakan arac 500 kurus benzin yakar ben gaz taktırmam gerekirse daha az binerim bu örnekler uzar gider :D....... anlatmak istedigimi anladıysanız sorunuzun cevabını almıssınızdır

Teşekkür ederim, ben de 2 lada motorunu gazdan dolayı harcadım. Gerçi o ladalar da beni harcadı da neyse. Yani özellikle 4.0 alıp gazla değil benzinle gitmek iyidir herhalde.
Pekiyi sport ile country, grand cherokee 4.0 aşağı yukarı aynı model mesela 1996 arasındaki temel farklar nedir? Yani araziye uygunluk, lüks veya bir başka ayırımı var mı yoksa sadece kasa farkı mı var?

walla tam bir bilgi sahibi degilim ama kulaktan dolma olarak grandlar tabiki daha lüks ve araziye uygunlugu olarak farketmez hepsi aynı performensı saglar sadece grandlar biraz daha off road için aksesuar ister xj kasa sport ve country ler orjin haliylede vurulabilir off roada

Herkese selamlar. 97 model zj sahibiyim ve ön koltukların birkaç gün önce ikisinin de ayar düğmeleri reaksiyon vermemeye başladı bu sıkıntının muhtemel sebepleri ne olabilir ve bunu nasıl çözebilirim.yetkin bir ustaya ortalama 800 km uzak olduğum için siz bilen kimselere danışmak istedim. Cevapları acilen bekliyorum. Saygılar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,630
Kaydolan Son Üyemiz
VolkanSabah

SON KONULAR

Geri