Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Wj Fren Balatası Tavsiyesi?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan blueplane Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,008

blueplane

V8 4.7 WJ
Mesajlar
94
Tepkime Puanı
0
Merhabalar,bende aranıza yeni katıldım,2001 model grand cherokee WJ 4.7 aracımı 1 ay önce satın aldım,suan aracım 86000 kmde ve aracımda lpg yok.Aracımın frenleri ses yapıyor,örnegin park ederken aracı durdurmak icin frene bastıgımda balatalardan garç gurç diye ses geliyor,ön diskler yetkili serviste yaklaşık 2,5 yıl once degiştirilmiş,ön ve arka disklere baktım aşındıgını sanmıyorum,ayrıca frenlerim gayet iyi tutuyor,2 yıl öncede yine yetkili serviste ön kaliperler degiştirilmiş,istek üzerine akebono marka taktırılmış,ön tekerlekleri söküp baktım.Arka kaliperlere bakmadım ama muhtemelen orjinal tevez markadır,onlar degişmemiş,frene bastıgım zaman hem önden hemde arka balatalardan ses geliyor,ön fren balataları 3 yıl once degişmiş,ama son 3 yılda araç tahminimce 12000 km yol yapmıstır.Ön fren disklerim için akebono icin önerebiliceginiz ses yapmayan balata markası var mı?Arka diskler içinde tevez markaya uygun balata tavsiye edebilir misiniz?Moparda olabilir,yan sanayide.Yanlıs hatırlamıyorsam akebono marka kaliperlere 2002 yılının sonuna dogru yani 2003 model grand cherokeelerde gecilmiş,ve daha iyi oldugunu duymustum.Fren balatalarım icin disklere Würth marka Balata Temizleme Spreyi sıkıp bezle sildim ama ,malesef ses kesilmedi.Biraz fazla ayrıntıya girdim ama okuyan ve ilgilenen herkese şimdiden teşekkürler,İstanbul'dayım.
 

Etiketler
Ynt: Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Wj Fren Balatası Tavsiyesi?

Birkaç marka balata var,tabi en iyisi mopar ama pahalı dersen ,aybatros marka güzel ses yapmıyor ben memnunum fiatı 60 tl gibi,jeep yazısı bün parçacılarda mevcut , hatta benimkilerde kararmış yan sanayi ucuz orj pahalı ben fön makinasıyla ısıtıp çıkarmayı düşünüyorum ama denemek lazım.
 

Ynt: Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Wj Fren Balatası Tavsiyesi?

Ustadim hayirli olsun. Sanirim EJ KASA ALIRKEN BAKILACAKLAR LISTESI FAYDALI OLMUSTUR.
Fren diskleri dogru secim yapilmis.
Fakat parmaginizla dokunup kontrol etmenizde fayda var hatta ozellikle ic taraflarinada bakiniz.
Balata pşyasada seramik veya telli derler. Seramik otmez derler ben sahsen hic kullanmadim cunku markaya onem verdigim icin. Ne oldugu belşrsiz uzak dogu cin seramik falan alip takmam.
1ORJINAL MOPAR
2RAYBESTOS marka asla sasma bu markadan memnun kalirsin. Ozellikle disk ve balata konusunda uzmandir.
Bunlari bulamazsan MORSE marka balata tak keyfine bak.

Diskini sokerken dikkatlice cikarttir zedelemesinler. Basinda dur gerekirse. Cogu arkadasin basina geldi.
Ama elinz anahtar tutuyorsa sadece 2 tane kaliper somun sokeceksiniz teker bijonlari sokuldukten sonra.
En ufak probleminizde seve seve yardimci olurum. Fiyatlar heryerde degisir. Usenmeden sorunuz. Bulamadiginiz olursa forumda sorun ben ve arkadaslarda size yardimci olur.
 

Ynt: Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Wj Fren Balatası Tavsiyesi?

Arkadaşlar ikinize de yardımlarınız icin ayrı ayrı teşekkür ederim,cok faydalı bilgiler verdiniz.WJ'mle yılda yaklasık 4000 km yaparım,o yuzdende alırken iyisi olsun istiyorum,mopar bulursam mopar alırım,muhtemelende bulunur,olmazsa sizin diger tavsiye ettiginiz markalara da bakarım,babamla beraber balataları degistirmeyi düsünüyoruz,elimiz anahtar tutuyor,ufak tefek seylerde tamircilere gitmeyi düsünmüyorum,biraz titizim.WJ kasa alırken bakılacaklar listesine de aracımı almadan once bakmıstım,8 ay arastırdım,sitede gercekten cok faydalı bilgiler var,bu sayede tecrübe sahibi oluyoruz. Bence WJ kullanmak ayrıcalık,ilk jeepim ve cok memnunum.
 

Selamlar,
OTOMOPAR OTOMOTİV olarak Amerikan araçlarının (JEEP-DODGE-CHRYSLER-GM) tüm yedek parçalarının ve her marka aracın OTOMATİK ŞANZIMAN yedek parçalarının iç ve dış ticaretinde sizlere hizmet vermekteyiz.
TÜRKİYE genelinde 4 şubeye sahibiz. Geniş stoklarımızla müşteri memnuniyeti adına kaliteli parça ve uygun ücretlerle sizlere hizmet vermekteyiz.
Alt takım,kaporta, motor kulakları,elektronik ve dış aksam,aydınlatma , motor ve şanzıman parçaları stoklarımızda mevcuttur.
Aracınızla ilgili teorik bilgileri ve arıza konularında nasıl çözüm sağlayabileceğinizi, müşteri memnuniyeti adına size sunmaktayız.
-Aracınızın yağ dolum kapasitesi,
-Ne tür marka ve hangi kodlu yağ konulur,
-Parça ve markalar hakkında bilgi,
VB. Gibi konularda sorularınıza elimizden geldiği kadarı ile yardımcı olmaktayız.
Bu tür bilgiler ve sipariş etmek istediğiniz parçalar hakkında lütfen aşağıdaki telefon numaramız ile iletişime geçiniz,iş yoğunluğu nedeni ile web sitesinde fazla aktif olamamaktayız.
İLETİŞİM:FERDİ ESEN
İZMİR BÖLGE AMERİKAN PARÇA TEDARİK VE SATIŞ UZMANI
0.541 212 9748
İLETİŞİM:ONUR CAN ÖZATA
OTOMOPAR GENEL MÜDÜRÜ
0.543 285 1021
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,026
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst