Jeep Gc Yorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kartal_55 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,070

kartal_55

JEEP İÇİN ENGEL YOK
Yer
SAMSUN
konuyu yanlış yerde açtıysam kusuruma bakmayınız .. bu 2000 2001 jeep GC ler hakkında neler söyleyebilirsiniz yeni jeep almayı düşünen birisi için

Etiketler
jeep yardım
Okuduğum en güzel açıklamalardan birini yapmış bu arkadaş sözlükte...

#32389749 01.03.2013 19:40
buffon···

zj kasasını kullandığım zamanlarda dünyanın en güzel ama en aç gözlü mature kadınıyla birlikteymişim hissiyatı veren tork canavarı, amerikan efsanesi. sesi geri vitesteyken bile aslan kükremesi şeklinde olan dünyada başka bir makine var mı bilmiyorum. en ufak kasisten geçerken gemi gibi salınması, yumuşak yumuşak yaylanması alışmayana noluyoruz lan dedirtebilir, sizi gülümsetir. gaza bastığınızda tepkiye bağlı olarak roketleme özelliği vardır, bir saniye gıkını çıkarmayıp sonra aniden roket gibi kendini ileri atar, buna da alışması zaman alır. tabii roketleme özelliği hala faal zj bulunabilir mi bilemiyorum. koltuk ısıtmasından cruise control, kilitli diferansiyelinden over drive'a kadar 90'lı yılların çoğu avrupa modelinde olmayan özellikleriyle prestij ve güven verir, sonra mesela siz kızılaydan çayyoluna gidiyorsunuzdur ama bu canavar verdiği ses efektleri ve hemen hissettirdiği kendine has karakteriyle route 66'da gidiyormuşsunuz gibi bi hava yaratır. seviyorsanız heavy metal şarkı dinleme ihtiyacı hasıl olabilir. oldukça maço bir araçtır, sert hatları vardır, bir japon suvu gibi yuvarlak toparlak değildir. bu nedenle de artık günümüzde yaşını hemen belli eder.

bunların yanında bu yaşta bir zj almak, birçok elektronik problemle boğuşmak demektir, zira bu araçların her tarafında sensör vardır ve yıllarını doldurduklarından artık hemen hepsi hata verebilir, yol bilgisayarında sürekli farklı hata kodları yanar, sonra bu araçların amerikan versiyonlarının radyoları şimdi net hatırlamıyorum ama ya tek ya çift frekansları okumaz. dolayısıyla radyo kanallarının yarısını dinleme şansınız yoktur. bunun dışında deri döşemeleri baklava dilim olanını bulursanız en güzel interioru olan zj'yi buldunuz demektir. istisnasız herkesin bu baklava dilim koltuklara hayranlık duyması kaçınılmazdır bence. baklava dilim olan versiyonların içi meşe rengi veya bej olur, daha elit bir hava verir.

bu zj kasanın direksiyon kutusu en hassas yerlerinden biridir. zamanla direksiyonda boşluk oluşur ve artmaya başlar, en az 1000 liralık olursunuz. bunun dışında ön takım da sürekli dört çekerin etkisiyle nispeten çabuk yıpranır, ülkedeki zj'lerin yüzde doksanının diferansiyelleri, mopar yağ kullanmamaktan ötürü yüksek hızlarda öter, uğultu çıkarır, bu ses kabinde hemen hissedilir. rahatsızlık verir. bagaj amortisörleri yine çabuk giden parçalardandır.

son olarak aydınlatmaları maalesef çok yetersizdir zj'nin. ışığı dağıtır, zira mercek yoktur. çoğunun farı mika olduğundan farları kısa zamanda sararır. hem görüntüyü iyice bozar, hem de aracın kendi görünüşünü.

bundan iki sene önce lpg'de 50 kuruş yakıyodu şehir içi.. artan fiyatlarla son durum nedir bilmiyorum, ama tahminim korkunçtur. bu araçlar sürekli dört çeker, çoğu 5.2 motor, hepsi 2 ton, ve 90'lı yılların araçlarıdır. v8 motor kükrerken kendine aşık eder ama istasyonda gözyaşlarınızı tutamazsınız.

zj almak isteyen arkadaşlara da böylece kısa bi bilgi vermiş olayım, hem aşık olacağınız, hem de başa bela olacak bir araç, yakıtıyla, vergisiyle, elektroniğiyle.. yine de doğru bakımla 1 milyon km'yi rektefiyesiz deviren motorlarıyla kaya gibidirler.

benim en sevdiğim model ise 2012-13 modeli alamayacağım için hariç tutarak, 99-04 arası üretilen wj kasa kodlu modeldir diyorum. zj'ye karşı daha teknolojik olmaları, quadra drive sayesinde çekiş dağılımını elektronik olarak kontrol etmeleri, ve daha modern hatlarıyla günümüz trafiğinde bence daha şık durmaları nedeniyle daha üstündür. kısmet olursa bu ay içinde bir tanesine sahip olmayı planlıyorum, zj'nin maddi olarak ocağıma incir ağacı dikmesine rağmen, yine dönüp dolaşıp grand cherokee diyeceğim, aşk mı takıntı mı neyse artık, o sese takığım arkadaş. wj candır.

jeep grand cherokee

Bilgi açısından;

2015 yılı 2000 model WJ'nin MTV bedeli 5% kasko indirimi sonrası toplam 1.189 TL'dir. (2x594 TL)

2016 yılında yayınlanacak yeni kasko bedelleriyle bu tutar daha da düşecektir.

mtv yi dert etmiyorum biraz yakıtını merak ediyorum çünkü her kullanıcı ayrı bir şey yazmış ve yazılanlar arasında uçurumlar var

mtv yi dert etmiyorum biraz yakıtını merak ediyorum çünkü her kullanıcı ayrı bir şey yazmış ve yazılanlar arasında uçurumlar var
Lpg de wj ortalama şehiriçi 20 lt,şehirlerarası 14-15lt ye yakın yakıyor. Ama tabi bu yakışı azaltmkta arttırmakta sağ ayağınızın pedala basışıyla doğru orantılıdır. Ama altınızda V8 oluncada gaz pedalına kibar basmak biraz zor

Xperia Z

tatmin edici cevaplar gelmiş

V8 motora aslında hangi araçta olsa aşık olunur tabi her markada farklı karakterlerde olsa da motorlar güç bakımından hiçbiri yetersiz değildir

yaş itibariyle yorgunluk belirtileri gösterecek elektronik aksam dan başka çok belirgin yorucu bir arızası olacağını sanmam ama sizden önce nasıl kullanıldığı bakımları nasıl yapıldığıda önemli

eski model araç alırken benim her marka ve model için yazdığım bir tavsiye var önce ustasını bulun bulunduğunuz bölgede veya yakınınızda ardından araç bakın ve bu usta ile beraber karar verin çoğu zaman o ustanın daimi bakımlarını yaptığı bilinen bir araç alın rahat edersiniz

sizlere aynen katılıyor önerilerinize ve ilginize teşekkür ediyorum.altımda 2.0 hdi partner var bu performanstan daha iyisini ancak jeepte bulabileceğimi düşünüyorum

LPG'siz ise ;

747c5d100edcbce142cab0aad39ec07a.jpg

Yakıt konusunda hala anlayamadıgım nokta;
Arkadaşlar bindiğim araç
4700 cc
235hp
2200kg yaklaşık agırlığı
Otomatik vites
16 yıl öncesinin teknolojısıyle üretilen bi araç(Ki günümüz teknolojısınde bu sınıftakı araçlarında yakıtlarını bi inceleyin)
tan kalkıpta az yakması beklenemez ki bence değerler bu saydıklarıma göre gayet normal..
Hem az yaksın.hem gaza bastınmı gürlesin diyosanız bence yok öyle bir dünya :smiley:

yorum harika olmuş sizinde yorumlarınızı daha geniş alabilitmiyim

Kişisel kanaatim;ülkemizdeki benzin fiyatıyla bu aracı günlük yaşamda kullanmak israf.Ama tamamen tercih meselesi.

Fabrika verilerine göre ki en optimist rakamlar aşağı-yukarı;

21-22 lt/100 km şehiriçi
12-13 lt/100 km şehirlerarası

Bu durumu değiştiren ve günlük yaşamda da kullanılabilir kılan tek faktör lpg dönüşümüyle elde edilen değerler;

0,45-0,50 TL/km şehiriçi
0,40-0,45 TL/km şehirlerarası

Benzinli kullanımda şehir içi ve dışı kullanımında oluşan tüketim farkı lpg'de aynı oranda değil.Ufak bir nüans farkı oluşuyor o kadar.

Özellikle Prins VSI sistemi 4.7 ve üzeri motorlarda gerçekten çok başarılı.Performans kaybını hissettirmeyecek düzeyde.

Bugün ortalama binek araçların ne yaktığı ortada. Kısmi 4x4 ya da sürekli 4 çekerlerin tüketim değerleri de.Piyasada km'de 0,40 TL yakan dize araçlar var!Bu açıdan bakıldığında 0,45-0,50 değeri muadillerine göre gayet normal.

Sonuç;araçtan beklentilerinizle ilgili bir durum aslında.Ben 3 haneli rakamlara tekamül eden binek aracımdan,16 yaşındaki mevcut aracımın verdiği keyfi alamadığımdan vazgeçtim.

İsmini ve modelini zikr ettiğimiz araçlar 17-18 senedir yollarda.Aracın ne olup ne olmadığı ortada.Bundan sonrası size kalmış.

En nihayetinde;
Kargaya yavrusu şahin,
Şahine yavrusu kartal...

yazdıklarınıza aynen katılıyorum zevk ve cüzdan meslesi.
bir de şunu soracağım cahilliğime vurun ; QUADRA DRİVE 1999- 2001 modellerde I mi II olanı da varmıdır .bazı ilanlarda elektronik kilit diye bahsetmişler de , biz mi yanlışız araç sahibi i yeterli bilgiye sahip değil.QUADRA DRİVE I ve II arasında çok önemli fark far
ilginize şimdiden teşekkürler

Kişisel kanaatim;ülkemizdeki benzin fiyatıyla bu aracı günlük yaşamda kullanmak israf.Ama tamamen tercih meselesi.

Fabrika verilerine göre ki en optimist rakamlar aşağı-yukarı;

21-22 lt/100 km şehiriçi
12-13 lt/100 km şehirlerarası

Bu durumu değiştiren ve günlük yaşamda da kullanılabilir kılan tek faktör lpg dönüşümüyle elde edilen değerler;

0,45-0,50 TL/km şehiriçi
0,40-0,45 TL/km şehirlerarası

Benzinli kullanımda şehir içi ve dışı kullanımında oluşan tüketim farkı lpg'de aynı oranda değil.Ufak bir nüans farkı oluşuyor o kadar.

Özellikle Prins VSI sistemi 4.7 ve üzeri motorlarda gerçekten çok başarılı.Performans kaybını hissettirmeyecek düzeyde.

Bugün ortalama binek araçların ne yaktığı ortada. Kısmi 4x4 ya da sürekli 4 çekerlerin tüketim değerleri de.Piyasada km'de 0,40 TL yakan dize araçlar var!Bu açıdan bakıldığında 0,45-0,50 değeri muadillerine göre gayet normal.

Sonuç;araçtan beklentilerinizle ilgili bir durum aslında.Ben 3 haneli rakamlara tekamül eden binek aracımdan,16 yaşındaki mevcut aracımın verdiği keyfi alamadığımdan vazgeçtim.

İsmini ve modelini zikr ettiğimiz araçlar 17-18 senedir yollarda.Aracın ne olup ne olmadığı ortada.Bundan sonrası size kalmış.

En nihayetinde;
Kargaya yavrusu şahin,
Şahine yavrusu kartal...
0,45-0,50 TL/km şehiriçi
0,40-0,45 TL/km şehirlerarası bu nasıl oluyor ş içi ş arasına çık yakın

yazdıklarınıza aynen katılıyorum zevk ve cüzdan meslesi.
bir de şunu soracağım cahilliğime vurun ; QUADRA DRİVE 1999- 2001 modellerde I mi II olanı da varmıdır .bazı ilanlarda elektronik kilit diye bahsetmişler de , biz mi yanlışız araç sahibi i yeterli bilgiye sahip değil.QUADRA DRİVE I ve II arasında çok önemli fark far
ilginize şimdiden teşekkürler
Quadra drive 2000 modelde başlıyor. 2005 ten itibarende wk kasalarda quadra drive 2 var. Yanlış bilmiyorsam...

Xperia Z

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri