Jeep Cherokee XJ İle Alakalı Sohbet

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 138
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,659
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Deep

Zirve
Yer
İstanbul
Web
www.mertkigili.com
Selam Oktay hoşgeldin :smiley:
bi organizasyon yaparız, Camel halen ıslak olabilir ama diğer parkurlarda gram çamur kalmamıştır bence
senin araç Country miydi? bu country ler 2 çeker değil mi?

oktay' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar;
Off road tutkum uzun zamandır vardı fakat grub ile Mert sayesinde tanıştım.
Şuan Jeep Cherekoe 4.0 country kullanıorum.
Mert havalar da kuru ama bir organizasyona çagırsan bizi de Zekeriyakoy parkurlarını görsek :smiley:

Etiketler
Oktay Bey hoşgeldiniz.....

Mert Bey, ufak bir araştırma yaptım toplam 10 civarında gümrükten girmiş 2 çeker XJ var diyo parçacılar... Esasında arkaya bir kilit atsan, bide çamur lastiği... çoğu tenekeden iyi iş yapar o 2wd XJ'ler..

Oktay Bey hoşgeldiniz.
XJ'lerin çoğalması güzel... Benim Sport'un arazideki performansından çok memnunum.
Sizin aracın yılı nedir, üzerinde oynama yaptınızmı?
Bol çamurlu geziler dilerim...

Autokatalog dergisinin detaylı speclerinde tüm Country ler için 2 çeker yazıyor, o halde bunlarda LOW range de olmasa gerek ? L yoksa arazi zor be

Jeepcj7' Alıntı:
Oktay Bey hoşgeldiniz.....

Mert Bey, ufak bir araştırma yaptım toplam 10 civarında gümrükten girmiş 2 çeker XJ var diyo parçacılar... Esasında arkaya bir kilit atsan, bide çamur lastiği... çoğu tenekeden iyi iş yapar o 2wd XJ'ler..

Aramıza hoşgeldin Oktay;
XJ cileri bilmem ama off-road'cular çoğalıyor arkadaşlar :smiley: :smiley:

Herkese saygılar;

Deep' Alıntı:
Autokatalog dergisinin detaylı speclerinde tüm Country ler için 2 çeker yazıyor, o halde bunlarda LOW range de olmasa gerek ? L yoksa arazi zor be

Tüm Country'lerin 2 çeker olduğunu zannetmiyorum.
Jeep Cherokee'ler, Country, LTD ve Sport olarak üç tip. Bunlar arasında cruise control, kırmalı direksiyon, elektrik kumandalı koltuk ayarı, ısıtmalı koltuk, döşemeler gibi aksesuarlarda farklılıklar var. En aksesuarsız olanı ve arka defransiyelde kilit (LimitedSlip) olanı da Sport. En aksesuarlısı da Country.
Zannediyorum bunlar kişinin şehir-arazi yoğunluğuna göre hazırlanmış seçenekler.
Ama tamamında 4L ve 4H mevcut. Sadece yılına göre arazi levyesinde farklı seçenekler var.
Tamamen binek otomobil gibi iki çeker olanları da var. Vergisi çok düşük ve ilanlarında şehir kullanımı için diyorlar.
Sevgiler...

Autokatalog bildiğim kadarıyla Alman esaslı bir dergi.. Country'ler Almanyada 2 çeker olabilir... Mesela orda 2.5TD modelide çok popüler, bizim memlekette 4-5 tane var..

http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4276428
http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=3335582
mesela bunların 2 side 4 çeker.... Iksje'nin kide country galba.. Iksje Bey oralardamısınızz sesiniz gelmiyorr.. Roof rack takıldıktan sonra insan 2 tane resim yollar...

Tekrar merhaba XJ ler ile biraz araştıma yapmıştım paylaşabilirm :smiley:
XJ lerin türkiye ye gelenlerin bir çoğu da 4h ve 4l arazi sanzımanına sahip.dif kilidi olarak limited sleep (%25)kullanıyor ki bu tüm modeller de standart 99 a kadar olan modeler de defransiyeller low olarak standart olarak üretilmiş ve arazi de yeni modellerinden daha yetenekli.Daha ben pek deneyemedim şuan için aracım standart sadece üzerinde ATR lastik var.Buarada şuan offroad yarişlarına katılan yeşil XJ cok yakın arkadaşlarımın ve araç cok sağlam ve ayarları oturduktan sonra cok da başarılı olucak gibi.
Buarada aracımın modeli 98.

oktay' Alıntı:
Tekrar merhaba XJ ler ile biraz araştıma yapmıştım paylaşabilirm :smiley:
XJ lerin türkiye ye gelenlerin bir çoğu da 4h ve 4l arazi sanzımanına sahip.dif kilidi olarak limited sleep (%25)kullanıyor ki bu tüm modeller de standart 99 a kadar olan modeler de defransiyeller low olarak standart olarak üretilmiş ve arazi de yeni modellerinden daha yetenekli.Daha ben pek deneyemedim şuan için aracım standart sadece üzerinde ATR lastik var.Buarada şuan offroad yarişlarına katılan yeşil XJ cok yakın arkadaşlarımın ve araç cok sağlam ve ayarları oturduktan sonra cok da başarılı olucak gibi.
Buarada aracımın modeli 98.
Hadi artık aracınızı hazırlayın..Bir XJ daha ne kadar bekleyebilir..Türünün yegane örneği ve ben bu makinaya hastayım..
Yarışlara katılan XJ nin pilotunun ismini unuttum ama çok iyi bir pilotajı var..şilede izledim..Chrysler çalışanı zannedersem..

Oktay bey, bildiğiniz gibi "yeşil XJ" tamamen yarış için hazırlanmış. Aman sizi yanıltmasın :smiley:
Ama kullanan arkadaşımız Ufuk, tüm 4x4 araçlarda müthiş bir teknik/mekanik bilgi deposu.
Ben bilgilerinden çok yararlandım. Ayrıca aracınızla "nerede, ne kadar ve ne yapmak" istediğinize karar verdiğinizde
yapılacak şeyler daha netleşiyor zannediyorum. Bu arada, yeni alınan 1990-2000 arası bir LTD ve bir Sport'da kilit çıkmadı.
XJ'lerdeki bu kilit işi üretimle mi, siparişle mi, şansla mı ilgili bilemiyorum açıkçası...
Sevgiler...

Mustafa bey;Yeşil Xj (aslında siyah) :smiley: araç hazırlanırken hep yanındaydım dediğiniz gibi Ufuk' un bu konuda ciddi bilgi birikimi var.
Araç da yarış için olan modifikasyonlar tabiki var ama örneğin şanzımanı halen standart AW4 sadece flanşlar değiştirildiki o da akslar günceldirildiğinden en zayıf halka olarak kalmasın diye.Buarada alınan araç da kilit çıkmaması ilginç belki arıza yaptığı için eski sahipleri söktürüp yenisini taktırmamış olabilirler diye biye bir ihtimal aklıma geldi sadece.
Görüşmek üzere...

Oktay bey, zannediyorum Ufuk, şanzımana manuel kumanda edebilmesini sağlayan
200-250$'lık bir aparat kullanıyor.
Görüşmek üzere.

Yatıp kalkıp şu yükseltme işini düşünüyorum. İnternette çok fazla seçenek var kafam allak bullak oldu neyi alsam diye. :-\ Birde resimlerine öyle boş boş bakıyorum neler yazdığı hakkında hiç fikrim yok :mad: Mesela şu aşağıdaki kit neyin nesi neler yazıyor altında. İngilizce bilenlerden yardım lütfen

4 inch Jeep lift kits
re45.jpg

Rubicon Express 4.5" XJ Jeep lift kit
( approx. $670 - $870 )

The 4.5" Jeep lift kit replaces all your suspension hardware with Rubicon’s top-of-the-line springs, arms, and shocks for clearance of 32x11.50 tires. This Rubicon Jeep lift kit completely replaces the stock suspension with their top of the line componentry providing superior flexibility and on and off road handling.

Included in this Jeep lift kit are Rubicon’s Super-Flex front control arms, 4.5" springs and shocks, brake lines, and an adjustable front trackbar. With the 4.5" spring, this system will clear 32x11.50" tires easily and 33x12.50" tires with minimal trimming. Note the installation of a slip yoke eliminator and CV driveshaft on the stock NV231 transfer case is recommended.

yuysal' Alıntı:
Yaw arkadaşlar konuyla pek alakalı değil ama napim yatıp kalkıp şu yükseltme işini düşünüyorum. İnternette çok fazla seçenek var kafam allak bullak oldu neyi alsam diye. :-\ Birde resimlerine öyle boş boş bakıyorum neler yazdığı hakkında hiç fikrim yok :mad: Mesela şu aşağıdaki kit neyin nesi neler yazıyor altında. İngilizce bilenlerden yardım lütfen

4 inch Jeep lift kits
re45.jpg

Rubicon Express 4.5" XJ Jeep lift kit
( approx. $670 - $870 )

The 4.5" Jeep lift kit replaces all your suspension hardware with Rubicon’s top-of-the-line springs, arms, and shocks for clearance of 32x11.50 tires. This Rubicon Jeep lift kit completely replaces the stock suspension with their top of the line componentry providing superior flexibility and on and off road handling.

Included in this Jeep lift kit are Rubicon’s Super-Flex front control arms, 4.5" springs and shocks, brake lines, and an adjustable front trackbar. With the 4.5" spring, this system will clear 32x11.50" tires easily and 33x12.50" tires with minimal trimming. Note the installation of a slip yoke eliminator and CV driveshaft on the stock NV231 transfer case is recommended.

Yuksel Rubicon Express çok iyi bir markadır.. Butun suspansiyon sistemini değiştirip, aracın hem arazi hem asfalt performansını arttırır. Bu kit ile 32" lastik takabilirsin... Gördüğüm kadarıyla makaslardan, viraj demir çubuklarına helezonlara kadar herşey var.. viraj demir çubuklarını çözmek için pimler bile dahil ki sırf onları alsan 170usd civarı... Fiyat çok uygun....
Selamlar....

Jeepcj7' Alıntı:
Yuksel Rubicon Express çok iyi bir markadır.. Butun suspansiyon sistemini değiştirip, aracın hem arazi hem asfalt performansını arttırır. Bu kit ile 32" lastik takabilirsin... Gördüğüm kadarıyla makaslardan, viraj demir çubuklarına helezonlara kadar herşey var.. viraj demir çubuklarını çözmek için pimler bile dahil ki sırf onları alsan 170usd civarı... Fiyat çok uygun....
Selamlar....

İlgin için teşekkür ederim Orkun banada iyi gibi gözüktü ( yazılardan bişey anlamadığımdan gözüküyo sadece) Araştırmaya devam ediyorum kafama uyanları bir araya getirip birde yazılanları tercüme ettirip en kısa sürede bir karar vericem.Yoksa rahat yok bana

xj hayranı olmak üzereyim bu konu hakkında teknik bilgiye sahip arkadaşların yorumlarını bekliyorum motor perfermansı teknik verileri gibi şimdiden teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri