Jeep Alırken Hangi Usta???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BolbuzJack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,303
Ynt: Jeep Alırken Hangi Usta???

Biraz geç oldu ama kusura bakmayın :

Forumdaki arkadaşların tecrübelerine dayanarak direksiyon pompası ve direksiyon kutusunu kontrol ettirin . Tavanda bir sorun yada işlem görme durmu oldup olmadığını iyi bir kaportacı anlayacaktır .
Bununla birlikte kapı alt noktaları ve bagaj kapısı alt bitin noktalarında pas var mı kontrol edin . Çok ilerlememişse çözülebiliyor .
Aracı mutlaka bilgisayara bağlatın , arıza kaydı var mı , herhangi bir modülünde herhangi bir sorun var mı bakılmış olur .
Aracın orjinal ses sitemi ve arka koltuk oturma kısmı altında ki infiniti gold amphi duruyor mu bakın ;D
Tabi mutlaka bu araçları tanıyan bilen birine götürün ki baktığından ve yol testine çıktığından aracın durumunu anlasın .
LPGnin sıralı olması bence gerekli eski tipler hem araca hem size zarar :smiley: Unutmayın ki V8 bir araç için BRC kit 2500 civarında sanırım ... Yani eski tipse masraflar artar . Ve eğer eski tipse montaj ve kullanım sırasında dandik usta işi bişeyler yapılmış mı bakmak lazım ...

Şimdiden kolay gelsin ve hayırlı olsun .

Etiketler

ssbman'ın tavan kontrol cumlesını cıddıye alın özellkle 10 yıl olmus ve gecmıs grand cherokeeciler.ben son anda farkettım sunroof ıc havuzunda su tahlıye yerlerınde curume baslamıs kasadada bıraz vardı neyseki geçenlerde master service'de hallettiler.eğer pas ve çürüme biraz daha ilerleseydi tavanı presleyıp boyayacaklardı.kimse orjınal aracının tavanını boyatmak ıstemez degil mi ?? :smiley:

Teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınıza, fakat aracı bu gün baktırmak nasip olmadı. Araç sahibi müsayit olmadı. Bende hayırlısı olsun dedim. Bu arada hazır boş zamanım varken Şaban Beyin mekanına gittim (Gündoğdu Otomotiv) Ateş arkadaşımızın aracını aldığı yer. Oraya gitmemin çok faydası oldu. Şaban bey bana mekanındaki (1 araç vardı zaten) aracı test etme imkanı sağladı. Neticesinde kesinlikle avrupa versiyon almaya karar vermiş durumdayım. Donanım olarak avrupalarda eksiklikler varmış. Onu görmüş oldum. Asıl dikkatimi çeken ve benim için şaşırtıcı olan bu gün gösteremediğim araca nazaran serilikte, çekişte en az %70 - 80 bir fark oluşuydu. Gaza ne kadar basarsam basayım araç yerinden kalkmıyor gibiydi ki, araç ta LPG kiti de yok.

Genel izlenimin bu aracın üçüne beşine bakmamanın son derece önemli olduğu. Gerçekten temiz bir araç bulmak pek kolay değil. Neticede 10-12 yıllık araçlar her an herşey olabilir. :smiley:

Saygılarımla...

Hocam Avrupa almamaya mı karar vermiş durumdasın almaya mı ? :smiley:

Almamaya ise neden merak ettim... Eksiği pek yoktur fazlası vardır Avrupaların ;)

Pardon orda yalnış bir cümle kurulmuş.

"Neticesinde kesinlikle avrupa versiyon almaya karar vermiş durumdayım. Avrupa versiyon olmayanlarda donanım eksiklikleri varmış" demek istedim.

BolbuzJack' Alıntı:
Bir süredir bir Cherokee, Land Rover arası gidip geliyorum. Hem vergi hemde ikinci araba olarak alacağım için eski, ucuz bir şey peşindeyim. 10.000-14.000 aralığında güzel makineler var ama bunları alırken kime göstermek lazım, özellikle mekaniği önemli kaportasından az çok anlarım.

Jeep için adres telefon verebilirseniz sevinirim, İstanbul'da olacak bu arada :smiley: LR bakmaktan vazgeçtim... Teşekkürler...
[/quote

jeep ile 4x4 araçların tamamı zaten farklı bişey tüm markaların 4x4 var ve jeep kendi başına bir marka jeep alırken dersek sadece 1 markayı kast etmiş olursunuz 4x4 araç almak istiyorum hangi marka yı hangi ustaya götürebilirim dogru bir söylem olur. 4x4 kullanmak istemiyormuydunuz neden land dan vaz geçtiniz :smiley: :smiley: karar sizin güle güle kullnın şimdiden hem grubumuz hem doğa hem bir araç hem bir kişi sayesinde bir çok kişi kazanacak

Sanırım konunun tamamını okumadınız. :smiley:

BolbuzJack' Alıntı:
Konu hortlamış bir şekilde, geçen sene ağustosta açmıştım, Range Rover Classic, Land Rover Discovery, ZJ ve XJ arasında gidip geliyordum, LR tarafında içime sinen alabileceğim halde tek bir araç görmüştüm. İlk sahibinde 80 küsür binlerde bir MPI'dı, fiyatta anlaşamadık, bütçemi 20 bin YTL.ler seviyesine çıkardığım halde. Bunun dışında Bursa'ya kadar gittiğim oldu araç bakmaya ama hiç biri istediğim halde değildi genellikle çok masraflı araçlardı. Aynı modellerde aynı fiyatlarda hatta daha ucuza Jeep.ler çok daha iyi durumdaydı. Bir yıl önce XJ aldım ve aldığımdan beri beni üzmedi, masraf çıkarmadı, umarım XJ ile mutluluğumuz devam eder. ;) Sorunsuzluğu konusunda XJ iyi bir tercih oldu sanırım diğerlerine göre.

BolbuzJack' Alıntı:
Sanırım konunun tamamını okumadınız. :smiley:

hayırlı olsun kardeşim Allah bozmasın halen süren bir konu başlığı ben sadece bir yere dikkat cektim. Birazda takıldım nacizene kusura kalma land jeep aynı yolun yolcusu yok farkımız felsefesinde detaya girmiyorum bunun üzerinde halen süren tartışmalar var. zaten mailde güle güle kullan yazmışım. :smiley:

Ya land çilere takılıyorum bana çok kızıyolar ben işin espirisindeyim nolur kimse darılmasın ... Bütün 4x4 araçlar benim için aynı hepsi güzel hepsi iyi hepsinin ayrı bi havası var ...

Ama amerikanlar daha iyi : ))))))))))

arkadaşlar cherokee marka jeep'e basamak almak istiyorum, nereden bulabilirim, uygun fiyata, önerileri olan varmı

Şimdi ustaların affına sığınarak bilmişlik edeyim :smiley:

Jeep başlı başına ticari bir marka . Segmente adını vermiş vaziyette bütün arazi araçlarına jeep deniyor ...

Grand Cherokee ve Cherokee bu markanın modelleri .

Basamak meselesine gelince , Eğer arazı arazide kullancaksanız internette ve forumda rock slider diye bir araştırma yapmanızı öneririm . Diğer sadece aksesuar olanlar boşuna alçaklık ve sağa sola takılmaktan başka işe yaramıyor . Sanayilerdeki aksesuarcılarda ve oto dizayn firmalarında birşeyler ayarlayabiliyorlar ...

Saygılarımla ...
Barış

Maslak oto sanayide sadece bu işle ilgilenen dükkanlar var... ben bir kaç ay önce 250 liraya montajıyla beraber benim amaçladığım şekilde marşpiyelleri korumak amacıyla yaptırdım ve çok da memnunum... biraz basamak formu verdirdim ancak mümkün olduğunca yukarıya konumlandırdım , dışa doğru fazla çıkartmadım ki hem sağa sola takılmasın hem de muayene de problem çıkartmasınlar...

navaraextreme' Alıntı:
Amerikan olsun hurda olsun ... Maslak Atilla Özel derim başkasını tanımam ... Çok bilmiş ama işi bitmiş ingilizden uzakdur :smiley: Nedemişler

American cars solid rocks dont deal ! Land will roll over !

paran varsa Land Rover Yoksa Game Over :smiley:

Eksi bir konuyu hortlattım ama, yarın bir arkadaşıma 2003 model Liberty 3.7 alacağız yetkili serviste yaptıracağım ekspertiz için ne kadar ücret ödemem gerekiyor bir bilgisi olan var mı acaba?
Yada yetkili servis yerine bostancı civarlarında gösterebileceğim bir usta biliyormusunuz.
Yardım ederseniz çok memnun olurum.

Selamlar.

master servis iyidir bu konularda telefon açıp ravdevu alırsanız sorun olmaz sanırım selcuk arkadaşımız var orda ünal abinin selamı var derseniz eminim s eve seve yardımcı olur üçret konusunda bişe diyemeyeceğim

Jeep alırken hangi usta başlığını genel 4x4 alırken gibi düşünerek ( jeep markadır) defender için şu konu başlığını ziyaret etmenizde fayda var...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=53730.msg607178#msg607178

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR