Jeep Alırken Hangi Usta???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BolbuzJack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,309
Ynt: Jeep Alırken Hangi Usta???

BolbuzJack' Alıntı:
Acaba bu Cengiz Özel offroad yarışlarına katılan Cengiz.mi? 2000.li yıllarda turuncumsu bir CJ5 ile yarışan. Neyse Power Mekaniğe uğradım Nihat Ustayla tanıştık muhabbet ettik, ben Grand Cherokee 4.0 düşünüyordum o 1996 ve üzeri Cherokee XJ önerdi , sonra düşük bütçeyle yürütülebileceği için Suzuki.yi de düşün dedi iyice karıştı kafam. Neyse acelesi yok kışa kadar vaktim var.

Doğru hatırlıyorsun. Cengiz "isoff" kurucularındandır ve jeep'lerden iyi anlar.
CJ5'i hala duruyor. Yedpa telefonu 0216 471 11 90 -91

Araç konusunda 4.0 xj Cherokee derim ben. CJ lerden sonra, modifiye etmeye, her tarafıyla oynamaya en uygun araç gibi geliyor bana.
Son bir ay içinde aracını değiştirip XJ'ye dönen 4-5 arkadaşımız var.
Bakım ve onarım için; çok yeni bir araç almadığın sürece, bildiğin, tanıdığın, güvendiğin ve amerikan'dan anlayan sıradan tamircileri öneririm ben. Yetkili Servisler, bizim gibi eski araç kullanıcılarına göre değil diye düşünüyorum.
Benim aracımı 94 xj. Almadan önce uzun süre araştırdam. Anadolu yakasındayım.
Sormak istediğin bir konu olursa telefonum 0532 541 25 24
Bu iş biraz da gönül işi... Hayırlısı olsun...

Etiketler

96 XJ var bir tane hoşuma giden ama malesef Adana'da, XJ yada RR bakıyorum artık, ne çıkarsa kısmetime.

Cengiz'i Selçuk Akkafa sayesinde tanımıştım o yıllarda...

Dostum al bir XJ kurtul...İllaki bulunur..sadece Jeep e kitlen yeter..Yoksa o mu olsun bumu olsun dersen hiç biri olmaz...Önce marka kararı sonra kitlen me...inşallah gönlünüze göre bulursunuz :smiley:

Bir süre bekleyeceğim herhalde, hem piyasada ki tuhaflık hemde yazdönemi fiyatları nedeniyle tabi arayışım sürüyor.

korhan abi gitti diye herkes böyle yazmakta...5,2 alırsan örneğin bir yaylaya 80-90 la çıkarken infinity müzik sisteminden istediğin cd yi evinde en rahat ettiğin koltuğun üzerinde dinliyormuşçasına yol alırsın.ayrıca kamp dönüşü yorulup bir evde olsam duşumu alsam dediğinde emin ol 5,2 ile asfaltta hiç biri aynı performansı gösteremez.eve önce gelmenin keyfini siteye mesaj atarak 4,0 larla paylaşabilirsin:smiley:onlar bu mesajı ertesi gün yanıtlayacaktırlar yat uyu en iyisi...
not :bu mesaj 5,2 fatihi korhan abinin anısına yazılmıştır

Arazi aracı almayı düşünmekle bir kere maça 1-0 galip başlıyorsun...İçindeki doğru sesi dinle :smiley:
Seni istediğine götürür...Seni heyecenlandıran o sese kulak ver...gerisi boş...dostum..

duman' Alıntı:
korhan abi gitti diye herkes böyle yazmakta...5,2 alırsan örneğin bir yaylaya 80-90 la çıkarken infinity müzik sisteminden istediğin cd yi evinde en rahat ettiğin koltuğun üzerinde dinliyormuşçasına yol alırsın.ayrıca kamp dönüşü yorulup bir evde olsam duşumu alsam dediğinde emin ol 5,2 ile asfaltta hiç biri aynı performansı gösteremez.eve önce gelmenin keyfini siteye mesaj atarak 4,0 larla paylaşabilirsin:smiley:onlar bu mesajı ertesi gün yanıtlayacaktırlar yat uyu en iyisi...
not :bu mesaj 5,2 fatihi korhan abinin anısına yazılmıştır

Güzeldi :smiley:

Genelde kamp yapmaktan öte gitmediğim için ve şu anda ortalık kuruyken çamur yokken HR-V işimi gördüğünden rahat yaklaşıyorum, ama eminim kış şartları başlayınca ihtiyaç başgösterecek ve daha hızlı gelişecek olaylar.

Çok fazla tek yönlü gidiyor karşılaştırmalar,biraz rekabet yaratalım.
Jeep sert olan her satıhta öncüdür,ama yumuşak zeminde Toyota ve Land Rover(ve Ruslar tabii ki)'ın arkasından gelmeye mahkumdur.
Stok bir Land Rover ile kırıcı kaya etaplarına giremezsiniz.
Stok bir Jeep ile balçık kıvamında çamura dalamazsınız.
Stok bir Toyota(örn. Hilux 87') ile her şeyi yapabilirsiniz.Bkz: TopGear Hilux Tests

Burada her markanın farklı bir yönü var,biri Amerikan markası olması dolayısıyla Amerikan otomobil ekolünü aynen yansıtıyor.Düşük devirli yüksek hacimli motor,yumuşak süspansiyon,öncelikli olarak konfor.
Biri her daim yağışlı havalarına göre öncelikli olarak ihtiyaçtan araçlar üretiyor(üretti desek daha doğru olur gerçi).
Biri de bu işi gerçekten amacına uygun kullanım için yaptığını her aracıyla gösteriyor.

Kaya ile fazla işim olmayacak ama çamur herzaman karşıma çıkıyor. Toyota çok sevdiğim markalardan biri ama değerli olduğunu ikinci elde de gösteriyor.

Sayın Ceyar Bey'e 100% katılmakla beraber, stok bir Jeep'i yeterince ödenek, çaba, hırs, inat, ter vs..vs.vs ile ayda gidebilecek hale getirebilirsiniz :smiley:

sanayi mahallesi girişinde üstgecidin altı hastanenin önünde bir satılık jeep var ilgilenen arkadaş varsa bir baksın bu gün gecerken gördüm. Nedir kim satar nasıldır bilmiyorum belki bir yardımım olur dedim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR