Jeep Alırken Hangi Usta???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BolbuzJack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,302
Ynt: Jeep Alırken Hangi Usta???

ikinci aracınızsa cj serisinide düşünün d erim ağır şartlarda ve bütce açısından cj serileride yabana atılmaz

Etiketler

Konu hortlamış bir şekilde, geçen sene ağustosta açmıştım, Range Rover Classic, Land Rover Discovery, ZJ ve XJ arasında gidip geliyordum, LR tarafında içime sinen alabileceğim halde tek bir araç görmüştüm. İlk sahibinde 80 küsür binlerde bir MPI'dı, fiyatta anlaşamadık, bütçemi 20 bin YTL.ler seviyesine çıkardığım halde. Bunun dışında Bursa'ya kadar gittiğim oldu araç bakmaya ama hiç biri istediğim halde değildi genellikle çok masraflı araçlardı. Aynı modellerde aynı fiyatlarda hatta daha ucuza Jeep.ler çok daha iyi durumdaydı. Bir yıl önce XJ aldım ve aldığımdan beri beni üzmedi, masraf çıkarmadı, umarım XJ ile mutluluğumuz devam eder. ;) Sorunsuzluğu konusunda XJ iyi bir tercih oldu sanırım diğerlerine göre.

masraf ölcüsünden bakarsak cj lerler diğer araçlar kıyaslanmaz bile işin açıkçası ve off roadda araç ne kadar düz ve basitse o kadar az sorun çıkarır

İkinci araç olarak kullansamda genelde gezdiğim yerlere gitmeden 150-200 km otoban/asfalt kullanımım oluyor, genelde gezilerimde off-road amaç değil araç benim için. Klima, ABS, deri döşeme gibi şeyler hoşuma gidiyor. Bununla birlikte 98 model bir aracın çıkaracağı sorun/masrafla 80 model ya da daha yaşlı bir aracın çıkaracağı masraf aynı olmaz sanırım. Tabi ki sadece off-road amaçlı bir araç niyetim olsa CJ tercihim olabilirdi, ancak iyi bir CJ hazırlamanın maliyeti bir XJ'i nerdeyse ikiye katlar bu da kabul edilmesi gereken bir gerçek. İyi bir CJ'den kastım Uğur Abininki ya da Orkun'un ki mesela. Ayrıca CJ bitmeyen bir araç projelerin sonu yok, yani harcanacak paranında sonu yok...

Arkadaşlar başlığın amacına uygun olarak bana yardımcı olabilir misiniz?

Biliyorsunuz benim bir palio aracım var ve satıp bir XJ alma derdindeydim, Bu ilanda hazır takas da yapalım demişken, konuştuk anlaştık gibi bişey...

Cumartesi bir ustaya göstermek istiyorum. Anadolu yakasında arayıp randevu alabileceğim bir usta tavsiye edermisiniz... Ayrıca araç ile ilgili yorumlarınızı da bekliyorum. Ben akşam kullanıcam , kullandıktan sonraki yorumlarımı da sizlerle paylaşırım.

Çok müteşekkir olurum.

Saygılar...

http://www.sahibinden.com/kazasiz_11000_de_5_2_jeep_takas_olurWQQaXQQ11679715WQQpXQQdisplayitem

Power Mekanik Nihat Usta var, dükkanı değişti ama telefonu değişmemiştir sanırım. 0216 471 82 76 Büyük Bakkalköy Mah. Ferhatpaşa Yolu Cad.üzerinde dükkan. Kayışdağı Yedpa'nın ordan Çobantur'a giderken solda kalıyor.

Bostancı sanayide de iki tane Jeep özel servisi var ve müşterileri arasında en fazla ZJ var. Bu arada verdiğiniz linkteki araç XJ değil ZJ.

Pardon doğru söylüyorsunuz... Araç ZJ...

http://www.masterservice.com.tr/contact.asp

Bu servise ne dersiniz...

Anadolu yakası dediğiniz için söylememiştim, bende arabayı alırken Master Servise göstermiştim. Uğur Abi, Musa ve Yüksel önermişti ve yardımcı olmuşlardı. Çok iyi servistir ve Gezenbilir'i bilirler, yardımcı olacaklardır.

Master Jeep den sinan bey ile görüştüm Cumartesi günü sabahtan olur dedi. Ama ben sabahtan gidemem. Herhangi bir ücrette almam dedi. Tanışmış oluruz, daha sonra zaten bizimle çalışırsanız da sizi memnun bırakırız dedi. Aslında benim için çok iyi olurdu ama, malesef cumartesi çalışıyorum... Anadolu yakasında lazım bana sanırım... :(

Merhaba ,

Bostancı oto sanayi sitesinde Performans Servis - Recep Usta 'ya gösterebilirsiniz .....

Hayırlısı olsun ..

Kıvanç DUNDAR

Amerikan olsun hurda olsun ... Maslak Atilla Özel derim başkasını tanımam ... Çok bilmiş ama işi bitmiş ingilizden uzakdur :smiley: Nedemişler

American cars solid rocks dont deal ! Land will roll over !

jeep ve off road ise bencede atilla ile görüşmekde fayda var :smiley: dene kullan şekli ile öğrendiği için jeep in tarihcesini çıkartır

Arkadaşlar aracı kullandım, net olarak alıcı gözü ile tüm alıcılarımı açarak :smiley: Sanki sağ biraz daha fazla olmakla birlikte sol ön taraftanda ön takımlardan hafif ses geliyordu. Gaza yüklndiğimde o koca 1850 KG lık kamyon görüntüsündeki makinanın o denli süratlanmesi beni çok şaşırttı ama çok dengeli bir süratlenme gelmedi sanki bana. Bunuda ön takımlara mı bağlamak lazım bilmiyorum. Lastikler orta şeker. Motor çok sesli çalışmıyor, homurdanma yok. Klasik sesi dışında. Rahatsız edici bir motor parçası sesi yok. Lpg sinin çok noktadanmı tek noktadan mı olduğunu anlayamadım. Sordum elemanda bilmiyor. Vekaleten aracı getirmiş durumdaydı. Ama araç içindeki gösterge yeni tip gibi. Zovoli marka. Bu arada kafama takılan bişey de sizlere bilhassa sormak istediğim, tavanda 2 noktada el büyüklüğünde sarkma var döşemesinde. Bunun giderilmesinden ziyade neden olduğunu merak ettim. Sanki su almış da tavan kendisini o noktada salmış gibi bir durum var. Sonrada kendileri yapıştırmışlar. Buna biraz yorum getirebilir misiniz? Derileri direksiyona gayet güzeldi. İlk gördüğüm arızalar Sağ koltuk ısıtma arızalı. Aynaların otomatiği (ortadaki düğmesi) yok. Kasası çok beğendim. Çizgileri gayet düzgün.

Cumartesi gündüz gözü ile daha da detaya gireceğim… Haber ederim sizleri…
Şurasına burasına mutlaka baktır dediğiniz yerleri de varsa belirtirseniz memnun olurum.

Master a gidecek gibiyim…

Saygılar.

Allah hepinizin gönlüne göre versin arkadaşlar sizleride yakından takip ediyorum ve inanın kendi aracımdan sonra en keyif aldığım araçlar bunlar, üzerinde bir çok şey yapılacak imkanı olması parça ve usta sının bol olması ve anlayan gönül vermiş bilgili çok kullanıcısı olması güzel...

hekimoglu' Alıntı:
Arkadaşlar aracı kullandım, net olarak alıcı gözü ile tüm alıcılarımı açarak :smiley: Sanki sağ biraz daha fazla olmakla birlikte sol ön taraftanda ön takımlardan hafif ses geliyordu. Gaza yüklndiğimde o koca 1850 KG lık kamyon görüntüsündeki makinanın o denli süratlanmesi beni çok şaşırttı ama çok dengeli bir süratlenme gelmedi sanki bana. Bunuda ön takımlara mı bağlamak lazım bilmiyorum. Lastikler orta şeker. Motor çok sesli çalışmıyor, homurdanma yok. Klasik sesi dışında. Rahatsız edici bir motor parçası sesi yok. Lpg sinin çok noktadanmı tek noktadan mı olduğunu anlayamadım. Sordum elemanda bilmiyor. Vekaleten aracı getirmiş durumdaydı. Ama araç içindeki gösterge yeni tip gibi. Zovoli marka. Bu arada kafama takılan bişey de sizlere bilhassa sormak istediğim, tavanda 2 noktada el büyüklüğünde sarkma var döşemesinde. Bunun giderilmesinden ziyade neden olduğunu merak ettim. Sanki su almış da tavan kendisini o noktada salmış gibi bir durum var. Sonrada kendileri yapıştırmışlar. Buna biraz yorum getirebilir misiniz? Derileri direksiyona gayet güzeldi. İlk gördüğüm arızalar Sağ koltuk ısıtma arızalı. Aynaların otomatiği (ortadaki düğmesi) yok. Kasası çok beğendim. Çizgileri gayet düzgün.

Cumartesi gündüz gözü ile daha da detaya gireceğim… Haber ederim sizleri…
Şurasına burasına mutlaka baktır dediğiniz yerleri de varsa belirtirseniz memnun olurum.

Master a gidecek gibiyim…

Saygılar.
*
Cevap verecek kimse yok mu bana :(

navaraextreme' Alıntı:
Amerikan olsun hurda olsun ... Maslak Atilla Özel derim başkasını tanımam ... Çok bilmiş ama işi bitmiş ingilizden uzakdur :smiley: Nedemişler

American cars solid rocks dont deal ! Land will roll over !

:smiley: Defender

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR