İzmit, Yuvacık, Aytepe Yürüyüşü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan memocan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 83
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,753
Ynt: İzmit, Yuvacık, Aytepe Yürüyüşü

[attachment=1]

sabah Ali Day'yla vedalaşıp ordan ayrıldık ve aytepeye dogru yolumuza devam ettik. O yükseklikte sanırım sürekli sis var:smiley: anlayamadım tam ben de

[attachment=2]

bu arada bu yolda barajın ordaki kadar otostop şansınız yok zaten yarım saatte 1 falan araba geçiyor bide bazıları almıyo neden bilmiyorum yer olmasına rağmen sanrım tipten kaybediyoruz :smiley:

[attachment=3]

[attachment=4]

IMG_1132.jpg

IMG_1133.jpg

IMG_1141.jpg

IMG_1144.jpg

Etiketler

eğer bu yolu takip ederseniz doğruca Veysel Dayı'nın yerine çıkıyorsunuz yolun sonu orası.
zaten iyice gittikten sonra tepeye cıkmış oluyosunuz.Aytepe Yürüyüş Parkurları diye dikmişler hep tabelaları onları takip ederek kolayca ulaşıyosunuz ama benim tavsiyem YÜRÜMEYİN!!! bi araçla gidin :smiley: gerçi orayı yürüyerek çıkmak da ayrı zevk ama ben çok yorulmuştum çantadan dolayı.

[attachment=1]

[attachment=2]
aytepe yürüyüş parkurlarının girişi burdan aşağı doğru iniyor. ama tavsiyemiz ormandan gitmeniz biraz zor ama çok daha zevkli. çok acayib canlılar görüyorsunuz:smiley:

[attachment=3]

IMG_1152.jpg

IMG_1154.jpg

IMG_1155.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]
işte mağara :smiley: ben burayı çok sevdim ciddi anlamda...

[attachment=3]

IMG_1156.jpg

IMG_1161.jpg

IMG_1163.jpg

mağaraya giden yol da gayet çekici cidden.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

IMG_1164.jpg

IMG_1165.jpg

IMG_1166.jpg

mağaranın girişi

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

IMG_1167.jpg

IMG_1168.jpg

IMG_1172.jpg

bu mağaranın en güzel özelliklerinden biri bakir bir görüntüsünün olması zaten genel olarak aytepenin en güzel özelliklerinden biri bu.
cok fazla insan kalıntısının olmaması.
cirbin ali mağarasının sonuna kadar gitmek yaklaşk 20 dkka alıo yani biz öyle gttik. tabi sonu derken insanın geçebileceği yere kadar çünkü en son böle kubbe gibi bi yerde bitiyor yuksek tavanlı bi yer ama ordan sonra kucuk deliklerle devam ediyo.

Selamlar güzel bir parkur seçmişsiniz kendinize. :smiley: İzmit'te mi yaşıyorsunuz ? :smiley:

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

IMG_1173.jpg

IMG_1174.jpg

IMG_1176.jpg

IMG_1183.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

IMG_1184.jpg

IMG_1186.jpg

IMG_1187.jpg

IMG_1188.jpg

bu arada aytepede 2 tane magara varmış biz sadece cirbin ali mağarasını görebildik. maalesef dönüşte öğrendik bunu.

[attachment=1]

[attachment=2]
işte burası bahsettiğim mağaranın sonu yani bizim gdebildiğimiz kadarıyla. buyuk kubbe gbi olan yer

IMG_1192.jpg

IMG_1198.jpg

işte mağaranın can alıcı geçiş noktası
[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

IMG_1209.jpg

IMG_1211.jpg

IMG_1212.jpg

mağaranın çıkışında aşağı doğru yol gidio yani yol dediğim eski dere yolu sanırım. kışın su doluyodur diye tahmin ediyorum. her neyse tavsiyem o yolu takip edin. yani mağara girdiğiniz yoldan geri dönmeyin.
çünkü çok acaib şeyler görebiliyorsunuz mesela bu yarı buzlaşmış kar kütlesi gibi.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

IMG_1214.jpg

IMG_1215.jpg

[attachment=1]
[attachment=2]
o yolun sonunda bı dereye çıkıosunuz solunuzda yine bi küçük çay bahçesi tarzı tesis var.
fakat aytepede bişey çok dikkatimi çekti hangi tesisde , çay bahçesinde yada mekanda :smiley: oturursak oturalım hiçbiri içtiklerimiz için ısrar etmemize rağmen ücret almadılar. hayır tamam bu güzel bişii ;D ama ordaki işletmeler nerden kazanıyor inanın çözemedim.
[attachment=3]

IMG_1227.jpg

IMG_1229.jpg

IMG_1233.jpg

[attachment=1]
[attachment=2]
o yoldan sonra biraz dinlenmek gerekiyor. zaten üstbaş batmış :smiley:
[attachment=3]

IMG_1234.jpg

IMG_1236.jpg

IMG_1237.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

SON KONULAR

Geri