gintro' Alıntı:..............ama benzin göstergesinde kırmızı ışık hiç yanmadı ve sorun olmadı. ............
Şenol teşekkürler.. Sanki konik şekilde bir benzin deposu varschweps' Alıntı:Benzin ikaz lambası yok bunlarda Murat.
Veya ben de henüz onu yakamayanlardanım.
Depodaki şamandıra problemi bu araçlarda genel bir durum herhelde, benim araçta da ibre yarım depo civarını çok az görür.
Full ile 3/4 arasında ve 1/4 ile boş arasında çok uzun seyrediyor ancak ne var ki 3/4 ile 1/4 arasını çok hızlı geçiyor.
Zorlayacağım.. Sömürücemm o depoyu Testleri aktarırım size..metehan41' Alıntı:muratcım maalesef üzülerek söylüyorum tüm hissettiklerin doğrudur. 1.6 motorlar 2.0 motordan daha fazla yakıyor bende senin sorunun tam tersini bu araçta gördüm. yeni aracım daha az yakıyor. çünkü 2.0 motorla gaz basmadan gittiğin için yakıtta az. 1.6 motora bas babam bas. bu sebeplede keseye zararı oluyor. haaa bu arada benim sattığım araçtada ibre dibe düşüyordu ama kırmızı ışık (bencede yok) hiç yanmıyordu. bence denemek için yanına 3-5 lt benzin al ve sonuna kadar zorla derim...
Ben bu benzin işini lamba ve menzil işini aracı aldığım ilk hafta denedim..2007 şubat sanırım..metehan41' Alıntı:muratcım maalesef üzülerek söylüyorum tüm hissettiklerin doğrudur. 1.6 motorlar 2.0 motordan daha fazla yakıyor bende senin sorunun tam tersini bu araçta gördüm. yeni aracım daha az yakıyor. çünkü 2.0 motorla gaz basmadan gittiğin için yakıtta az. 1.6 motora bas babam bas. bu sebeplede keseye zararı oluyor. haaa bu arada benim sattığım araçtada ibre dibe düşüyordu ama kırmızı ışık (bencede yok) hiç yanmıyordu. bence denemek için yanına 3-5 lt benzin al ve sonuna kadar zorla derim...
Valla ben de senin gezilerine bayılıp off road dan sadece doğa gezilerine kaymayı düşünürken senin bu saf değiştirmen beni endişelendirdi Tam da diyordum; iki arac cıkar dolasıp dururuz. Hem benim de terrier bir dostum var; Efe.. ;Dgintro' Alıntı:Muhahhaaa..Gezenbilirde Sedat ve Mustafa abi ve bilumum Moderatör ve Admin var ya.. Onların eserin bu.. Yoksa valla ben istemedim
Korhan, Efe ile Biblo'yu tanıştıracağız. Bendeki Offroad'dan daha çok gezi. Aracı değiştirdim, gitmek istediğimiz yere daha kolay ve daha az dertle varabilmek için. Yoksa yine aracı bırakıp KM'lerce yürüyüşler devam ediyor. Biblo'nun sitesinden izleyebilirsin.corehunn' Alıntı:Valla ben de senin gezilerine bayılıp off road dan sadece doğa gezilerine kaymayı düşünürken senin bu saf değiştirmen beni endişelendirdi Tam da diyordum; iki arac cıkar dolasıp dururuz. Hem benim de terrier bir dostum var; Efe.. ;D
Şenol bey hesabın nasıl yapılacağı konusunda açıklma yazmamıştım dikkat ederseniz 600 km gittim/55Lt yaktım / 9 litrede bezin harcadım açıkmalasıdır, sonucu kafa karşıklıgı olmasın diye düz yazdım. Sonuç olarak 100 km gidince 0,16/Lt yada 160 gram benzin hesabı yapılmaz. Siz bence benim yazdıklarıma bakın, bukadar test inceleme,tamir,modifiye,offroad,motor,dalış,uçuş,kaçış..bilimum.. yapan biri kafadan bişiler yazmazschweps' Alıntı:Offroadpassion'un yukarıda 600km/55lt=9lt diye yazmasına bakma, sonucu doğru ama işlemi ters onun. Doğrusu, 55x100/600 = 9,16 ~ 9lt/100km olacak.