İzmit Dağları Gezisi (8 Haziran 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan metehan41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,926
Ynt: İzmit Dağları Gezisi (8 Haziran 2008)

Güzel gezi olmuş.
Murat hocam yeni aracın hayırlı olsun.
Bu arada garmin'in gdb dosyasını da paylaşman mümkün müdür?
Selamlar.

Etiketler

gintro' Alıntı:
..............ama benzin göstergesinde kırmızı ışık hiç yanmadı ve sorun olmadı. ............

Benzin ikaz lambası yok bunlarda Murat.
Veya ben de henüz onu yakamayanlardanım.
Depodaki şamandıra problemi bu araçlarda genel bir durum herhelde, benim araçta da ibre yarım depo civarını çok az görür.
Full ile 3/4 arasında ve 1/4 ile boş arasında çok uzun seyrediyor ancak ne var ki 3/4 ile 1/4 arasını çok hızlı geçiyor.

schweps' Alıntı:
Benzin ikaz lambası yok bunlarda Murat.
Veya ben de henüz onu yakamayanlardanım.
Depodaki şamandıra problemi bu araçlarda genel bir durum herhelde, benim araçta da ibre yarım depo civarını çok az görür.
Full ile 3/4 arasında ve 1/4 ile boş arasında çok uzun seyrediyor ancak ne var ki 3/4 ile 1/4 arasını çok hızlı geçiyor.
Şenol teşekkürler.. Sanki konik şekilde bir benzin deposu var :smiley:

Bugün Bursa'ya gidip geldim araçla..430 KM civarında ve kırmızıya dayandı..Acilen LPG lazım buna. Sanki Grand Vitara Otomatik daha iyiydi. Onunla normalde MT/R lastiklerle 550 KM rahat yapıyordum. Nuray'ın araçla 580 Km yapıyoruz. Tabi ben hızlı kullanmıyorum ve ekonomik kullanıyorum. Depo küçük olsa bile bu kadar fark edermi şaşırmış durumdayım..

muratcım maalesef üzülerek söylüyorum tüm hissettiklerin doğrudur. 1.6 motorlar 2.0 motordan daha fazla yakıyor bende senin sorunun tam tersini bu araçta gördüm. yeni aracım daha az yakıyor. çünkü 2.0 motorla gaz basmadan gittiğin için yakıtta az. 1.6 motora bas babam bas. bu sebeplede keseye zararı oluyor. haaa bu arada benim sattığım araçtada ibre dibe düşüyordu ama kırmızı ışık (bencede yok) hiç yanmıyordu. bence denemek için yanına 3-5 lt benzin al ve sonuna kadar zorla derim... :smiley:

metehan41' Alıntı:
muratcım maalesef üzülerek söylüyorum tüm hissettiklerin doğrudur. 1.6 motorlar 2.0 motordan daha fazla yakıyor bende senin sorunun tam tersini bu araçta gördüm. yeni aracım daha az yakıyor. çünkü 2.0 motorla gaz basmadan gittiğin için yakıtta az. 1.6 motora bas babam bas. bu sebeplede keseye zararı oluyor. haaa bu arada benim sattığım araçtada ibre dibe düşüyordu ama kırmızı ışık (bencede yok) hiç yanmıyordu. bence denemek için yanına 3-5 lt benzin al ve sonuna kadar zorla derim... :smiley:
Zorlayacağım.. Sömürücemm o depoyu :smiley: Testleri aktarırım size..

metehan41' Alıntı:
Ben bu benzin işini lamba ve menzil işini aracı aldığım ilk hafta denedim..2007 şubat sanırım..
1.6vitara 2000 model depoyu taşana kadar doldurdum.605km/Şehir içi gittim,ibre sonda ve benzin bitti :smiley: hımm demek lamba yok menzilde bu dedim..:smiley:) 600Km/55Lt=9Lt yaktı Uzun yolda /7,5 lt gördüm ortalama sürat 90/100
Sonuç= *Vitara 2000JLX(Eski kasa) Benzim lambasınından tasarruf etmişler.
*Şehir içi 9Lt / Şehir dışı 7,5 makul bir yakıt / Dogan SLX'den az :smiley:
*LPG taktım / Voltran /Yerli/ 100km Ş.içi 12Lt lpg 0,220 YTL tüketim bedeli

Sabah benzin aldım. Kırmızı çizgideydi. Tam 32 Litre aldı. Ben pompa atınca daha fazla doldurtmuyorum. Ama sanırım en fazla gideceği 450-460 KM. 460/32= Yani yaklaşık 14.4 LT.. Sanırım bende bir sorun var. Ben sizin dediğiniz gibi Grand Vitara'da 9-10 lt yakıyordum.

Bakımlarını aracı aldığım gün yaptırdım. (yağ, Hava,yağ filtreleri, buji, nano yağ, balatalar vs vs..) Değişmesi gerekenleri tamamını değiştirdim.

Ama lastikler MTR ve ayna mahruti var. Bunlar bu kadar fark ettirir mi bilmiyorum.

Murat hocam,
Hesapta biri görünen biri de muhtemel iki yanlışlık var.
Cuma akşamı konuyla ilgili beni aradıktan sonra umarım satmamışsındır aracını :smiley:

Senin hesaba bakılırsa menzil arttıkça sarfiyat ta artıyor gözükmekte 460/32 480/32 500/32 vs.
Offroadpassion'un yukarıda 600km/55lt=9lt diye yazmasına bakma, sonucu doğru ama işlemi ters onun. Doğrusu, 55x100/600 = 9,16 ~ 9lt/100km olacak.
Senin sarfiyat ise 32x100/460=6,95lt olmalı. Öp te başına koy diyecem ama bence burda da muhtemel bir yanlışlık var.
O donanımla bu kadar az yakması mümkün değil gibi geliyor bana.
Gelişmelerle ilgili haberdar et.
Satacaksan da haberim olsun :smiley:

Şenol çok güldüm birde utandım. Mühendis adamız ama hemen gördüğümüzü hesaplamışım. Son ölçüm değerine göre şehirdışında 40 lt x100/460= 8.69 LT. Gayet makul. Şimdi LPG'lendirme sırası. Ondan sonra çok daha güzel olacak.

Satarsam tabi haber veririm ama uzun süre benle kalacak gibi :smiley:

gintro' Alıntı:
Muhahhaaa..Gezenbilirde Sedat ve Mustafa abi ve bilumum Moderatör ve Admin var ya.. Onların eserin bu.. Yoksa valla ben istemedim :D
Valla ben de senin gezilerine bayılıp off road dan sadece doğa gezilerine kaymayı düşünürken senin bu saf değiştirmen beni endişelendirdi :smiley: :smiley: :smiley: Tam da diyordum; iki arac cıkar dolasıp dururuz. Hem benim de terrier bir dostum var; Efe.. ;D

corehunn' Alıntı:
Valla ben de senin gezilerine bayılıp off road dan sadece doğa gezilerine kaymayı düşünürken senin bu saf değiştirmen beni endişelendirdi :smiley: :smiley: :smiley: Tam da diyordum; iki arac cıkar dolasıp dururuz. Hem benim de terrier bir dostum var; Efe.. ;D
Korhan, Efe ile Biblo'yu tanıştıracağız. Bendeki Offroad'dan daha çok gezi. Aracı değiştirdim, gitmek istediğimiz yere daha kolay ve daha az dertle varabilmek için. Yoksa yine aracı bırakıp KM'lerce yürüyüşler devam ediyor. Biblo'nun sitesinden izleyebilirsin.

schweps' Alıntı:
Offroadpassion'un yukarıda 600km/55lt=9lt diye yazmasına bakma, sonucu doğru ama işlemi ters onun. Doğrusu, 55x100/600 = 9,16 ~ 9lt/100km olacak.
Şenol bey hesabın nasıl yapılacağı konusunda açıklma yazmamıştım dikkat ederseniz 600 km gittim/55Lt yaktım / 9 litrede bezin harcadım açıkmalasıdır, sonucu kafa karşıklıgı olmasın diye düz yazdım. Sonuç olarak 100 km gidince 0,16/Lt yada 160 gram benzin hesabı yapılmaz. Siz bence benim yazdıklarıma bakın, bukadar test inceleme,tamir,modifiye,offroad,motor,dalış,uçuş,kaçış..bilimum.. yapan biri kafadan bişiler yazmaz :smiley:

Slmlar
Hakan Irıklı

Hakan hocam,
Kötü bir şey yazmadım veya alınmanıza sebebiyet verecek bir şey kastetmedim.
Ama sizi üzdüysem özür dilerim.

Murat'ın sizin gösterdiğiniz işlemden yola çıkarak yanlış hesap yapıp gereksiz yere telaşlandığını farkettim ve 9lt sonucuna nasıl ulaştığınızı göstermek istedim ona. Yoksa tecrübenize filan diyebileceğim bir şey yok.

Umarım bu sefer doğru ifade edebilmişimdir düşündüklerimi.

Slm..:smiley: tamadır,,alınmadım ifadeyi açıklamak istedim..yoksa sizin gösterdiğiniz yol dogrudur..
600km 'de 55 Lt isee
100Km'de X Lt
5500/600=9,16
çapraz hesabı en dogru yöntemdir. :smiley:
Sonuç..Gönüller bir olsun Şenol hocam...

Arkadaşlar bu kadar yoğunlukta kafa kalmadı.. Günde 15-16 saat çalışınca böyle oluyor. Bende gittim yanlış hesap yaptım. Vallahi hesabıda kontrol etmeden sarıldım telefona Şenol'u aradım..Neyse Suzuki ile aramı düzelttim. Bilgiler için teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR