Değerli kardeşim ilgine çok teşekkür ederim.Sayenizde bir solukta kuzey avrupaya gittik ve geldik sevgili dostum. Bol resimlerle bezenmiş bilgi dolu akıcı ve güzel anlatımınız için teşekkür ederim. Muhakkak ki ileride oldukça faydalanacağım. Emeğinize ve kaleminize sağlık .
Öncelikle ilginize çok teşekkür ederim.Klima karşılaştırmasına gelince.Sanırım sprinterdaki mobil klimam biraz daha sessizdi.Ama performans ve soğutmaya gelince tavan kliması kesinlikle çok daha verimli.Mobil klimam sadece önünde durduğum alanı soğuturken tavan kliması iç mekanın tamamında etkili oluyor.Bana sorarsanız tavan kliması verilen paraya değiyor.Saygılarımlasanırım önceki karavanınızda(sprinterde) mobil klimanız vardı kamplarda onu kullanıyordunuz.şimdi dış üniteli tavan kliması kullanıyorsunuz.benimde karavanımda mobil klimam var kamplarda çok işime yarıyor. ama biraz sesli çalışıyor iki klimayıda kullanmış biri olarak kıyaslama imkanınız olabirmi acaba.(ses ,soğutma ve performas açısından).tabi ikisinin arasında çok fiyat farkı var. mutlaka fark vardır.değecek kadar bir farkmı onu merak ettim.