Izmirden Baltık Ülkeleri Rotasında 17 Ülke 15 Başkent

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan isolano Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 474
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 72,429
Sarayın karşı köşesinde boat tur deskinden 55 dakikalık Royal Kanal Turu bileti aldık tur başlayana kadar bir cafe de bir şeyler atıştırdık.Bot turumuz başlarken güneşli olan hava birden kapandı ve kuvvetli bir yağmur başladı.Bizim zamanlamamız bu durumda harikaydı.Gerçi turdan inince bir yarım saat ıslandık ama şiddetli değildi.

DSCN5676.JPG

DSCN5680.JPG

DSCN5681.JPG

DSCN5684.JPG

Etiketler
Bot turundan inince Karl XII:s torg Otobüs Durağına gidip Buradan 76 numaralı otobüse bindik ve 7 -8 Dk sonra da St. Djurgårdsbron durağıda inip yaklaşık 500 m. Yürüyerek Djurgarden Bölgesinde ilk olarak Vasa Savaş Gemisine gittik. İsveçin en çok ziyaret edilen müzesi olan Vasa gemisi 1628 yılında çıktığı ilk seferinde batmış 300 seneden fazla su altında kalan gemi 1961 yılında battığı noktadan çıkarılmış .Restore edilip sergilenmeye başlanmış.

DSCN5693.JPG

Abba Müzesinden çocuklar sıkılır diye düşünmüştüm ama onlar müzede bizden çok eğlendiler.İçeride abba grubunun solistleri ye entegre edilmiş karaoke odaları çok eğlenceliydi.İçeride grubun kullandığı bir çok özel eşyada özenle sergileniyor.Bende müze sayesine yıllar öncesine döndüm.

DSCN5705.JPG

Skansen tramvay durağından tramvay ile Nybroplan Tramvay durağına geldik. Ostermalm Bölgesinde biraz gezdik
DSCN5780.JPG

Buradan metro ile Bredäng T-bana durağında inip kampa geri döndük.Kampa dönüğümüzde saat 21 civarındaydı yemek yedik Sonra hava 16 dereceye inince karavana girip bilgisayarda bir film izleyip yattık.

31 Temmuz pazar en rahat olduğumuz gündü. Stockholm helsinki feribotumuz 16.45 de olduğu için saat 10 gibi kalktık uzun bir kahvaltı faslından sonra saat 13.30 da kampa 730 SEK ödeyerek çıkış yaptık. Limandan önce kampımızdan 22 Km uzaklıktaki Swedish Museum of Natural History & Cosmonova N 59.368696,E 18.052604 yani İsveç Doğal Tarih Müzesine gittik. Avrupa daki Doğa ve insan tarihi müze gezilerimize eklediğimiz bir müze daha diyebiliriz.İsveç Doğal Tarih Müzesi de kesinlikle büyük bir övgüyü hakkediyor .İçerisinde fosiller , bal mumu heykeller , Dünyada yaradılışımıza dair elementler , nesli tükenmiş hayvanlar binlerce obje mevcut.45 dakika ayırdık ama bence en az 3-4 saatte gezilecek bir müze.Yolunuz düşerse ücretsiz bu müzeyi kaçırmayın derim. Müze otoparkına 1 saat için 10 SEK ödeyip makbuzu arabanın önüne koymanız gerekiyor.
DSCN5784.JPG

DSCN5785.JPG

DSCN5791.JPG

DSCN5792.JPG

Feribot bindiğimiz diğer baltık denizi feribotlarında olduğu gibi devasa Tax Free alışveriş mağazasına sahip
Burada İnsanlar ikiye ayrılmış hanımlar parfüm bölümünde erkekler içki bölümünde alışveriş yapıyorlardı.Bu arada ferbotun limandan ayrılırken çektiğim bir kaç resmi paylaşmak istiyorum
DSCN5810.JPG

DSCN5822.JPG

DSCN5818.JPG

1 Ağustos Pazartesi Sabah tam 10 da helsinki ye indik.İner inmez 1 gece kalacağımız Rastila Camping Helsinkiye yaklaşık 20 dakikada giriş yaptık.Kampa elektrik dahil 37 euro ödeme yaptım.Önce hepimize helsinki card alacaktım ama sonra hesaplayınca günlük ulaşım kartı daha ucuza mal olacağından helsinki card almadım.Karavanı yerleştirdikten sonra kampın hemen 150 metre önündeki Rastilan Metro gidip toplam dördümüze 24 euroya günlük ulaşım biletlerinden aldım ve metroya binip "Baltık Denizinin Kızı" da denen helsinkiye yola çıktık.
Ekli dosyayı görüntüle 51022

DSCN5828.JPG

DSCN5829.JPG

DSCN5830.JPG

Çıkınca Kauppakorkeakoulut otobüs durağına giderek otobüse bindik ve Kirjailijan puisto Durağında inerek yürüyerek Sibelius Anıtına geldik. İnternetten öğrendiğime göre 1967 yılında heykeltıraş Eila Hiltunen tarafından yapılmış olan bu anıt Finlandiyalı besteci Jean Sibellius'ün müziğini simgeliyormuş ve 600 çelik borudan oluşmaktaymış.

DSCN5849.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,766
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR