Belgrad Sofya gezisi yapan arkadaşlarımdan bu bölgedeki kamplar hakkında edindiğim negatif bilgiler neticesinde bu iki şehirde kampta kalmaktan vazgeçip booking ile uygun fiyatlı ve karavanı emniyetle park edebileceğim oteller aramıştım ve belgrad da Bulevar Nikole Tesle 3 Zemun 11000 Belgrad Sırbistan adresindeki eski ama heybetli bir otel olan Hotel Jugoslavija ile yazışmıştım ve karavanı emniyetli park sözü verdikleri için bu otelden booking aracılığı ile rezervasyon yaptırmıştım. İyiki de Booking ile rezervasyon yapmışım.Otele geldiğimde bana otelin önündeki alana alamayacaklarını buranın yerine otelin arkasında tenha hırsızlığa çok müsait bir yer gösterdiler.Bende sırbistanda hırsızlığa çok dikkat etmelisiniz diyen arkadaşlarımın önerileri doğrultusunda hiç receptiona gitmeden bookingi arayıp durumu anlatınca 5 dakika sonra bir görevli buyrun sizi öne alalım dedi. Aslında bu oteli hakkında okuduklarım beni burada kalmaya yöneltmişti.1969'da açılan bu otelde Belgrad'ı ziyarete gelen Kraliçe 2. Elizabeth , Richard Nixon,Jimmy Carter , Willy Brand ,ayrıca Tina Turner ,Neil Armstrong kalmış. Fiyatı da çok uygun birde biz kalalım dedik.Odaya girince ilk izlenim 1969 yılında kullanılan hali ile duruyor.Haliyle banyolar ve mobilyalar çok eski ama manzarası güzeldi. Sular kesik olması nedeniyle biraz nehir kenarında yürüyüşe çıktık.Otelin altında 4 adet restoran var bunlar tadilat görmüş ve şıktı Otelin diğer ucunda kumarhane vardı.