İzmir de Adam Olacak Çocuk 87 Defender Değişim başlıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ONTURK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 494
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 146,904
Ynt: İzmir de Adam Olacak Çocuk 87 Defender Değişim başlıyor

ONTURK' Alıntı:
Sabrımı ve Kesemi bazen zorluyor Bülent;

Ama binmek için sabırsızlanıyorum.

3 aydan beri defender sahibiyim daha direksiyonuna oturamadım delireceğim :smiley:
Allah kolaylık ve sabır versin.... Ama kupa şase ayırmayarak mantıklı bir iş yaptın... Biz ayırdık, Şaseyi 6. Sanayide bir yere verdim, 4-5 günde veririz dediler 2.5 ay oldu..... Alacaz alamıyoruz, yapacaz diyorlar tık yok.... bin pişmanım yeni şase almadığıma... Bütün iş durdu, motor hazır, kupa boyaya hazır şaseyi bekliyoruz....

Türkiyede insana, ustaya güvenip iş yapmak zor...

Etiketler

tindersticks' Alıntı:
Allah kolaylık ve sabır versin.... Ama kupa şase ayırmayarak mantıklı bir iş yaptın... Biz ayırdık, Şaseyi 6. Sanayide bir yere verdim, 4-5 günde veririz dediler 2.5 ay oldu..... Alacaz alamıyoruz, yapacaz diyorlar tık yok.... bin pişmanım yeni şase almadığıma... Bütün iş durdu, motor hazır, kupa boyaya hazır şaseyi bekliyoruz....

Türkiyede insana, ustaya güvenip iş yapmak zor...

Ayıracağım kupa ve şaseyi daha o aşamaya gelemedim malesef.

Sizin işiniz zor katil olmamak elde değil.

Anladığım kadarıyla parasını peşin almış şaseci :smiley:

Cok sabırlı olamk lazım insan eskıden tanıdıgı iyi usta dedıgı insanlarla kötu olabiliyor kalp kırabiliyor. kolay gelsin tekrar.

ONTURK' Alıntı:
Ayıracağım kupa ve şaseyi daha o aşamaya gelemedim malesef.

Sizin işiniz zor katil olmamak elde değil.

Anladığım kadarıyla parasını peşin almış şaseci :smiley:

Peşin ödesem anlayacağım sallamasını.... Ama bir kuruş ödemedim daha.... Bitince.....
Kendi evimi kendim yaptım.... Peşin ödemenin sıkıntılarını öğrendim... :smiley:

tindersticks' Alıntı:
Peşin ödesem anlayacağım sallamasını.... Ama bir kuruş ödemedim daha.... Bitince.....
Kendi evimi kendim yaptım.... Peşin ödemenin sıkıntılarını öğrendim... :smiley:

yapmayacaktır sizin aracınızı, para versenız de yapmayacak olduktan sonra yapmacaktır yınede; alıp başka yere yaptırın bence, bende kaportayla ilgili iş yaptırmayı dusundugum kişiye götürdum aracı ufak tefek rutuşlları için olmaz bu araba duzelmez iyi iş cıkmaz ugraşma bunla dedi kendınce yapamayacagını söyleyemedi aracın kazası olmadıgını yapanın nasıl yaptıgıı sordum ordan uzkalaştım yaptırmadım. benım aracı bılıyorsunuzdur olmayacak bi şide yoktu. ustanın işini sevmesı lazım bunu yaparım demesı lazım paraylada lakası yok genelde bu tarz araclar eskı arac, olsada olur olmasada olur gözuyle bakan ustalar var, bazılarıda bunu yaptırıyorsa kesın para vardır yazvaş yavaş alalım parayı diye düşünenlerde var bu arada işini düzgün yapan insanlarda var bazen de herşeye ramen terslikler cıkıyor iş yavaşlıyor sabırlı olmak lazım.

abi bence senin usta " alsa gitse şunu da kurtulsak.yapmıyoz ama yine de almıyo yaw" diyor içinden :smiley:

DR.ÖZHAN' Alıntı:
yapmayacaktır sizin aracınızı, para versenız de yapmayacak olduktan sonra yapmacaktır yınede; alıp başka yere yaptırın bence, bende kaportayla ilgili iş yaptırmayı dusundugum kişiye götürdum aracı ufak tefek rutuşlları için olmaz bu araba duzelmez iyi iş cıkmaz ugraşma bunla dedi kendınce yapamayacagını söyleyemedi aracın kazası olmadıgını yapanın nasıl yaptıgıı sordum ordan uzkalaştım yaptırmadım. benım aracı bılıyorsunuzdur olmayacak bi şide yoktu. ustanın işini sevmesı lazım bunu yaparım demesı lazım paraylada lakası yok genelde bu tarz araclar eskı arac, olsada olur olmasada olur gözuyle bakan ustalar var, bazılarıda bunu yaptırıyorsa kesın para vardır yazvaş yavaş alalım parayı diye düşünenlerde var bu arada işini düzgün yapan insanlarda var bazen de herşeye ramen terslikler cıkıyor iş yavaşlıyor sabırlı olmak lazım.

Haklısınız... Benim aracın tüm toplama işlerini otomersun yapıyor.... İzmirin eski ve sayılı özel servislerinden.... gittiğimde en az 2 tane model range, en az 2 tane mercedes, bmw jeep serviste oluyor... İzmirde 3-4 tane olmasına ragmen yanyana 2 tane WV Pheaton gördüm orada.... Alternatif maliyet hesabıyla, İşçilik saatinden hesaplarsak benim arabadan sadece işçilik bedeli olarak 50 bin alması lazım (yani benim araca harcadığı emek ve süreyi diğer model arabaların servisine harcasa) .... Ama mehmet usta benim arabayı inanın para için toplamıyor, keyif için.... 2 Tane de kendine (mercedes spor seri, modelden anlamam) topluyor zaten... Abi bitsin de karşısında şunun birlikte bir rakı içelim diyor....

Ama şaseci malesef öyle çıkmadı.... mahfetti beni..... durduk kaldık 2 aydır...

huseyinyilmaz' Alıntı:
abi bence senin usta " alsa gitse şunu da kurtulsak.yapmıyoz ama yine de almıyo yaw" diyor içinden :smiley:

Yahu almaya gittiğimizde de vermiyor.... Ben yarım iş yaptım dedirtmem yemin billah yarından sonra verecem diyor.... O yarından sonra gelmiyor ama hiç...

tindersticks' Alıntı:
Ama şaseci malesef öyle çıkmadı.... mahfetti beni..... durduk kaldık 2 aydır...

umarım bekledığiinize değer ,guzel bi arac cıkar ortaya bu sıkıntıları unutdurur.

Tkp deyiz.Çalışmalar çok güzel gidiyor kolaylıklar diliyorum.

Benim ustada 6. sanayide bir şaseciden bahsediyor orada yaptıracağız diye.

Sizinkinin adını verinde bizde yakalanmayalım Bekleme istasyonuna

:smiley:

ben Türk çalışma sistemini anlayabilmiş değilim mesela... belki önümde çok seneler vardır anlamaya da -)

derler ki işçiliğin alası burdadır, yurtdışında parça fiyatlrı uygun olduğundan işçilik çok pahalıdır ve özene bezene olmaz, onun yerine al sat yaparlar ama TR de hep tamir, düzeltme, onarım olduğu için işçilik uygundur gelişmiştir.

ben aksine burda da ''kucağa alma'' kavramının olduğunu, parayla bile işin çok zor yaptırıldığına inanıyorum. neler neler yapıyor adamlar yurtdışında, arada Berk'le buluyoruz ya TR dışı çalışmaları... ağzımız açık kalıyor... o işleri burada kimbilir kaça ve ne kadar zamanda yaptırırız..

sizlere de Allah kolaylık versin diyorum, sabırlı olmaktan başka da çare yok....

göktu' Alıntı:
ben Türk çalışma sistemini anlayabilmiş değilim mesela... belki önümde çok seneler vardır anlamaya da -)

derler ki işçiliğin alası burdadır, yurtdışında parça fiyatlrı uygun olduğundan işçilik çok pahalıdır ve özene bezene olmaz, onun yerine al sat yaparlar ama TR de hep tamir, düzeltme, onarım olduğu için işçilik uygundur gelişmiştir.

ben aksine burda da ''kucağa alma'' kavramının olduğunu, parayla bile işin çok zor yaptırıldığına inanıyorum. neler neler yapıyor adamlar yurtdışında, arada Berk'le buluyoruz ya TR dışı çalışmaları... ağzımız açık kalıyor... o işleri burada kimbilir kaça ve ne kadar zamanda yaptırırız..

sizlere de Allah kolaylık versin diyorum, sabırlı olmaktan başka da çare yok....

Çok haklısın Kardeşim.... Bu büyük bir yanılsama... Türkiyede işçilik ucuz falan değil aksine çok pahallı..... Ucuz olan birim saat işçiliği.... Biz işe profesyonel yaklaşmadığımız için, iş elimize yapıştığı için, üstüne de fiyat rekabeti (pek çok usta işi ile rekabet edemiyor) binince sonuç, üzülen müşteri, laf yiyen usta....

Ben de internet aracılığıyla bu mereti toplayan pek çok kişinin sitesine bloguna girdim... neler yaptığını kimlere hangi ortamda kaça yaptırdıklarını inceliyorum.....

Hiç te öyle söylendiği gibi abartılı fiyatlar değil.... 17-18.000 sterline O km 2012 model defender alınan ingiltere de zaten bizim bu harcadığımız paraları ancak koleksiyonerler harcar...

Bizler antika otomobil koleksiyonerleri değiliz.... Sanırım herkes te benim gibi O km bir defendera 180 bin TL ayıramayacağı için, eski bir arabayı (koleksiyoner değilim ama benim kocaoğlana da gönülden bağlıyım... onun yaşanmışlığını seviyorum ama açıkçası biri çıksa ver kocaoğlanı al sana O km 2012 bi tane def dese uçarak giderim) toparlıyor... Herhalde İngilterede olsak hiç peşinatsız 12 ay vade ile alırız birer tane... Yaptığımız işlere bakınca İngilterede, orada kazanacağımız paralarla çok mümkün bu...

İşin ilginci yaşadığım yerde de bir şaseci var oraya götürmeyi de çok düşündüm.... Eve yakın... ama sonradan öğrendim ki buradaki de öbür adamların şubesiymiş....
Kaderse yaşamak bu olayı, ayrıntıdır yutmak zokayı.... (bu ustaların tek iyi yanı küfür dağarcığını geliştirmekle kalmayıp, adama özlü sözler icat ettiriyor)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri