İzlanda (şubat 2015)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan theodor_malinovski Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 132
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,614
Ynt: İzlanda (şubat 2015)

akşam yemeğini dışarıda yemeye karar verdik. bazı restoranlar balina eti satıyordu. izlandalılar bu tür yerlere tepkili. çünkü doğa dostu bu ülke balina katili olarak anılmak istemiyor. hatta dağıttıkları broşürlerde balina eti satan restoranlara gidilmemesi için uyarılar var. her ne kadar fiyatı makul olsa da biz de bu restoranlara girmedik. zaten çoğu restoranın kapısında "balina dostu" sticker'ı var.
mükellef bir akşam yemeğine hatırı sayılır bir ücret ödedikten sonra dairemize döndük ve yattık.

ertesi gün izlandayı keşfe çıkacağız. yazının geri kalanında görüşmek üzere.

IMG_1224[1].JPG

IMG_1118[1].JPG

IMG_1116[1].JPG

Etiketler

tekrar merhaba,
gezimizin geri kalanını zamanım el verdiğince bugün paylaşmaya devam ediyorum.

izlanda gezimiz boyunca internet iletişimini nasıl sağladığım konusunda bilgi vereyim. bu önemli çünkü türkiye hatlarıyla yurtdışında internete bağlanmak binlerce liralık faturalara sebep oluyor.
daha önce de kullandığım tp link m5350 3G-wifi modemi bu seyahatte hakkıyla kullandık. bu cihaz 3G interneti wifi yoluyla yaklaşık 10 tane cihaza paylaştırabiliyor. 6 saat pil ömrü var. ön ödemeli konuşma hattı aldığımı söylemiştim. vodafone bayisinden sadece data iletişimi olan bir hat daha aldım. 5 GB internet 40 TL civarında. tüm seyahat boyunca bütün ihitiyacımızı karşıladı. yurtdışına gidenlere kesinlikle tavsiye ederim. hafızasında bir çok ülkenin hat ayarları otomatik olarak mevcut. izlanda'nın yoktu ama hattı aldığım bayi APN ayarlarını bana verdi ve ben cihaza girdim. sorunsuz çalıştı.

M5350-1280.jpg

3.GÜN (GOLDEN CIRCLE):
sabah yine erkenden uyandık. sağlam bir kahvaltı yaptıktan sonra anahtarı laundry odasına bırakıp aracımıza geçtik. reykjavik'te sokağa araç parketmek ücretli. sadece mesai saatlerinde park otomatlarından saatlik fiş alıp ön camdan görünecek şekilde koymanız gerekiyor.
golden circle (altın çember) denen popüler rota izlanda'nın sembolü haline gelmiş gayzerler ve gullfoss denen şelale ve etrafındaki milli parktan oluşuyor. gayzer kelimesini dünya dillerine kazandırmış olan geysir, on dakikada bir onlarca metre yüksekliğe sıcak su püskürten jeotermal bir doğa harikası.
yola çıkmadan önce mutlaka ama mutlaka izlanda yol durumunu ve hava durumunu veren resmi internet sitesine göz atmanız gerekiyor. özellikle F kodlu dağ yolları kış boyunca kapalı. bazen şiddetli rüzgarlar nedeniyle de ana yollar kapalı olabiliyor. şiddet derecesi 5 ise araçları yoldan savuran rüzgarlardan bahsediyorum.
bu sitede anlık veriler oluyor. yollardaki benzin istasyonlarında falan hep bu sitenin ekran görüntüleri oluyor ekranlarda.
http://www.vegagerdin.is/english
bu ndenle reykjavikten ayrılınca 1 no'lu anayoldan gidip yolu uzatmak zorunda kaldık. ve aynı yolu geri dönerek ana yola ulaştık. bayağı bir zaman kaybımız oldu. bu nedenle günün sonunda ancak vik köyüne ulaşabildik.
vik izlandaca dilinde koy demek. reykjavik dumanlı koy anlamına geliyor.

reykjavik-gulfoss.jpg

gayzer bölgesine ulaştık. giriş ücreti yok. bizde olsa adam başı fiş keserler, otopark ücreti de cabası olur diye düşündük.

DSC_0089.JPG

DSC_0091.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR