İç mekanların Folyo kaplanması fikri çok iyiydi bence. Bende uygulayacağım bunu mutlaka.
Kaplanmaına gerek yoktu ama marangozumuz rengi yanlış anladığından..
Benim de bir kaç sorum olacak size;
* Dış kısmın folyo giydirmesi ruhsat açısından sıkıntı olmuyor mu? Araba kırmızı iken gri oldu.
Karavan ruhsatı için önce TSE'den geçip ardından TÜV Türk araç muayenesi var, araç kaplama faturası ve rengini ibraz edince ruhsatta renkler yazıyor ve sorunsuzca işleniyor.
* Motor/mekanik ustanız gerçekten bilgili ve yetenekli. Erzurum'dan sizin araca bakmak için mi geldi? o kısmı anlamadım.
Kadir IVECO'yu yalayıp yutmuş adam. Evet doğru anladın, taaa Erzrum'dan kalkıp geldi, çok da makul rakama arabanın her şeyini halletti. Arabayı çok iyi tanıyor tüm Iveco ve Sultan'ları. Ararsanız emin olur kalkıp gelir Erzurum'dan. ve aracınıza değer katar. Zaten videolarda telefonu var. Size de iletişiim bilgilerimi özelden yolladım.
* Yakıt maliyetini ben de çok merak ediyorum. 100 km'de 15 lt diyen de var, 18 yada 24 lt diyen de.
Ben aracı Afyon'dan alıp Yalova'ya getirdim. Bir marinada karavan yapan ilk insanım sanırım. Hafta içi teknede kalıp sabahtan öğlene işlerle uğraşıp, öğle sonrası karavanda işlere dalıyorum. Afyon - Yalova hesapladığım çok sakin ama tüm pompa, enjektörler bozuk 16.5 litreydi. Aracı tanısam asılırdım. Ama şu an enjektörler, pompa sıfır. Bence en hor kullanım 18 litreyi geçmeniz zor.
Son olarak izolasyon ile ilgili bir çalışma göremedim. Halihazırda araçların fabrika çıkışı bir izolasyonu var, mevcut hali ile mi kullanmayı düşündünüz?
Bu adamlar bu araçları Norveç'e dahi yollamışlar, tüm katmanlar arasında sağlam yoğun strafor var. Bu adamlar düşünememiş kuzeye yolladıkları araçları ben yeniden Amerika'yı keşfetmek istemedim. Hem araştırırsanız elyaflar nem alınca koku ve çürüme yapıyor. Ben karda dahi, içeride ısıstıcısız kapıları kapayıp yarım saat sonra dışarısı 2 derece iken, 14 derecede oturuyorum.
Güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Sevgiler.
Darısı başına, en kısa zamanda karşılaşmak dileğiyle )