İtalya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BamBina Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,835

BamBina

Zirve
Konulara baktım da, İtalyadan kimse bahsetmemiş :smiley:

2003 yılında bir arkadaş grubu İtalyaya gideceğiz diye vize çıkarmıştık ama, yolculuğu iptal etmek zorunda kalmıştık. Vizeler de elimizde kaldı.Bir iki ay sonra, bir pazar akşamı, arkadaşlarla çarşıda dolaşırken İtalya reklamlarını gördük. Çok uzun sürmedi, içimizden biri gidelim dedi. Ben de yarın gidelim dedim,sabahtan biletleri alırız yer varsa, nasıl olsa akşam üstü yola çıkılıyor,yetişiriz. Zor da olsa ikna ettim :smiley: Gidip gitmeyeceğimiz kesin olmassa bile, o akşam eşyalarımızı hazırlamıştık. Ailem de böyle ani kararlarıma alışıktır. Ve sabah biletleri aldık, akşam üstü yola çıktık.

İlk gün Riminideydik. Hayatımda bu kadar çok motor ve bisiklet bir arada görmedim. Nerdeyse araba yok. Bayro dediğimiz,Byron otelemizde yerleştikten sonra, gezi turlarını düzenleyen adam ilk akşam çok fazla uzaklaşmamızın gerektiğini söyledi. Kaybolurmuşusuz,sokaklar hep aynıymış, meydandan uzaklaşmassak iyi olacakmış. Ben ise,Riminide bir meşhur pazarın hikayesini dinlemiştim ve hep merak etmiştim. Çok büyük, iki günde dolaşıp bitiremiyormuşsun pazarı,diye duymuştum. Resepsyondaki adama sordum pazarın yerini ama, sağolsun çok bozuk bir ingilizcesiyle bana çok uzak olduğunu tarif edebildi sadece. Ama, şeytan izin verir mi... Takmışım bir kere pazarı. Haydi bana müsade Bayro gardaş deyip, otelden çıktım.

Sağdaki caddeden gitmeyi seçtim, oysa soldan gitmem gerekiyormuş...
Yolda insanlara soruyorum pazarı, anlaşamıyoruz bir türlü...
Polislere soruyorum, onlar haritam var mı diye soruyorlar... Yok...

2.5 saat sonra pazarı buldum. Gerçekten de büyükmüş, dolaş dolaş bitmiyor, ne istersen var... Yiyecekten araba parçalarına kadar. İki saat kadar pazarı dolaştıktan sonra, dönmeye karar verdim. Bulurum ben Bayroyu,diyorum kendi kendime. Şurdan gir,burdan çık, her yer aynı... Hangi sokağa girsem, sanki yeni çıkmışım ordan. Ha... bir de, derdim otele dönmek değil, ilk derdim pazara giderken gördüğüm bir mağzayı bulmak. Güzel bir ayakabbı görmüştüm. Git gide saatler geçiyordu ve arkadaşlar merak etmeye başlamışlardı nerdeyim diye. Ben ise ayakkabı derdindeyim... Sonunda mağzayı buldum bulmasına,ayakkabıyı da aldım almasına ama, meydan nerde diye sorduğumda '' şehrin diğer ucunda'' diye cevap aldım. Ne yani, şehrin diğer ucuna mı gelmişim ben... Hadi, dön şimdi Bayroya dönebiliyorsan.

Bayağı bir gecikmeli olsa da, dönebildim otele... Ve güzel bir fırça yedim herkesten :smiley:

Milan, Venedik,Bologna,Cenova,Pisa,Roma, Floransa derken, günler geçti.

Görünmesi değer yerler ama, bir kere gitmek yeterli.

Etiketler
Ynt: İtalya

yazı ve fotoğraflar için teşekkürler... yazdıklarınızla "bir parmak bal çaldınız" zihnimize italya ile ilgili,
yazılarınızın devamını bekleriz :smiley:

Teşekkürler Erdem bey :smiley:

Pisada ilk uğradığımız yer Pisa katedrali ve kulesiydi. Açıkçası, katedralin içi bana biraz ''korkunç'' gelmişti. Diğer katedral ve kiliselerden farklıydı, belki de törene denk geldiğimiz için öyle hissetmiştim. Ama, her yer fazlasıyla karanlıktı, duvarlarda dini resimler ama hiç birinde kan eksik değildi, atmosferi de bütün yapan o anda söyledikleri dini şarkılardı. Kamerayla çekmiştik o görüntüleri ve sonradan seyrettiğimde, arkadaşların yüz ifadeleri ''gidelim burdan'' der gibiydi. Sanırım, Pisa katedralini o şekilde hisseden tek değildim.

Ama, dışardan olan görüntüsü çok güzeldi. Yapısı, hele o eğik duran kulesi... Çok ilginçti. İnsan altından geçmekten çekiniyor, her an düşecek gibi duran kocaman bir kule. Bir arkadaş demişti, '' Bu bir minare olsaydı, muezzin nasıl çıkardı ''. :smiley:

Meydanın her köşesinde ressamlar görmeniz mümkün. Bir çok açıdan Pisa kulesini çizenler,farklı fotoğraflar yakalamaya çalışanlar, veya yorgun düşmüş ve dinlenmek için çimenlere uzanmış insanlar... Meydanın etrafı ise satıcılarla doludur. '' Pisa kulesi'' kazanç gözüyle bakılan en önemli yerdir. Elinize ne alırsanız Pisa kulesi vardır, bardaklar, kalemler, kule şeklinde çakmaklar, tabaklar, tişörtler, şapkalar...

Bir de, o kocaman renkli şapkalar vardır, hani maçlarda takılan... Onlardan almıştım :smiley:

Pisada dikkatimi çeken bir nokta daha... Attığınız her ikinci adımda çöp kutusu vardır. :smiley:

mrhaba italyaya kısa olsada bır gezı dusunuyorum onerebılecegınız bır tur acentası yada bununla ılgılı bır onerınız varmıdır dıye sormak ıstıyorum ..4 yada 5 gunluk bır gezı için sımdıden teşekku ederim:smiley:

Merhaba Pınar hanım

Ben İtalya'ya yurt dışından gitmiştim, onun için Türkiye'de ki acentalar hakkında çok fazla bilgim yok.

İtalya'ya giderken en azından Venedik, Floransa, Roma, Napoli/Pompei , Pisa, Siena ve san Marino'yu görmeyi sağlayan turlara katılmak gerek.
Fazlasına diyeceğim yok ama en azından bu yerler görülmeye değer.
Bence güzel bir gezi serisi uygulamışsınız!

Evet... Sanırım, görülmesi gereken yerlerin hemen hemen hepsini gördük sayılır. İtalya güzel bir hatıra olarak kaldı aklımda ama, şimdi tekrar gitmek ister misin diye sorsalar, tekrar görmek isteyeceğim yerlerden biri değil. :smiley:

BamBina' Alıntı:
Evet... Sanırım, görülmesi gereken yerlerin hemen hemen hepsini gördük sayılır. İtalya güzel bir hatıra olarak kaldı aklımda ama, şimdi tekrar gitmek ister misin diye sorsalar, tekrar görmek isteyeceğim yerlerden biri değil. :smiley:
çok ilginç bu ikinci yinelemeniz daha güzel bulduğunuz yerler olmalı bilmek isterdim doğrusu...
Kimbilir günün birinde bir fırsat elime geçerse değerlendirmede yardımcı olur yararlanırım.
Ama önce çok arzu ettiğim Mısır'ı (piramitler ağırlıklı elbette) görür ondan sonra fırsat kollarım :smiley:

Henüz görmediğim, fakat görmek istediğim yerlerin başında Brazilya, Avustralya ve Sudan var diyebilirim. :smiley:

Gördüklerimden ise, Suriye'nin tekrarı sıkıcı gelmez... Ve elbette, hep döndüğüm yer Bosna. :smiley:

Üyemizin bu sorusuna yanıt verebilecek olan arkadaşlarım var mı acaba ?

dnzpnr' Alıntı:
merhaba, eşim ve 5 yaşındaki çocukla 26 haziran- 10 temmuz 2009 arasında araç kiralayarak iatalyanın güneyinden başlayarak kuzeybatı sahilinden fransanın batısına kadar gidip dönülecek bir plan yaptık.vize,uçak.araç derken 1000 euro zaten haracadık.bu yüzden bu rotada şeh,r merkezlerinde komaklamayı düşünmüyoruz. ve günlük 50- 60 euroluk bir bütçe ayırabileceğiz. bu rakamlara kalınabilirmi bilen varsa paylaşımını bekliyorum.

ibrahim boyacıoğlu
gezginaile2.blogcu.com

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON KONULAR

Geri