İtalya Gezi Notlarında Yazılmayanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan okauzun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,686

okauzun

Yeni Üye
:smiley:
Merhaba

İtalya veya başka bir ülke tura bağımlı kalmadan kendi turunuzu kendiniz düzenleyebilirsiniz .
Bunun için biraz İngilizce'niz olması yeterli...İnternetten Uçak bileti alarak, otellerinizi beğenerek rezervasyonunuzu yapabilir. Otonuzu kirayalabilirsiniz.

Baştan sona kendi turumuzu kendimiz planladık. İstediğimiz yerde durduk ,istediğimiz yerde yedik,hiç kimseyi beklemedik, hiç kimseye bağımlı kalmadık. Extra ödemedik. Baştan sona çok güzel geçti bende sizlerle paylaşmak istedim.

27 Haziran 4 Temmuz 2010 tarihleri arasında ailece Italya'daydık.

Ankara’dan kendi aracımız ile İstanbul Sabiha GÖKÇEN havalanına gelip, aracı vale hizmeti veren havaalanı oto parkına bıraktık. 2 ayrı bankanın kredi kartları indirimli ödeme yapabilirsiniz ve giderken de gelirken de araç sizin için hiç sorun olmuyor. Kapıda bırakıp kapıda teslim alıyorsunuz.

Roma’ya FCO havaalanına gidiş dönüş İtalyan hava yollarına ait Blu Express oldu uçakta yerler numarasız bilginize uçuşlar biraz gecikmeli de olsa fena değil. Roma’da indikten sonra valiz beklemek 1,5 saat civarında idi buna sebep taşımacılık hizmetini veren firmaların farklı oluşu hava alanı yer hizmetini veren 3 ayrı şirket var ayrıca uçak çok dışarıda bir yere iniyor.

Vatikan, Roma, Floransa ve Venedik’de tüm gezilebilecek yerleri gece/gündüz gezdik, toplu taşıt araçlarını kullandık günlük kartlar gece 23:59 da bitiyor.Roma’da 3 tam gün kalacaklar ve müzeleri gezecekler için Roma Pass daha uygun olur ilk 2 müze de giriş ücretsiz. Roma Pass 25 Euro. Günlük bilet 4 Euro , 3 günlük bilet 11 Euro.Aldığınız bileti ilk bindiğinizde otobüslerde okeyletin tren için trene binmeden önce okeyletmeniz gerekir.

Gezinize sabah erkenden Vatican’dan başlamanızı tavsiye ederim. Kuyruk olmaz vakitten çok kazanırsınız. Roma Pass Vatican’da geçersiz çünkü orası farklı bir ülke.

Terminiden araç kiralayıp Siena, San Gimilgiano, Pisa ,Floransa, Padova , Venedik Murano ve Burano adaları,Verona , Garda gölü tamamen gezdik ve arabayı FCO hava alanına bıraktık. Terminiden araç alıp havaalanına bırakmak daha ucuz hava alanından alıp geri bırakmak daha pahalı.FCO havaalanında kiralık araç alma ve bırakma kapalı garaj C kısım 4. katta ve oradan uçak check in işlemerine ulaşmak çok kolay. Oto kiralama servisleri gece 23:30’a kadar açık. FCO’dan Roma tren ile 11 Euro araç kiralarken göz önünde bulundurun.

Otobanlarda akaryakıt fiyatları şehir içine göre pahalı otobanda bulunan tüm istasyonların fiyatları bir tabelada yazıyor.TOM TOM GPS ile her şey çok kolay oto yollar 130 Km hız sınırlı GPS de ayrıca hız limitlerini ve trafik kameralarını ikaz ediyor..
Şehir içlerinde ZTL trafiğe kapalı alanlara dikkat ederseniz sorun yok. Siena,San Gimilgiano, Pisa ve Verona'da park yerleri hep gezilecek meşhur yerlerin yakınında..Pisa'da park metreli mavi çizgili park yerleri 1.20 , Floransa'da tren istasyonun altındaki park yeri ilginç araçlar üst üste park ediliyor ve anahtar bırakmanız gerekiyor. ilk iki saat 2 Euro sonrası 3 Euro saati iyi ayarlamak lazım tüm gün 15 Euro. Verona park ücreti saati 3 Euro.

Siena, SanGimilgiano ,ve Pisa ‘da 2-3 saat kalmak etrafı gezip görmek eğer sanat tarihi ile ilgilenmiyorsanız yeterli akşam da Floransa’nın gece halini görürüsünüz. Floransa’da bir akşam kalmak yeterli sabah yine şehri gezer en sonrada Michalengelo tepesine çıkar şehre tepeden bakarsınız buradaki park yeri ücretsiz. Çakma Davut heykelinden bir tane de burada var.

Gece çoğu akaryakıt istasyonu kapalı ve self servis.Kredi kartı geçmiyor. Bankamatik kullanılabiliyor. Kredi kartı normal hizmet veren akaryakıt istasyonlarında geçerli.Self servis istasyonlarda akaryakıt fiyatları daha ucuz.

Otobanda girişte fiş alıp çıkışta fişi okutup sonra da kredi kartını aynı slota soktuğunuzda fiyat ödenmiş oluyor ‘’ARRIVEDEVERCİ’’ sözünü duyunca ve kol kalkıyor ve yola devam.
Oto yol fiyatını nakit ödemekte mümkün Oto yolda ödediğim ücretler:
Roma-Siena : 9.60, Pisa-Floransa : 9.60, Floransa-Padova : 13.10, Verona –Roma : 31.50 Euro

Biz Venedik için Padova’da kaldık ve Venedik’e tren ile gidip geldik 2nci sınıf tren bileti 2,90 Euro her trene binemezsiniz! Üzerinde R yazana Regional olana binmeniz gerekir.Bileti Tabaco shoplardan almak mümkün.Gidiş Dönüş alırsanız fiyat aynı fakat istasyon gişe kuyruğuna takılmazsınız. Venedik’te gezerken akşam için yanınızda sivrisinek kovucu off losyon bulundurun! Yazın sıcak bir mevsimde gidecekseniz güneş korucu kremde kullanmalısınız. Venedik’e araç ile gitmek kolay fakat otoparka giriş ve çıkşta beklemek çok zaman alıyor tiyosunu aldığımızdan biz treni tercih ettik.

Venedik’de 12 saatlik vapuretto bileti 16 Euro. Bu bilet ile Murano,Burano ve Lido adalarına gidip gelmek mümkün. İlk Murano adasına gidiliyor yaklaşık 1 saat sürüyor. Venedik’te zamanınız az ise bir gün ile sınırlı ise Santa Lucia tren istasyonunda indikten sonra dışarı çıkınca sol taraftan San makro meydanına yürüyerek inin iki gün kalacaksanız birinci gün yürüyerek şehri gezin ikinci gün Santa Lucia ‘nın önünden kalkan vapuretto ile Murano ve Burano adalarına gidip, dönüşte San makro meydanında iner gezersiniz ve Santa Lucia’ya tüm kanal boyunca dolaşarak vapuretto ile geri dönersiniz zaten yorulmuş olacaksınız. Vapuretto güzergahı vapuretto iskelerinde hangi numaralı hattın nerelerden geçtiği çizili . Goldol içinde iyi pazarlık yapmak gerek, biz ailece 4 kişi 60 Euroya bindik.Fiyat 120 Euro’dan başlamıştı…

Murano adası cam işlemeciliği ile bilinen bir ada. Buradan cam işlemeciliği hakkında bilgi de alabilirsiniz. Cam işçiliği nasıl yapılıyor izleyebilirsiniz. Bunun yanında camdan hediyelik eşyalar alabilirsiniz. China olanlara dikkat , Cam eşya satan ve cafelerden başka bir yer yok.

Burano adası rengarenk evleri ile görülmesi gereken bir yerdir. Burano adasıda dantel işlemeleri ile ünlüdür.Biz doğru dürüst bir dandel işçiliği göremedik. Bu ada daha renkli ve güzel. Tuvalet 1,5 Euro.

Roma'da Hotel Selva Candida da kaldık otel yeri kahvaltısı güzel, şehre ulaşımı çok rahat. Ücretsiz park yeri var. Otobüs no 904 gece 23:59’dan sonra N20 Bilet alımı için otel çıkışı 150-200 mt ileride tabaco shop var yolda trafiğe dikkat yol biraz dar ama sorun değil.

Floransa'da Hotel Viva Fleming yeni adıyla B&B Hotel Firenze Nuovo Palazzo di Giustizia yeri ve şehire ulaşımı ile çok rahat otel temiz rahat ücretsiz park yeri mevcut kahvaltısı zayıf. Şehire ulaşım için otobüs No 22 bilet almak için otel çıkışında sağ tarafta 5o mt ilerde tabaco shop var.

Venedik için Padova’da Hotel Al Cason'da kaldık istasyona çok yakın Venedik için ulaşımı kolay otel temiz rahat ücretsiz park yeri mevcut park yeri kapalı otelin altıda biraz dar. Kahvaltısı güzel, girişte ücretsiz internet bilgisayarı var.

Kredi kartı kullanımında harcadığınız tutar ilk önce dolara çevriliyor ve bankanıza ulaştığı tarihteki Merkez Bankası kuru üzerinden üzerine komisyon eklenerek ekstrenize yansıtılıyor. Kredi kartınızın yurtdışı kullanıma açık olduğundan gitmeden önce emin olun aynı şey cep telefonunuz içinde geçerli

Yeme içme olaylarına girmedim herkesin ağız tadı ve zevki farklı ama pizza, lazanya, makarna, dondurma hepsini birer kere denemek lazım.

Gidecek olanlara şimdiden iyi tatiller.

Okan UZUN
okauzun@hotmail.com

Etiketler
Ynt: İtalya Gezi Notlarında Yazılmayanlar

Okan bey size gercekten çok teşekür ederim...bir gezi bu kadar anlaşilir ve net yazilamazdi doğrusu cok tesekurler. daha anlatirmi..yalniz araba kiraladiğiniz yeri diğer durumlari anlatirmisiniz...

Selam
İlginize ben de çok teşekkür ederim.

Özellikle öğrenmek istediğiniz konuları belirtirseniz daha detaya inebilirim
Araç kiralama işlemi için HERTZ veya BUDGET WEB SİTESİNDEN rezervasyon yapabilirsiniz önceden yapmanız çok iyi olur çünküaraç bulamama veya pahalı kiralama gündeme gelir. Uçak varış saatine göre 1-2 saat extra zaman koyarak kiralama yapınız. onine üye olup işlem yparsanız orada indiğinizde form doldurmak için zaman kaybetmezsiniz. Araçı alırken araçta hasr varmı ve depo doluluk oranına dikkat etmeniz tavsiye ederim depo dolu değilse size verilen belgede doluluk oranını mutlaka belirtilmiş olmalı ki belirtiliyor. sizde o şekilde teslim edersiniz aksi durumda akaryakıtı pahalı olarak ödersiniz. İlk önce rezerve yaptığınız fiyattan yüksek olarak bir depo akaryakıt fiyatı sizden alınıyor teslim anında teslim alan kişi hemen araca bakarak işlemi 2 dk da yapıyor ve gerçek fiyat belgeleniyor ben 255 euroya rezervasyon yaptıştım benden il etapta 350 euro civarını kredi kartımdan askıya aldılar en son ben 239 euro ödedim yıl sonuna kadar Akbank krdei kartı 100TL üzerini 3 taksit yapıyor bilginize.

siz öğrenmek istedklerinize sorun ben sEve seve cevaplarım

okauzun@hotmail.com.

Okan UZUN

okan bey ilginize gercekten cok tesekur ederim...izninizle sunu oğrenmek istiyorum...kiraladiğiniz araçta tom tom gps araci dahil miydi...bunun için ekstra bir ücret alindi mi sizlerden...bir su soruyu sormak istiyorum romadaki otelinize transferinizi nasil yaptınız? ..zaman ayirip cevap verdiğiniz için teşekürler..

Caner Gürellier

Selam Caner Bey

Ben Tomtom u buradan alıp gittim
Niye derseniz zaten almayı planlıyordum Vatan Bilgisayar KVd bizden kampanyası yapmıştı fiyatı 338 tl idi. İtalya'da GPS kira bedeli olarak günlük 5-10 Euro ödeyecektim 1 hafta da zaten 100 Tl civarı benden gidecekti .
Şimdi sizin için HERTZ WEB sayfasından baktım 1 hafta için 130 euro istiyor çok fazla .
Ben havaalanına geç indiğim için ailece otelden araç talep ettim 50 euro benikarşıladılar. Yazımda 11 euro Roma'ya havaalanından gidiş fiyatı bunun için önemli diye yazdım 4 kişi 44 euro ama gece geç saatte 50 euro otele gitmek için aktarmasız kapıdan kapıya işime geldi ve aracı ertis gün Termini tren istasyonundan kiraladım ben 2 ay önceden rezervasyon yaptırmıştım
Uçak 23:30 a kadar havaalanına inerse havaalnından araçı kiralamak 40-50 eurodan sizi kurtarır.
Aracı Terminiden alıp FCO'ya bırakma şkeli ucuz ... FCO'dan alıp FCO'ya bırakmak biraz pahalı onun için ne kazandırır ne kaybettirir iyi hesaplamak lazım derim. Kalacağınız otelin ücretsiz park yeri varmı oda önemli Roma'da araç ilk etapta sadece Haalnı otel için gerekli oradan bir başka yere gidecekseniz Siena Pisa Floransa venedik gibi o zaman araç lazım ben şimdi fiyata 29 ekim civarı için baktım Fiat Panda için FCO'dan FCO'ya 752 euro çıkıyor çıldırmışlar ...
Ben 1 hafta için rezervasyon yaptığımda 255 euro idi sonuçta 239 euro ödedim..

plan nedir ? Kaç kişi gideceksiniz? sadece Roma ise Araca gerek yok ona göre çözüm üretmek gerekir.
Kolay gelsin ben buradayım iyi geceler

Okan UZUN

:smiley:

PARDON CANER BEY

24-31 Ekim için HERTZ 1 hafta FCO alış ve bırakış 304 Eoro Fiat Panda 78 Euro GPS bu normal sayılır.
E71 Cep telefonu veya benzerleri avrupa haritalı iş görür. bilginize

İyi geceler

Okan UZUN

Bu yararlı bilgiler için teşekkürler.
Özellikle otoyol ödemesini merak ediyordum.
Bizdeki gibi bir OGS ve KGS sistemi mi kullanıyorlar diyordum.
Benzincilerle ilgili detaylı bilgide çok işimize yarayacak.

Tekrar teşekkürler.

Verdiğiniz bilgiler çok güzel,teşekkürler.Blue express hakkında da kısaca bilgi geçmişiniz.Öğrendiğim kadarıyla şu anda İtalya'ya en ucuz havayolu.Biraz daha bilgi vermeniz mümkün olursa çok sevinirim.İyi günler.

haziran ayının ilk haftası tur şirketiyle 1 haftalığına ailecek roma-floransa-venedike gideceğiz.Tur rehberi ile değil de kendi başımıza gezmeyi düşünüyoruz,nereleri nasıl gezmeliyiz,yardımcı olacaklara simdiden tesekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR