Ynt: İstanbul'da Yaşamak İstemiyorum!... Peki ama Neresi?...
Ben 1987 den beri Ayvalığa gelirim...Yaklaşık 2 senedir de sürekli Ayvalıktayım...Yaşım 30,İstanbul'dan da sıkılmış degilim
) Fakat Ayvalık bir başka benim için... İstanbul kadar seviyorum Ayvalığı...
Size maddeler halinde iyi ve kötü taraflarından bahsedeyim biraz...
ARTILARI
Herkes birbirine selam verir ( Eski İstanbuldaki gibi )
Çok zeki,medeni ve esprili insanlardır Ayvalıklılar ( Ama sadece Ayvalıklılar maalesef )
Güvenlik sorunu hiç yok gibidir
Sebze,meyve,balık her zaman boldur ve ucuzdur...
Gecenin bir vakti bayanlar tek başlarına hiç korkmadan çıkıp gezebilirler,alışverişlerini yapabilirler
24 saat açık tostçular vardır
Sabahları simitçiler geçer sokak aralarından...
5 yıl sonra tamamlanacak otoban sayesinde İstanbul'a karayolu ulaşımı 2,5 saate inecegi söyleniyor...
Edremit havaalanından İstanbul'a uçak seferi vardır
Hastahanede sıra beklemek gibi bir derdiniz olmaz
Hastahane moderndir ve doktorları çok iyidir
2 sene içinde yeni ve çok modern bir hastahane yapılacak
Kış mevsimi aralığın ortasında başlar martın ortasında biter
Heryerden denize girebilirsiniz...( Marinanın oldugu yer ve çevresi hariç)
Kışın sıkılırım diyenler çok yanılıyorlar...
Özellikle kışın kapıların önlerinde sokak hayvanlarının yemesi için yiyecek bulunur...Damlarda da kuşlar için...
Kılık kıyafet konusunda çok rahat olabilirsiniz
Muğlalılardan sonra tanıdığım en geniş insanlardır Ayvalıklılar
Makine mühendisliği 4. sınıfta sıkılıp,Ayvalığa geri dönerek kuruyemişçilik yapanlar vardır hatta " kısa camel geldi mi " diye soran müşteriye,"yooo...burada mı buluşacaktınız" diye soğuk espriler yapar ayrıca
ismi de sıtkı dır bu arkadaşın...
Son olarak Ayvalıkta yaşamak bir ayrıcalıktır dostlar...
EKSİLERİ
Edremitten gelen kap-kaç ekiplerine perşembe günleri ( pazarın kurulduğu gün) rastlayabilirsiniz...
Toplu taşıma ücretleri 1.750 tl oldu...bence cok pahalı...
Belediye çok zayıftır çalışma bakımından özellikle fen işleri...
Yazın Ayvalıkta (merkezinde) arabayla gezmek saçmalıktır...km lerce trafik uzar...
Kışın sık sık elektrik kesilir...Çok uzun sürmeden gelir ama sinir bozar...
Dedikoduya bayılırlar
Herkesin bir lakabı vardır... (sizin haberiniz olmayabilir bundan )
Teknik servisçiler genelde tembeldir...Gelicem derler gelmezler...
İnternet altyapısı zayıftır
Çevre ilçelerde evinize yeraltı su kaynaklarından ısınma sistemleri kurabilirsiniz ama Ayvalık'ta kömür yakmak zorundasınız
Eski Ayvalıkta elektrik kabloları da eskidir doğal olarak ve klimayı randımanlı kullanamazsınız...
Mütevazi bir hayat yaşarsanız sorun olmaz ama zenginliğinizi çok belli ederseniz evinize hırsız girebilir
Belediye çok şık bulduğundan herhalde heryere palmiye ağacı diker...Ben hiç sevmiyorum...
7 yıldızlı bir otel yapılıyor ve bu beni çok rahatsız ediyor
Gelişmişliği betonlaşma zanneden bir zihniyet var burada
Gazete satan yerler azdır
İş Kurmak İsteyenler
* Biraz vakit geçirin ( 6 ay ) insanlar sizi tanısın ve güvensin
* Mafya kesinlikle yoktur
* Ayvalıkta tostçu,kahvehane ve tekel bayi dışında iyi iş yapan dükkan yok gibidir...( işiniz sezonluk değilse tabi)
* İnternet kafe,pansiyon,cafe-bar,restaurant gibi işleri yapmak için geç kaldınız bence...
* Bar açarım ben diyorsanız,beleşçiniz-veresiyeciniz çok olur...İş kurmadan önce vakit geçirim dediğim de bu zaten,önce insanları tanıyın...
* Cunda'da mekan açmak isteyenler sakın bir Cundalı ile ters düşmeyin...Cundayı terk etmek zorunda kalabilirsiniz...
* Burada da büyük marketler küçük esnafı öldürdü
* Büyük bir AVM de burada yapılmaya başlandı...Dükkan fiyatları nedir bilmiyorum...
Ev Almak/Kiralamak İsteyenler
* Müstakil ev almak için kesinlikle hayrettinpaşa mahallesi
* Apartman dairesi için ise kesinlikle 150 evler mahallesi
* Cunda'dan ev almak isteyenler iyice araştırmalılar...Evler çok pahalı...
* Yeni yapılan mahallelerden size ev satmak isteyenler olacaktır,fiyatları digerleri gibidir ama arabasız bakkala bile gidemezsiniz
* Şirinkent ve yeşil gömeç yazlık almak için en ideal yerlerdir bence...
* Yeşiller arasında yaşayacağım diyenlere kötü haber...İmarlar açılıyor,herkes zeytinliklerini satmaya başladı
* İstanbul-İzmir otobanı yüzünden emlak fiyatları birkaç yıl içinde fırlayacak...Elinizi çabuk tutun...
* Müstakil ev alırken rutubete çok dikkat edin
* Paranız varsa Çamlık tan ev alın bence...Cundayı da eğlenmek için değerlendirin...
* Cunda = Taksim ise Çamlık = Emirgan dır...