İstanbul- Doğubayazıt- İstanbul II(Ocak 2012)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Arif Hüküm Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 235
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,446
Ynt: İstanbul- Doğubayazıt- İstanbul II(Ocak 2012)

Tortum şelalesi ve Yedigöller.(Zaten Türkiye coğrafyasında Yedigöl olmayan bir bölge yok. ) Bu çayın üzerinde birde hidro elektrik santrali var.Suyun az olduğu mevsimlerde suyu tamamen santrale yönlendiriyorlar.Şelale tamamen kuruyor.Aşırı soğuk nedeniyle toprakta sızan suda donuyor.

Etiketler

Arif Abi elinize kolunuza yüreğinize sağlık..başka bir şey demiyorum

Yolumuzun üzerinde Çamlıyamaç köyünde Öşk (Öşvank) Kilisesi var,

Gölbaşı köyü kahvesinde bir çay molası veriyoruz.Sait hocamla tanışıyoruz, bize çay ikram ediyor.

Sürekli yükselerek Tortum ilçesinde sonra Güzelyayla geçidini (2090 mt.) geçince karla tekrar karşılaşıyoruz.

Hava kararınca Erzuruma giriyoruz.Palandökene çıkıyoruz.Orda biraz soruşturunca Gençlik ve Spor İl Midürlüğünün tesisinin önündeki otopark alanında kalabileceğimizi söylüyorlar.Karavanda akşam yemeğimizi yiyoruz.Menüde tarhana çorbası+Kurufasülye(Pastırmalı)+Pilav ve kuru soğan var.(İşi biraz sulandırdım galiba)

Ertesi sabah cumartesi ve somestr tatili.Acayip kalabalık, otoparkı bir an önce terk etmemiz için gözümüzün içine bakıyorlar.Fotoğraf çekemeden oradan ayrılıyoruz.Birkaç Palandöken ,Erzurum fotoğrafından sonra Sivasa doğru yola düşüyoruz.

Erzincanda yemek molası veriyoruz.Erzincan döneri......
Bir tur atıp Sivasa doğru devam ediyoruz.

SON KONULAR - FORUM