Ynt: Iskandinavya 2011 Gezimiz
Oguz bey,
Ilhan bey,
Halil bey, ücünüze de tesekkürler.
Nermin Hanim anilariniz cok güzel, bir kismini heyecanla okudum. Biraz sonra okumaya devam edecegim. Sizin ve bizim anilarimiz bazi konularda birbirlerini tamamliyorlar. Cok tesekkürler.
28.06.2011
Bugün, günesli havada, cok güzel gecen bir yolculuktan sonra Finlandiya sinirina geldik. Yolda bazi yerleri, günesin de etkisiyle Akdeniz kiyilarina benzetiyorduk. Ama termometre hala Polar cemberinde oldugumuzu bize hatirlatiyordu.Yanimizda hala Norvec parasi oldugu icin Norvec tarafinda bir kampingte kaliyoruz. Herhalde sinirda oldugu icin en pahali ve en kötü kamping. Norvec´te oldugumuz icin internet kartini kullanabiliyorum.
Burasi Rusya, Norvec ve Finlandiya sinirlarinin birlestigi bir yer. Rusya buraya 42 km mesafede. Aslinda Rusya´dan, Murmansk 280 km, Moskova 2100 km üzerinden de geriye dönülebilir. Belki bir dahaki sefere. Buradan evimize uzakligimiz 3300 km (Finlandiya-Isvec üzerinden).
Yarin sabah Finlandiya´ya geciyoruz.
Dün resimleri foruma gönderdikten sonra bir saat kadar kiyidaki balinalari seyrettik. Herkes einde kamera kiyiya kostu. Fakat su yüzüne cikacagi zamani kestirmek zor oluyordu. Bende bir kac resim cekebildim. En iyisi asagida. Ayrica iki gün önce yasadigimz gece yarisi günesi. Aslinda hertaraf gündüz gibi aydinlik, ama resim günese karsi cekildigi icin karanlik gözüküyor.
[attachment=1]
[attachment=2]