İran'da Yakıt Sorunu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turbolinea Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,808

turbolinea

Kamp II
iran a giderken arbayla gideceğim
yakıt kaç riyal? 92 oktan 80 oktan var mı benzin? kaç riyal?
benzin karne ile satılıyormuş.triptik karnesinin amacı benzini triptik karnesine işlemek midir?

Etiketler
Geçen ocak ayında gittiğimizde çok zam gelmişti yakıta. Yanlış hatırlamıyorsam normal liste fiyatı litresi 30-40 krş gibi birşey olmuştu :smiley: Karneyi (yakıt kartını) İran vatandaşları kullanıyor. Aracı olan herkesin yakıt kartı var ve bu kartla herkesin hesabına her ay bir miktar yakıt ücretsiz yükleniyor. O miktarın üzerinde yakıt alırlarsa liste fiyatı olan 30-40 krş'un da altında bir rakama satın almaya devam ediyorlar.

Hani kısa süre kalacaksan çok önemli değil ama uzun süre kalacaksan yada çok dolaşacaksan pompacıya kendi yakıt kartıyla yükleme yapmasını rica edebilirsin. Böylece pompada görünen fiyatın altında yakıt satın alabilirsin.

Şimdiden iyi yolculuklar...

yol' Alıntı:
Geçen ocak ayında gittiğimizde çok zam gelmişti yakıta. Yanlış hatırlamıyorsam normal liste fiyatı litresi 30-40 krş gibi birşey olmuştu :smiley: Karneyi (yakıt kartını) İran vatandaşları kullanıyor. Aracı olan herkesin yakıt kartı var ve bu kartla herkesin hesabına her ay bir miktar yakıt ücretsiz yükleniyor. O miktarın üzerinde yakıt alırlarsa liste fiyatı olan 30-40 krş'un da altında bir rakama satın almaya devam ediyorlar.

Hani kısa süre kalacaksan çok önemli değil ama uzun süre kalacaksan yada çok dolaşacaksan pompacıya kendi yakıt kartıyla yükleme yapmasını rica edebilirsin. Böylece pompada görünen fiyatın altında yakıt satın alabilirsin.

Şimdiden iyi yolculuklar...

birde çıkarken 100 dollara yakın depo parası alıyorlar...
ben farklı ülkeye çıkarsam yine 100 dollar alırlar mı?

Evet en önemli konudan bahsetmeyi unutmuşum. Sınırdan çıkarken deponun büyüklüğüne göre yakıt vergisi kesiyorlar. Hem de litresi neredeyse Türkiye fiyatıyla aynı... Bizim aracın deposu 50 litre olmasına rağmen 60 litre diye hesapladılar. Üstelik tam dolu da değildi. İtiraz ettik ama işe yaramadı. 60 litrelik depoya 4 Liradan 240 TL vergi ödedik.

Ermenistan sınırında aynı uygulşama var mı bilgim yok. Az önce İran'daki arkadaşıma sordum "kanunlar sürekli değişiyor, benim de bilgim yok" dedi.

Ynt: İran'da Yakıt Sorunu?

yol' Alıntı:
Evet en önemli konudan bahsetmeyi unutmuşum. Sınırdan çıkarken deponun büyüklüğüne göre yakıt vergisi kesiyorlar. Hem de litresi neredeyse Türkiye fiyatıyla aynı... Bizim aracın deposu 50 litre olmasına rağmen 60 litre diye hesapladılar. Üstelik tam dolu da değildi. İtiraz ettik ama işe yaramadı. 60 litrelik depoya 4 Liradan 240 TL vergi ödedik.

Ermenistan sınırında aynı uygulşama var mı bilgim yok. Az önce İran'daki arkadaşıma sordum "kanunlar sürekli değişiyor, benim de bilgim yok" dedi.

bu triptik belgesi hakkıında sorum var...
triptik belgesine girişte ve çıkışta baktılar mı? ya da türkiye tarafından çıkarken baktılar mı?

bakmıyorlarsa boş boşuna yaptıramayayım diye dedim...

turbolinea' Alıntı:
bu triptik belgesi hakkıında sorum var...
triptik belgesine girişte ve çıkışta baktılar mı? ya da türkiye tarafından çıkarken baktılar mı?

bakmıyorlarsa boş boşuna yaptıramayayım diye dedim...

İran'a girişte triptik şart. Hem İran hem de Türk tarafında girişte ve çıkışta bakıyorlar.

burcinhan' Alıntı:
İran'a girişte triptik şart. Hem İran hem de Türk tarafında girişte ve çıkışta bakıyorlar.

depo farkı alıyorlarmış türkiye çıkışıta...

ben mesela ermenistan tarafından çıksam irandan? o zaman depo farkı alırlar mı?

depom boş çıkarsam yine depo farkı alırlar mı?

kimisi girerken bile depo farkı alıyorlar diyorlar?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR