İnvertör İle 220 Volt Buzdolabı Kullanım Tecrübeleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dogan124 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 390
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 361,342
Teşekkürler @GATOMIC

* Kaç tane yetersiz invertörümüzün kenarda küflendiğini veya ancak alım amaçı dışı kullanıldığını,
* sonuçta bir tüketim ürünü olan akülerle beraber oturup, ciddi bir rantabilte hesabı yapıp yapmadığımızı sormadığınız ve
* Engel’in kullandığı, takozlu cinslerinden de daha gelişmiş yaylarla asılı salıncak kompressörlerden bahsedip kafamızı iyice karıştırmadığınız için, tekrardan bol bol teşekkürler...

SCHWINGKOMPRESSÖR

Son düzenleme:

Etiketler

İyi günler formda yeniyim,elimde 1200 watt DBK POWER invertörüm var yeni aldım.şimdi bununla çalıştırmak için dijitsu db50 50lt mini buz dolabı satın aldım,90 amper aküyle teknede çalıştırmak istiyorum,bir sıkıntı yaşarmıyım tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

90 amper akü cinsi nedir ? solar jel akümü
güneş paneliniz kaç lık
aldığınız buzdolabı ne kadar güç tüketiyor teknik bilgi tablosunu koyunuz

bu bilgiler ışığında 24 saat kullanımda yeterli olurmu diye sormanız gerekiyor

Buzdolabı dik taşınmamışsa evde fişe takmadan bir süre beklemek gerekir diye biliyorum, Dalgaların salladığı bir teknede buzdolabı sorun yapmaz mı?

Güneş paneli kullanmıyorum normal yedek 90 amper akü ile çalıştırmayı düşüyorum,kataloğunda tüketim değerleri yazmıyor üstad,biraz işim şansa kaldı sanırım

Güneş paneli kullanmıyorum normal yedek 90 amper akü ile çalıştırmayı düşüyorum,kataloğunda tüketim değerleri yazmıyor üstad,biraz işim şansa kaldı sanırım
Full dolu 90 amper akü , bu buzdolabını bu inverter ile , tahminimce 24 saat , hadi biemedin belki en fazla 36 saat anca çalıştırır.

Güneş paneli şart .

100 lük panel 500 lira 150 lira şarj regülatörü toplam 650 liraya şarj işini çözersin .

Bilgilerinizi paylatığınız için teşekkür ederim.
akü voltajı 9 volt a indiğinde invertör otomatik olarak kapanacak,günlük motor şarzı ve güneş paneli olmadan (panel yer sıkıntısından koyamıyorum ufak tekne)acaba kaç saat kullanabilirim ihtiyacım günlük maks.5 saat.aküm tam şarjda günlük 5 saat dolabı çalıştırırmı acep,
akü voltajım 9 volta düştüğünde motoru çalıştırarak şarj etmeyi düşünüyorum,hatalımıyım saygılar

Akunuz degil 9 volt, 10.5 Voltun altina dustugunde bir daha sarj tutmaz.

Merhaba, ekovatı 12v a çevirince buzdolabını doğrudan aküden beslemeye başladınız değil mi? Doğru mu anladım?

.

İkisini de hemen satın !

Yapmaya çalıştığınız şey kulağınızı öteki elinizle göstermekten bile daha zorlu. ( Hesap olarak değil, yöntem ve maliyet olarak ! )

Aslında balıkcılar çoktan konuyu çözmüşler bile.
Keşke önce onlara danışsaydınız..

Alın en ucuzundan ihtiyacınız büyüklüğünde bir steropor kutu, atın içine marketten aldığınız buzları.
Bu sizi değil 5 saat, 15, hatta 25 saat bile götürür !

Karavancıların bile bu konuda kafası karışık, bir de size bulaşmasın.
Bu yazdığım benimki 9. senede 301. cevap.
Dön derviş dön,,,

.

Son düzenleme:

Karavan dostları merhaba,

Buzdolabında kullandığım sistemi sizlerle paylaşmak istedim.

Çekme karavanımda kullandığım mini buzdolabı için, iki adet 65 amper orbus marka jel akü(taşıması kolay olsun diye bir büyük yerine iki küçük) ve 1000 watt tam sinüs orbus marka invertör aldım.

Bir akü ile 10 saat mini buzdolabım çalışıyor. İkisini paralel bağlayıp çalıştırmadım herhalde çalışma süresi iki katına çıkar.

Saygılarımla.

S
Slm.mini buzdolabınızın markası modeli nedir acaba birde 12 voltmu 220 voltmu buzdolabınız..tşk

Doğan bey bende Parelel bağlı 105+60a iki adet akü var.650 w invertöre bağlı.Dolabım saatte 15 w çeken mini Beko buzdolabı.Çalıştıramadım.Kalkış kondansatörü invertör ile buzdolabı arasına mı koymak gerekiyor..Tşk ederim şimdiden

SON KONULAR - FORUM