Ynt: İnvertör İle 220 Volt Buzdolabı Kullanım Tecrübeleri
Çok yararlı bilgiler paylaşıyorsunuz, hepinize teşekkürler.
Aracıma 2. akü taktırdım (Delphi marka 100 Ah, paralel bağlantı) ve mekanik bir şalter koydurdum, 15 günde bir şalteri açıp 2.aküyü şarj edeceğim. 2 akü arası yaklaşık 2,5 mt ve 10mm2 kesitli akü takviye kablosu ile bağlı.
2. aküden arka tampona şasi altından ve dış korumalı bir hat çektirdim yaklaşık 2,5 mt, 4 mm2 kesitli. 2. aküden gelen bu kablonun ucuna bildiğimiz 220v sıva üstü, kapaklı ve plastik bir priz bağlattım. Bu prizden, yapacağım 3 yada 5 mt. lik, 10 mm2 kesitli bir uzatma kablosu ile alacağım inverter'a hat çekeceğim, inverter'ı ileride kapasiteyi genişletirim diye tam sinus 1500w lık düşünüyorum.
1 adet Indel B TB41A 40 lt kapasiteli, danfos kompresörlü, üstten kapaklı, hem 12v hem 220v ile çalışabilir bir buzdolabı (45W), 2 yada 3 adet 11w lık aydınlatma, gerekirse laptop, mp3, telefon şarjı kullanabilirim.
1. siz üstadlara göre; kullanım ömrünü uzatma açısından, buzdolabı için ayrıca kapasitör takmama gerek olur mu?
2. 2. aküden çekeceğim 2. akü-inverter arası 3 yada 5 mt. lik, 10 mm2 kesitli bir uzatma kablosu için 10 mm2 yeterli mi? uzun süreli kullanımda ısınma, yangın tehlikesi yaratır mı? Çünkü sonuçta inverter dan da buzdolabı, aydınlatma vb. aletler de çalışacak.
Şimdiden değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.