Ynt: Ingiltere - Iskocya Izlenimleri
Bu gezimizde York'un bazi yerlerini atlamak zorunda kaldik ama atladigimiz yerleri (Kale ve nehir kenari) sizlere onceki gezilerden fotograflarla tamamladim zaten. Saatlerimiz 4 civarina gelirken arkadaslarimizin evine donuyoruz. Araci oraya park edip yuruyerek sehre inmistik. Biraz su icme tuvalete girme fasillarindan sonra arkadaslarimiza veda ederek yolcu yolunda gerek diyoruz. Ilk gunden daha cok yorulduk ama dahada cok yolumuz var. Bir sonraki duragimiz Scarbrough. Sirin bir kiyi kenti oldugunu bir cok yerden duydugumuz bu sehri gormek icin gercekten sabirsizlaniyoruz. Ama gunun yorgunlugu ile kizlar arkada uyuyakaliyor. Murat'ta yanimda hafif kestiriyor ama sofore uyku yok ben pur dikka yola devam. York ile Scarbrough arasi yaklasik 43 mil (68.8 km) Yani 1 saatlik bir yol. Hedefledigimiz zamanda Scarbrough'ya giriyoruz fakat is cikis saati biraz trafik var. Neyseki araci birakacagimiz yer yakin. Araci Tesco Marketinin otoparkina birakiyoruz. Tum Ingiltere'de Tesco otoparklari 3 saatligine herkese bedava. Eger kalabalik bir sehir merkezi degilse genelde kontrolde olmuyor yani 3 saatten fazla duruncada cok birsey olmaz. Ama kalabalik buyuk sehirlerde yada turistlik yerlerde 3 saat kuralina dikkat ediliyor.
Araci birakip yurumeye basliyoruz kiyiya dogru. Araci biraktigimiz Tesco marketin otoparki tepeden. Yolumuz yokus asagi. Ara sira aceba dogru yonemi gidiyoruz diyerek telefondaki GPS cihazindan kontrol ediyorum fakat sarjlar bitmek uzere dikkatli kullanmak lazim. Cunku donuste araci bulamazsak korkusu var. Zaten duz gidecekmisin. Yol uzerinde Scarbrough nun en buyuk otelini goruyoruz. Dumduz yokus asagi indikten sonra yol kivriliyor ama yaya yolu devam ediyor. Deniz gorunuyor yuzlerce basamagin uzerinden. Tepedeyiz sehrin deniz kenarindaki buyuk kismini goren muthis bir manzara. Ingiltere'de hava genelde bulut ve kasvetli oldugundan bana hic bir zaman tatil yeri imaji vermemistir ama su anda havaninda gunesli olmasi ile sanki gercek bir tatil merkezindeyim.
[attachment=1]
Scarbrough nun en buyuk oteli
[attachment=2]
Merdivenlerin uzerinden manzara.
Basliyoruz merdivenlerden asagi inmeye. Muthis bir ruzgar var. Surekli yuzumuyu dovuyor. Bir sure sonra insan ruzgardan sarhos gibi oluyor. En sonunda merdivenleri bitirip sahile ulasiyouruz. Ruzgarla birlikte denizin kokusunu alabiliyorsunuz. Bunu ozlemisim cunku isguc kosturmaca derken tam 2.5 senedir Turkiye'yede gelemedim, deniz kenarinada inmemistim. Hava gunesli olmasina ragmen, ruzgarli ve soguk. Tabii ki bizim gibi Turkiye'de buyuyenler icin yoksa bu havada ve bu ruzgarda denize girenler var.
Biz bakmakla yetiniyoruz. Zaten hic bir zaman eylul'de Ingiltere'de denize girebilecegimi dusunmedim. Birakin eylulu biz sicaklara alisiklar icin haziran, temmuzda bile burada denize girmek imkansiza yakin. Asagidaki resimde benim katkat giyinmis oldugum resimleri goreceksiniz. Uzerimde tisort, ruzgar gecirmez polar ve ruzgar, yagmur gecirmez yagmurlukla ancak dururken arkamda bazi insanlar denize giriyorlardi.
[attachment=3]
Merdivenlerin bitiminden sahil seridi
[attachment=4]
Scarbrough Panaroma
[attachment=5]
Ben ve katkat kiyafetlerim.