İmdattt

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ince999 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 97
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,771
Ynt: İmdattt

Sn. Murat bey, önce ifadenizin tesbit mi yoksa sitem mi olduğunu gerçekten çıkaramadım ? ??? :-\

Devamla; linkini verdiğim ve yukarıdaki yazımda da, moderatörlerin yanında olduğumu formüle ettiğimi sanıyorum. Forumların normal işleyişlerinde, sanırım sizin sorumlusu olduğunuzu da düşündüğünüz iş, bildiğiniz gibi, aslında sistem administratörlerinin görevi. ;)
Bu bakımdan cevabınızda kendinizi sorumlu tutmanıza şaşırmadım desem, yalan olur.

Üstelik, bu küçük programları sisteme implemente etmek, sisteme girme yetkisine sahip admin yada adminler(?) için, moderatörlerin 2-3 defalık spam silmeye ayrılan zamanlarıdan fazlasını gerektirmeyen, rasyonel bir yol olmalı ?

Selamlar :smiley:

Etiketler

Bir zamanlar bir milli eğitim bakanı "okullar olmasa bu bakanlık çok kolay bir şey aslında" gibi bir laf etmişti şimdi aklıma o geldi nedense ;)

Bende TRnin en fazla üye sayısı olan pet sitesinde uzun bir süredir adminlik görevi üstlendim ama bir şekilde oraya zaman ayırmak zorunda hisediyorum kendimi, çünkü siteyi boş bıraktığımız anda anlayış olarak karşı olduğumuz "pet satışı, bilinçsiz pet üretimi ve üyeler arası kavgalar" alıp başını gidiyor :smiley: ama şükürki şimdilik orada spamlarla uğraşmıyoruz.

Buradaki yönetici arkadaşları bu yüzden anlayabiliyorum neticede onlarda gönüllülük esası ile burada bir şeylerin yolunda gitmesine çalışıyorlar ve bunu ancak zaman bulabildiklerinde yapıyorlar o yüzden @EvliyaCelebi2(Mesut bey)inde dediği gibi tüm site yönetiminin zaten kısıtlı olan zamanını spamları silmekle harcamaları yerine site sahibinin bir miktar harcama yaparak yazılımsal ve donanımsal olarak bir tedbir alması daha net çözüm olacaktır.

Bu sitenin reklam kazançları nereye gidiyor
Kim alıyorsa bu aksaklıkları o parayı alan arkadaş düzeltecek
Elin oğlu reklamı boşuna vermiyor
Bu sitenin trafiğine bakıp veriyor
Saldırganlarda bu trafige bakıp saldırıyor, onlarında amacı belli "para"

Maksut bey, ana program parasız. İncelemedim ama reklam gelirlerinin Simple Machines'e gidip gitmediğini ne ben ne de siz biliyorsunuz. Acele hükümlerle konuyu germemizin bir faydası olmayacağına siz de hak verirsiniz sanırım ? ;)

Üstelik, @Gezenbilir sitesinin sunucu Veriteknik firmasına ücret ödediğide aşikar.
Sorun başka yerde gizli olmalı? İnsan ister istemez, keşke açıklamaya değer bulunsak diye düşünüyor. :-\

@Gezenbilir'in var olması güzel ama daha da iyi olması, daha da güzel. :smiley:

Not. Unutmayalım, gerçi biz forumlara girip girmemekte serbestiz ama sahiplerinin de forumları devam ettirip ettirmeme hakkı var ! ;)
Ayrıca kalitesi için garanti vermek zorunda da değiller.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=106524.0

Arkadaslar
Oncelikle merak etmeyin.. okuzun altinda buzagi yok. Sadece sitenin kurucusu ve sahibi olan Sedat
Dahil hepimiz kendi islerimizle mesguluz ve bir taraftan da buraya goz kulak oluyoruz.

Sanmayin ki, elestiri ve cozum onerilerinizi (teknik olanlar da dahil) goz ardi ediyoruz. Bahsettiginiz onerileri
Enine konuna tartismamiz gerekiyor.. ama soyle dusunun eger site kazanan bir yer olsa idi
Siz sahibi olsaniz.. siteye yatirim mi yapardiniz? Yoksa ekmek parasi pesine gitmek icin normal
Bir iste calismaya devam ederdiniz. Sevgiler, reha

Bu tür sitelerin reklam kazançları biraz karışık bir konu. Mesela görüp te tıklamadığınız reklamlar pek bir işe yaramıyor..
Hadi yaradılar diyelim, reklam sağlayıcı kafasına estiği an lisansınızı iptal edebiliyor. Yani bu yöntemle para kazanmak mümkün mü evet, ama asıl işiniz bu olmalı mı? sorusunuz yanıtı evet değil. O yüzden fazla eleştirmemek lazım nerde bu adminler neden siteyle ilgilenmiyorlar diye. Zaten eskisi kadar trafik aldığını da zannetmiyorum.

Arkadaşlar merhaba,

Okuduğum kadarıyla forumda yazılan her yazıyı takip edemiyor olmamız, forumla uğraşılmadığını düşünmenize sebep olmuş. Diğer yönetici arkadaşlar gibi ben de günümün önemli bir kısmını forumda geçiriyorum ama çoğunu teknik sorunlara ayırdığım bu zamanın çok çok az bir kısmını forumu okumaya ayırabiliyorum. Bundan dolayı iyi niyetli yazılarınızı geç farkettiğim için lütfen kusuruma bakmayın.

Reha abinin de dediği gibi, hepimizin farklı alanlarda işleri var ve işlerimizden (ve özel hayatlarımızdan) zaman ayırarak ve tamamen gönüllülük esasına dayalı "amatör bir ruhla" forumun sorunlarıyla ilgilenmeye çalışıyoruz. Ne yazık ki buradan para kazandığımızı zanneden arkadaşlarımız var sanırım ki, konu kazandığımız paraların(?) nereye harcandığına kadar gitmiş. Bundan bir kaç sene öncesine kadar (dernek ofisimizi pasif hale getirene kadar) bırakın Gezenbilir'den para kazanmayı, kendi işlerimden kazandığım paranın büyük bir kısmını dernek ve forum için harcıyordum. Malesef dernek ofisini pasif hale getirdik ama Gezenbilir bana yük olmaktan çıktı. Halen daha Gezenbilir'in düzenli olarak gelir elde edebildiği bir mecrası bulunmamaktadır. Kısaca getirisi, götürüsünü karşılamaya ucu ucuna yeterken ve buradan hiç kimsenin hiçbir maddi beklentisi yokken, sizlerden özellikle para konusunda daha hassas olmanızı ve bu mecranın ayakta kalabilmesi için gösterdiğimiz çabalarımızı yok saymayıp, hevesimizi de kırmamanızı rica edeceğim.

Keşke bahsettiğiniz gibi düzenli bir gelir kaynağımız olsa da, forumun moderasyonu için birilerini istihdam edebilsek ama malesef bu çözüm yolu kısa vadede olacak birşey gibi değil. Ancak güzel haber, forumun lisanssız (ücretsiz) yazılım sistemini yakında çok daha profesyonel (tabiki ücretli) bir yazılım sistemiyle değiştiriyoruz. Yeni sistem hem çok daha hızlı ve spamsız olacak, hem de gelişen sosyal medya uygulamalarıyla etkileşimli ve kullanıcı dostu özelliklerle dolu olacak. Ancak kayıtlı 150binin üzerinde üyesi olan bir forumu başka bir sisteme taşımak inanın kolay değil. Aylardır bu taşıma üzerinde çalışıyor ve doğabilecek tüm sorunların çözümünü taşıma yapmadan önce bulmaya çalışıyoruz. Eğer bir aksilik olmazsa bir kaç ay içinde taşınma işleri tamamen bitmiş ve sorunsuz bir foruma kavuşmuş olacağız. Ayrıca taşıyana kadar varolan forumun hızlanması için gerekli optimizasyonlar üzerinde de çalışılıyor zaten.

Sizlerden tek ricam bugüne kadar gösterdiğiniz sabrın devamıdır. Sayfaların açılma hızı kabir azabı gibi olsa da hepimizin hayatına çok şey katmış bu mecranın bu sabır için hatrı vardır diye düşünüyorum ;)

Sevgiler, saygılar
Sedat

Malesef önerdiğiniz yazılımların çok daha fazlası sistemde zaten kurulu ama bu koruma sistemlerini de bir şekilde atlatabilecek bot'lar yazılıyor. Bu konuda uzun zamandır rahattık ama son bir haftadır üye olurken karşılarına çıkan tüm engelleri aşan botlarla karşı karşıyayız. Kısa sürede sorunu çözemezsek (her ne kadar forumda kısıtlamalardan uzak durmaya çalışsak da) mecburen yeni üyeleri yöneticilerin onayından geçirmek zorunda kalacağız...

EvliyaCelebi2' Alıntı:
Aşağıdaki linkte
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=106386.0
daha evvel yazdıklarımı tamamlama açısından:
Gezenbilir forum software SMF 2.0.9 (Simple Machines)in Anti Spam-Bot için code değişimini, firmanın mini programları (50$ [?]) yapıyormuş.
Yani programcıya gerek yok !

Bot registasyonunu önleyen mini programlar:
http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=999
(İnsan mısın makina mısın ?)
http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=319
(Profil değişikliği için)

Bu durumda sorunu sadece, zaten fahri çalışan moderatörlerin spam silmesiyle çözmeye çalışmak, bence şık olmuyor.

Üstelik bu kadar sessizlik, tuhafdan da öte değil mi sizlerce ?

Abi keske burda da standart uyelik haricinde vip uyelik tarzinda bi sistem olsa belki onlara taninacak ufak avantajlar olsa sistemden farkli bir program araciligi ile daha fazla yorumu ayni anda gorebilme yazi rengi yada baska seyler (konu ile pek alakam olmadigindan ornekleri cogaltamadim:smiley: ) bu sekilde forum a da bir katkisi olur o uyeler de daha rahat bir kullanima kavusur ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Oğuzhan hocam, derneğe gelir olsun diye senede bir kere düzenlediğimiz büyük festivalin girişinde araç başına 30 TL bağış topluyorduk, tepkiler yüzünden 3 sene önce vazgeçtik. Yine bağış makbuzu karşılığında Gezenbilir logolu tişört ve çıkartma satıyorduk, ona da laf gelince kendi imkanlarımla ve matbaası olan üye arkadaşların desteğiyle yaptırdığımız çıkartmaları etkinliklerde ücretsiz dağıtmaya başladık. Ücretli üyelikli bir sistem kursak çarmıha geriliriz herhalde :D

Şuan ağır aksak da olsa yürüyor forum ama malesef birbirinden güzel sosyal sorumluluk projeleri organize eden, kültür gezileri düzenleyen, fotoğraf sergileri açan bir dernek işleyemez hale geldi. Ben en çok ona üzülüyorum...

Ucretli olan vip uye olur cesitli avantajlardan faydalanir.ucretsiz olan yine ucretsiz uyeligini yapsin :smiley: gezenbilir logosu olan land rover jeep toyota suziki markali tisortler satilir bencr sadece gezenbilir yazdiginda pek yakisikli durdugu soylenemez.o kadar outdoor markasi offroad uzerine is yapan firma varken burda reklam yapmamalari ilginc.kendi sattigi markalarin en cok konusuldugu yer burasidir eminim ki,asil musteriyi kaldiracaklari yerde firmalarin adi bile gecmiyor.sizlerden yas gecmis artik hayat kosusturmasina girmissiniz keske daha genc bu isi yapabilicek arkadaslari moderator atasaniz da bu islere biraz kostursa.. 150bin uye var diyorsunuz bin kisi ayda 1 lira verse forum masraflarini hep birlikte yuklenirdik aslinda.bilemedim cok karmasa isler :smiley: sizlere kolaylik diliyorum :smiley:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sedat bey,

Şahsınızda emeği geçen tüm mesai arkadaşlarınıza, yazan yorum yapan herkese teşekkür ederim öncelikle.

Bence dernek mantığında para toplamak yanlış değil, Oğuzhan beyin dediği gibi Kademeli üyelik ile hem gelir hem düzen oluşur.

Örnek verecek olursam standart- ve a b c tipi ( vip biraz rahatsız edici gelebilir) Kademeli mesaj atma Hakkı olabilir. Örneklersek standart haftada 10 - 50-100 Sınırsız gibi gidebilir. Detaylar illaki bulunur.

Dernek oluşacak gelirle aslında olması gereken projelere tekrar ve aynı şevkle odaklanır.

3 aylık üyeyim ama herkese siteyi söylüyorum, saatlerce muhtelif eski yazıları okuyorum.

Tekrar sabır ve anlayışınızın daimi olmasını diler, teşekkür ederim.

Öncelikle; şu spam saldırılarına tedbir alınmaya çalışılması haberine çok sevindim ve emeği geçenleri kutluyorum.

Maddiyat açısından Sedat Açıl'a hak vermemek el değil maalesef ;) bu tip forumlarda herhangi bir şekilde ücret talep edilirse ücreti isteyenler ve site topa tutulur, ücret istenmezse bu ve benzeri durumlarda yapılacak acil durum planları devreye alınamaz vsvs.

Ücret ödeyenlere ayrıcalık yapıldığındada yine benzer şeyler oluşur maalesef. Bence en güzeli bir şekilde site kullanımını etkilemeyecek ve üyeleri rahatsız etmeyecek reklam geliri sağlamak veya ilan sayfasını ücretli yapmak veya malum sitedeki gibi GET ilanı nev-i bir ilan düzeneği oluşturmak olabilir :-\

Bugünlere gelebilmiş ve bu kadar popüler olmuş bir siteyi heba etmeden yapılabilecek en güzel şeyi yine bu site için yıllarını vermiş insanlar ileriyi görerek bir takım kararlar alacaktır eminim. Gerekli tedbirler alınıncaya kadar sitenin mevcut düzenini koruma işini sadece admin ve moderatörlere bırakmadan bizlerinde desteklemesi en güzel geçici çözüm gibi geliyor bana ::smiley:

Güzel bir pazar sabahı.Siteyi açtım oda ne !!! bir an için yanlış site açtığımı düşündüm,tam üç sayfa dolusu rusca zırvalıklar, tabi sonra aklım başıma geldi burası kayıtlı olduğum "GEZENBİLİR" sitesi ve onun normal hali.
Lütfen hepimiz yardım edelim bu beladan kurtulalım.Yine sorayım -- BİR SÜRELİĞİNE YENİ ÜYE KAYDI KAPATILSA,BU BELA ROBOT YAZILIMLAR KAPIYI KAPALI BULUNCA DEFOLUP GİTSELER-- hatalı bir işlem mi yapmış oluruz acaba?
Saygılar

Günaydın
Sabah oldu PC yi açtım sitemizi tıkladım tabi ki son günlerin alışılmış durumunu yine gördüm.22 adet mesajla yine uzaylılar hışmına uğramışız.Eh ne yapayım bende hepsini okumuş sayıp sildim gittiler,şimdi yenilerini bekliyorum.
Saygılar

Yazık.., böylelikle beleşden Rusça öğrenme fırsatını da kaçırmış oldunuz ! :D

Avatarının altına "Her ne yaşarsan yaşa, sonunda keyfini çıkar" yazan da sizdiniz sanırsam ? ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

SON KONULAR

Geri