İmdattt

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ince999 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 97
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,776

Etiketler
Ynt: İmdattt

Arkadaslar,
oncelikle bilinen ciklet ile baslayayim.. bildiginiz gibi burasi kar amaci gutmeyen site.. moderatorleri de (yani bizler) gonullu olarak calisan, elimizden geldigince "huzurlu bir bilgi paylasim" ortamı sağlamaya çalışıyoruz.. Bu BiR ..

Hepimizin, ailesi , işi/görevleri ve sorumlulukları var.. ben afrikada bile, hiç aksatmadan, ne zaman bir rapor görsem, işimi gücümü bırakıp ilgileniyorum. Sedat da (ve diğer arkadaşlarımız da) sonuç olarak evini geçindirmek zorunda.. bu İKİ

Ancak bunları zaten biliyorsunuz.. Ama yazışmalardan anladığım şunun farkında değilsiniz..

Siz bir robot mesajı görüp "şikayet" ettiğinizde, hepsini tek tek siliyoruz. Zaten sitemizin çok hızlı olmadığı bir gerçek ve bir konunun kaldırılması 1-2 dakika kadar sürebiliyor.. bu ÜÇ..

yani, bir de bizim yerimize koyun lütfen "moderatorler, yöneticiler uyuyyor mu?" derken. Sonuç olarak, sizin rahatsız olduğunuz başlıkları silmek bize daha fazla zaman kaybettiriyor.. rahatsızlığınızın farkındayız, yoksa elimizden geldiğince hızlı bir şekilde temizlemeye çalışmayız..

Önerilen bütün çözümler doğrudur.. yapılabilirlikleri farklı.. ama lütfen, anlayışı olun.. zira, "uyuduğumuza, dikkate almadığımıza" dair mesajlar, sadece bizi üzer, hevesimizi kırar.. ama açıkcası başka bir fayda beklemek çok doğru değil.. aklınızda olsun..

herkese Nairobi'den selamlar, reha

burakuysal' Alıntı:
Reha bey siteye üyelik sizin kontrolünüzde olsa. Sizin onaylamadığınız kişiler üye olmadığı için yaramasa olmaz mı?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bu yapılabilir bir çözüm.

Sedat ilgilenmeli. Yeni üyeler onaylanmadan mesaj atma konu açma hakları olmasa sorun çözülür gibi.

en iyi çözüm bu gibi önceki iletimde bunu anlatmak istemiştim aslında.üye olduğum bir başka forumda üyelikler bu şekilde onaya bağlı ve bu spam üyelikleri şimdiye kadar hiç görmedim.

Sözlerim kırıcı olmak veya tartışmaya çalışıyor olarak anlaşılmasın lütfen.
Reha Beyin yazdıkları biraz kafamı karıştırdı açıkçası, burada bulunan herkes belli bir amaç için bulunuyor ve bazılarımız bu amaçlara diğer üyelerinde ulaşılabilmesi için ekstra emek harcıyor ve bu emekleri kimse inkar edemez veya küçük göremez. Dolayısıyla yöneticilerin özellikle bu spamlar konusunda elinden geleni yaptığını biliyorum ama bu işin çözümünün bu olmadığıda belli. Yani bu sayfadaki önerilerin benzerlerini bende sunmuştum ama pek bir işe yaramadı çünkü adminlerin yetkileri ve yapabilecekleri kısıtlı. Dolayısıyla burada iş Sitenin sahibine düşüyor sitenin gelirlerinin bir kısmını; sitenin yazılımını yükseltmek ve donanımını geliştirmeye harcanması gerekiyor.

Tabiki bu aşamada ben sitenin muhasebesini yapar pozisyonda oldum sanki ama inanın öyle bir niyetim yok, neticede adminler gönüllülük esasına göre çalışıyor ama server ve yazılım hizmeti verenler para karşılığı. Dolayısıyla bu spamlardan kurtulmak, siteyi hızlandırmak, güncel tutmak, fotoğraf yüklerken hatalarla karşılaşmamak için ilk önce para ödemek lazım.

Online olan moderatör ve adminlerin dikkatine, buyrun başladılar yine ;)

http://www.gezenbilir.com/index.php?action=unread

Selamlar,
sitenin ucretli olup/olmaması tumuyle baska bir konu. Hep soylerim, herhangi birsey icin "1 lira bile alsanız" resim cok degisir. yillardir tartışılıyor ama hepimizin görüşü "hala ücretsiz" kalabilmesi. reha

Sitede gerçek anlamda moderatörlük yapan bu işe vakit ayırabilen sadece üç kişi biliyorum keşke herkes bu konuda vakit ayırabilse tabii ki buradan gördüğümüz kadarı ile ama kolay olmasa gerek sedat bey.e de işin akçalı kısmı düşüyor karavancı bir ağabeyimizden alınmadır bu ''akçe'' belirtmeden geçmeyelim İlaveten moderatör eksiğiniz var ise yavuz çelikel kardeşimiz benim adayım her ne kadar geçmişte takışsak ise kendisi ile tanışmışlığımız vardır deli deliyi görünce deyneğini saklarmış işte öylesi bir durum gerçekten bu işi layık olduğu şekilde yapabileceğine inanıyorum herkese selamlar

dopamin' Alıntı:
Sitede gerçek anlamda moderatörlük yapan bu işe vakit ayırabilen sadece üç kişi biliyorum keşke herkes bu konuda vakit ayırabilse tabii ki buradan gördüğümüz kadarı ile ama kolay olmasa gerek sedat bey.e de işin akçalı kısmı düşüyor karavancı bir ağabeyimizden alınmadır bu ''akçe'' belirtmeden geçmeyelim İlaveten moderatör eksiğiniz var ise yavuz çelikel kardeşimiz benim adayım her ne kadar geçmişte takışsak ise kendisi ile tanışmışlığımız vardır deli deliyi görünce deyneğini saklarmış işte öylesi bir durum gerçekten bu işi layık olduğu şekilde yapabileceğine inanıyorum herkese selamlar
Ömer bey teşekkür ederim layık gördüğünüz için. Daha öncede yönetici arkadaşlardanda bu teklif geldi birkaç kere ama ben kabul etmedim. Bu işi yürütecek kadara sabırlı biri değilim malesef.

YavuzÇ.' Alıntı:
Ömer bey teşekkür ederim layık gördüğünüz için. Daha öncede yönetici arkadaşlardanda bu teklif geldi birkaç kere ama ben kabul etmedim. Bu işi yürütecek kadara sabırlı biri değilim malesef.

Bence hiç öyle değil bir daha düşünün derim selamlar ayrıca çelik gibi sinirleriniz var :(

Moderatör sayısı artırılsın gerçekten,çözüümü bu olur.Birde ben yeniyim forumda,neden kasıyor çok yavaş,serverlarla ilgili bir sorun sanırım...

Aşağıdaki linkte
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=106386.0
daha evvel yazdıklarımı tamamlama açısından:
Gezenbilir forum software SMF 2.0.9 (Simple Machines)in Anti Spam-Bot için code değişimini, firmanın mini programları (50$ [?]) yapıyormuş.
Yani programcıya gerek yok !

Bot registasyonunu önleyen mini programlar:
http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=999
(İnsan mısın makina mısın ?)
http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=319
(Profil değişikliği için)

Bu durumda sorunu sadece, zaten fahri çalışan moderatörlerin spam silmesiyle çözmeye çalışmak, bence şık olmuyor.

Üstelik bu kadar sessizlik, tuhafdan da öte değil mi sizlerce ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR