İlk Yurtdişi Deneyİmİm - Sİngapur -malezya

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan habun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,836
20.07.2007
Akşamdan iki valizimi hazırlamıştım, otobüs saat 10:00 da hareket edecek, her ihitmala karşı saat 8 gibi otelden ayrıldım, 15-20 dakikalık yürüyüş sonraı bilet aldığım yere geldim. normal otobüsten bilet almıştım 45 RM. Bileti satan kişi , eğer istersem saat 09: d gidecek olan lüks otobüsle , singapur'a gidebileceğimi söyledi 25 RM fark ödeyerek biletimi aldım. Çok lüks otobüs gerçekten. nerdeyse kanepe büyüklüğünüde koltuklar.
Malezya'ya doyamadım desem yalan olmaz. Gezilecek daha çok yerler var. Perlis, Langkawi, Melaka, Sabah adası vs. Bir dahaki sefere inşaAllah diyorum
Muavin , sıınır geçişi için bir form veriyor, doldurup veriyoruz. Bir dinlenme yerinde duruyoruz ki , daha öncekine benzemiyo. gayet temiz.Saat 14:00 gibi Singapu'a varıyoruz
 

Etiketler
Bu arada Kulal Lumpurdaki Otobüs Terminalleri ile ilgili bilgi vermek istiyorum
1- Pudu Sentral Bus Terminal :
Bu terminale genelde kısaca "Puduraya" . Kuala lumpurun en merkezi terminali, ama en tehlikelisi de denilebilir. Özellikle akşamları dikkat etmek lazım. Jalan Pudu (Pudu Caddesi) üzerinde, bir çok yere yürüme mesafesindedir. Singapur ve malezyanın güney kesimine burdan otobüsler kalkar.Burayı daha çok turistler kullandığı için diğerlerine göre daha pahalı
2- Terminal Bersepadu Selatan (TBS):
Bandar Tasik Selatan, da bulunuyor , şehir merkezinde yaklaşık 10 km uzak. Yerli halkın kullandığı bir terminal. Burdanda güney kesimi (Melaka, johor v.s) singapura giden arabalar var. puduraya'ya göre daha ucuz ve emniyetli.
Üç çeşit gidilebilir1- LRT (subway) line, 2- KTM (commuter) line , 3- KLIA Transit (airport link). Birçok alternatif otobüs terminalinden faydalanabilir.
3-Putra Bus Terminal (Hentian Putra):
j
alan Tun Ismail , de bulunuyor, merkezi yerdedir. Daha çok kuzey tarafına giden otobüsler bulunur. Kota bharu, terenganu vs. son gittiğimde eskisi yıkılmış yerine modern bir terminal yapılmıştı. Bir çok merkezi yere yürüme mesafesindedir. Ampang Line LRT yanından geçer. Bir not daha TBS ye gitmek içinde burdan otobüsle gidilebir.
4-Duta Bus Terminal:
Kuzeye giden otobüsler burdan kalkıyor, gitmediğim için fazla bilgim yok , tavsiye de etmem çünkü taksi ile gitmek gerekiyor
5-Pekeliling Bus Terminal
Daha çok doğu şehirlerine giden otobüsler kalkıyor. Ayrıca Kelantan, Pahang, Kuantan, Temerloh ve Jerantut şehirlerine de burdan gidilebilir.Jalan Pekeliling caddesi üzerindedir. Monorail ile gidilirse" Titiwangsa" durağının yanındadır
sonuç olarak ya putra Bus terminal yada BTS yi kullanın derim
 

bu terminalleri harita üzerinde de gösterdim
Terminaller
 

Valizlerimi havaalanı emanet yerine bırakıp ( 4,6 SinDoları) singapur şehir merkezine döndüm.
Singapurun yeryüzündeki yaşam alanının aynısı yer altında yapılmış sanki, devasa alışveriş merkezlerin bilmem kaç kat yer altına iniyorsunuz. aldığım yeni eşyalar için üçlü valiz takımı aldım ( 39 Sindolar).
singapur çok pahalı gerçekten, ama alışveriş merkezleri dolup taşıyor.
İlginç bir anı ; bir kitapçıda sözlük dolu, Türkçe sözlük var mı diye sordum, adam ilk defa Türkçeyi duyduğunu söyled. Türkiyenin bir devlet olduğu, türkçenin resmi dil olduğunu anlatırken , adam not alıyor.
 




Eşyalrımı düzeltikten sonra THY amblemini arıyorum,Hemen Bavullarımı teslim etmek için sıraya girerken içimde bir treddüt , valizler için ek ücret istenirmi diye düşünürken biraz önde bir afrikalı çekme arabayla doldurmuş önünü valiz ve kolilerle, para yok diyor THY yetkilileri ücret ödemeden alamayız diyorlar, Afrikalı tartışa dursun sıra bana geldi, ek ücret alınmadan geçtim. Sonra merak ettim afrikalıyı, ücret ödemeden tüm eşyalarını geçirdiğini öğrendim. Adam Türkiye ile burası arasında sürekli bavul ticareti yapıyormuş. Helal olsun dedim, bizim yapamadığımızı başkaları yapıyor.
Uçak saatini belerken Malezyayı düşünüyorum. Gerçekten yerli müsluman halka acıdım biraz , senin neyine diye sorabilirsiniz;
Malezya Malayların olması gerekirken malesef ülkelerinde 2. bazı yerlerde 3. sınıf vatandaş görünümündeler. Ticaretin çoğu çin ve hinduların elinde. yerel halk basit esnaflık ve tarımla uğraşıyor, Hükümet her ne kadar malaylır çoğunluğundaysa da çin ve hindistanın etkisinde. özellikle çinin etkisi çok bariz görünüyor. Kelantan ve Terenganu muhafazakar bir yapıya sahip.
Musluman malay halkınınçoğunluğu temiz ve samimi , özellikle kelantan ve terenganuda islamın sosyal hayata etkisi bariz bir şekilde görülebiliyor. terenganuda korna sesi duymadım desem yalan olmaz, insanlar o kadar sabrlı ve birbirlerine saygılı ki yaşamak gerek
Bu gezimde malaylarla bu konuda çok konuşmaya çalıştım, hepside dediklerimi doğrulayıp, çaresiz olduklarını söylüyorlardı.
Bu temiz, samimi ve iyi niyetli insanların huzur içinde yaşamalarını diliyorum
 

Bir yolculuğum sonuna gelirken THY uçağı ile ilgili bir sitemimi ifade ederek bitirmek istiyorum,
Dönüşte çok zoruma giden olaylara muşahede ettim.
Hostesler yabancılara ikramda bulunurken, güler yüzlü ve saygılı bir şekilde davranırken, kendi türk vatandaşına gelirken gayet ciddi ve resmi, bazen yüzü asık bir şekilde davranıyorlar.
basit bir örnek , hostesten bir içecek isteyen yabancıya hemen getirilirken bize gelince ikinci-üçüncü istekte ancak getirilior. Bir defasında yine birşey istermisiniz diye gelen hostese bir çay istedim o gelmedi başkasına söyledim , biraz bekledikten sonra kendim gittim baktım 3-4 hostes oturmuş sohbet ediyorlar ,isteğim niye gelmedi, diye sorunca. tamam beyefendi yerinize geçin, diye cevap verince biraz fırçaladım ama , ne kadar tesirli olmuştur bilmiyorum.
Benim bu gezi anımı okuma zahmetinde bulunanlara teşekkür ederim,
başta dediğim gibi bu benim ilk yurt dışı gezimdi yaklaşık 4 yıl sonra bir daha gittim bu sefer Bangkoktan karayolu ve deniz yoluyla malezya geçtim. daha önceden gezmediğim yerlere gittim, onunla ilgili anılarımı yazdım.
kısmet olursa eğer bir kez daha gitmek isterim çünkü özellikle sabah-saravak taraflarına gitmedim ayrıca bu sefer endonezya jawa adasına da geçmek istiyorum. Allah kısmet ederse tabi
heppiniz selametle kalın.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,501
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst