İlk Kampımız; Bayramda İnbükü Orman Kampı (9 - 11 Eylül 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkanguranc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,480
Ynt: İlk Kampımız; Bayramda İnbükü Orman Kampı (9 - 11 Eylül 2010)

Bizim karavanımız 4,80 mt bir Alman ...Ağırlığı ise 1000 Kg....2 aracımız var .biri resimdeki araç Partner 1,9 dizel,diğeri ise Chevrolet Rezzo 1,6 motor 105 Hp..tüplü..benzinli bir araç....Her ikisi ilede çektik ....Çekme karavanlarda edindiğimiz (acemi biri olarak) bilgi kesinlikle yan geniş aynalar olacak.Çekerken zorlamıyor ama tatlı rampalarda bile 4-3 vitese düşüyorsun.Ancak korktuğumuz Sakar gecidinde dahi 2.vites 3.vites ile çok rahat çektik.Araç sollarken ve bir yere yanaşırken önceden kestirip tedbirli yanaşmanız gerekiyor.Park olayında ise benim daha önce bot&motor romork çektiğimden dolayı tecrübem var ..abimin ise yok.Ama biz her ihtimale karşı manevra yapmak yerine hemen karavanın 3.tekerini yere indirip topuzdan ayırıyor ve 2 kişi hatta düzde 1 kişi ileri geri karavanı yanaştırıyoruz.Bizim çekme karavan almamızdaki 3 neden vardı.1.si daha geniş iç haçim 2.si aracı ayırıp seyahat etme ve 2c. aracın masrafları olmaması,3.sü ise 7-10 bin arası iyi ve full çekme karavana binmek..moto ve camperde ise 15 bin ve üzerinde eksiği olan hatta alkovanda 25 bin civarından başlayan karavana binmektense çekmeyi tercih ettik.Bence herkes bir çekme karavanla bu işe başlamalı.Kulakları cınlasın Egepil Mustafa abi ile çok muhabbet etmiş ve onun kesinlikle çekme ile başlayın ...sonra motoya geçersiniz sözü bizim için uygun oldu.Ama bir daha diyorumki ben çekmek,toplamak,kurmak vs için hep çok düşünmüş ve tereddüt etmiştim....kesinlikle dikkat her işte gerekli.....Dikkatli olduktan sonra tek başıma bile kimseye ihtiyacım olmadan çekip götürüp getirebileceğim bir karavanımın olmasından çok mutluyum.... :smiley:

Etiketler

taiga' Alıntı:
Ne yalan söyleyeyim ben gene "acaba mı" demeye başladım... ;D

Şimdi kesin Atilla abi gelir gene bir laf ekler bana böyle yazdığım için... :D

Şurası gerçek ki topiğiniz çok özendirici ve deneyimleriniz çok değerli bizler için...

Karavancılığa başlangıcınızın ve yolculuğunuzun keyifli geçmesine çok sevindim...

Gerek Cem'in detay sorularına ilaveten benimde bir görüş istemim olacak...

Çekme karavanınızla kamp dışı yerlerde kalmayı düşünür müsünüz yada sizce olanaklı mı?

Kesinlikle kamp dışı konaklamaları düşünüyoruz..hafta sonu 2 gece gibi..nasipse gezeceğizde....Şöyle izah edeyim.Kamp dışı için 2 hafta önce Karaburun ,mordoğan,Çeşmede keşifler yaptık.Yer tespit ettik.Ne lazım elektrik için bizde Cengiz kardeşimizin bize hediye ettiği bir akü var.Kullanacağınız devamlı olarak tasarruflu bir ampul5-6 saat...diğer karavan ışıklarını anlık az süreli kullanacaksınız ki yetmedi...pilli ledli kamp lmasa lambaları var,ayrıca su gerekli....bizde ki su deposu 70 lt.....denedik2 gün için idealki yanımıza 10 luk petlerde takviyede yaparız(kullanım suyu)....Tuvaletyikullandık ve portatif tuvaleti çok balşarılı buldum.Kesinlikle 2 gün için yeterli.Buzdolabımız 3 sistem ama diyelimki yok...biz varken buzluk ve 2 kalıp buz aldık ....1kalıp buz 3 tl....buzluğumuzzu doldurduk....Bizim amacımız nasipse yağmur yağarkende bir yerlerde tatil yapıp deni,z kenarında orman içinde uyanmak.Birtek soba olyını düşünmedim kış için kamp için karavanımızda klima var....am uyku tulumumuz ve kamp ısıtıcılar(tüplü kafası değişen) kullanılabilir diye düşünğyorum.Bence kamp içi veya dışı çok önemli değil...Çekme karavanla her türlü kamp yaparsınız.Ançak kısa süreli kamp dışı konaklamalardada moto karavanda olsa çekmede olsa takviye almak için bir markete benzinliğe uğramak gerekir....

Serkan Bey, izlenimlerinizin böyle olmasına çok sevindim; hem sizin adınıza hem de niyetlenenler adına... :smiley: Yalnız, bu işi bekar olarak sürdüreceksiniz ki öyle anlaşılıyor, acaba iyi mi desem yoksa kötü mü? :-\

Cavid Sezen

Denizciler hemen kendini belli ediyor. Buzluk olayını karavanda her zaman savunmuşumdur. 12 volt ve 3 sistem buzdolaplarına dünyanın parası harcanıyor. Oysa yeterli hacme sahip karavanlarda, teknelerde olduğu gibi koltukların altına sabit buzluklar yapılabilir. Tek yapılacak olan içi galvaniz kaplı, stratofoam ile izole edilmiş, altta küçük bir tahliye deliği bulunan, 60-70 lt.'lik kapaklı ahşap bir kutu... Alacağınız 1 kalıp buz sizi en az 3 gün idare eder. Buzu yat turizminin ve balıkçılığın yapıldığı küçük kasabalar da dahil olmak üzere hemen her yerde bulabilirsiniz. Bunların dışında o bölgede balık satılıyorsa buz fabrikası da mutlaka vardır. Kendim karavan yaptıracak olursam içine mutlaka sabit buzluk yaptırırdım.

Sekan bey, eğer sizin için çok zahmetli olmayacaksa fotoğraflar için imageshack linki vermek yerine gezenbilire yükleyebilir misiniz? Fotoğrafların ileride kaybolma riskine karşı böylesi daha güvenli.

Karavanınızı kaç kişi sorunsuz kullandığınızı sormam da sakınca yoktur umarım...
Yani 4.80 karavan kaç kişiye yeter?
Yada 4 mt nin altı bir karavan kaç kişiyi idare edebilir sizce...

orsaalabanda' Alıntı:
Denizciler hemen kendini belli ediyor. Buzluk olayını karavanda her zaman savunmuşumdur. 12 volt ve 3 sistem buzdolaplarına dünyanın parası harcanıyor. Oysa yeterli hacme sahip karavanlarda, teknelerde olduğu gibi koltukların altına sabit buzluklar yapılabilir. Tek yapılacak olan içi galvaniz kaplı, stratofoam ile izole edilmiş, altta küçük bir tahliye deliği bulunan, 60-70 lt.'lik kapaklı ahşap bir kutu... Alacağınız 1 kalıp buz sizi en az 3 gün idare eder. Buzu yat turizminin ve balıkçılığın yapıldığı küçük kasabalar da dahil olmak üzere hemen her yerde bulabilirsiniz. Bunların dışında o bölgede balık satılıyorsa buz fabrikası da mutlaka vardır. Kendim karavan yaptıracak olursam içine mutlaka sabit buzluk yaptırırdım.

Cem'e katılıyorum, Her karavanda mekanik bir buzdolabı olmalı..Kalıcı birşeyler yapmak istemeyenler veya buna yer tahsis edemeyenler, pratik buzluklar üretebilir, örneğin ağzı kesinlikle sıvı akıtmayan bu tip bidonlar bu iş için çok uygun, 20-27-35-40-50 Litre olanları var...Yuolculuk sırasında bile sallanmalarda kesinlikle su kaçırmıyor...

Cem bir defa daha haklı, ImageShack.us ile yüklenen fotoğraflar, yükleyen ücretli kullanıcı deyil, free kullanıcı ise, 30 gün sonra siliniyor...

fıcı ve buz dulabı.jpg

Serkan Bey,

İlk gezinizi sorunusuz ve mutlu olarak bitirmenize çok sevindim. Sizin de belirttiğiniz gibi karavan çekmek olduğundan fazla zor gibi görülüyor. Ancak fiyatı makul hem de sanırldığından daha kolay. Darısı adım atma cesareti arayan tüm diğer arkadaşlara diyorum.

Eşlerin bu işten keyif alması zaman alabiliyor. Sabırlı ve duyarlı olmak lazım.

Selamlar

Doğan

Ve böylelikle ilk gezimizi tamamlamış olduk....
Kamp değerlendirmem ise............ İnbükü.....yer olarak küçük...........Çok doğal ve güzel.........Tuvaletler ,bulaşık ve çamaşırhane kötü..(kampta kalanlarda sağolsun bu kötü ortamı dahada kötü hale getiriyorlar)....birazda bakımsız.......anayoldan 2 km toprak ve sert virajlı dar bir yolu var.....market bakkal vs hiç bir şey yok...ağaçdeniz ve siz....Günü birlikçiler yasak olsa dahi kamp kapısının önüne gelip sabahlıyorlar bir gece 1 e kadar bağırıştılar........... işte böyle bir kamp ama yinede çok güzeldi................ :smiley:

orsaalabanda' Alıntı:
Sekan bey, eğer sizin için çok zahmetli olmayacaksa fotoğraflar için imageshack linki vermek yerine gezenbilire yükleyebilir misiniz? Fotoğrafların ileride kaybolma riskine karşı böylesi daha güvenli.
Şimdi gördüm diğer fotoları...sizin dediğiniz şekilde atarım.

taiga' Alıntı:
Karavanınızı kaç kişi sorunsuz kullandığınızı sormam da sakınca yoktur umarım...
Yani 4.80 karavan kaç kişiye yeter?
Yada 4 mt nin altı bir karavan kaç kişiyi idare edebilir sizce...
Sol taraf U şeklinde masa & yatak oluyor eni 1,60 tı ...kızım ,oğlum,eşim orda yattı.....sağ tarafta yatak & masa oluyor eni 1,35 ti abim ve bende sağ tarafta yattık.....Valla olay yatak olayı.... yatak sayısı eni,önemli.....

gezmen' Alıntı:
Serkan Bey, izlenimlerinizin böyle olmasına çok sevindim; hem sizin adınıza hem de niyetlenenler adına... :smiley: Yalnız, bu işi bekar olarak sürdüreceksiniz ki öyle anlaşılıyor, acaba iyi mi desem yoksa kötü mü? :-\

Cavid Sezen
Cavid hocam...ne desek boş.... belki zamanla alışırlar...ama benim 3 yıldır teknem var ve devamlı balığa çıkarım.....Eşim toplamda 20 kere gelmemiştir...Zaten ilk yazılarımdada belirtmiştim...beklediğim birşeydi....önemli olan izni almaktı.... :smiley:

atiladi' Alıntı:
Cem'e katılıyorum, Her karavanda mekanik bir buzdolabı olmalı..Kalıcı birşeyler yapmak istemeyenler veya buna yer tahsis edemeyenler, pratik buzluklar üretebilir, örneğin ağzı kesinlikle sıvı akıtmayan bu tip bidonlar bu iş için çok uygun, 20-27-35-40-50 Litre olanları var...Yuolculuk sırasında bile sallanmalarda kesinlikle su kaçırmıyor...

Cem bir defa daha haklı, ImageShack.us ile yüklenen fotoğraflar, yükleyen ücretli kullanıcı deyil, free kullanıcı ise, 30 gün sonra siliniyor...
İgloo nun marin tip buzlukları....80 TL den başlıyor..ayrıca altta tahliye tıpası var...su yaptıkca boşaltıyoruz.Ben 100 lt buzluğa 2 kalıp buz ve 2,5 lt bir sürü içecek aldım.....5 gün bi fiil buzlar yetiyor ve Cemin dediği gibi tatil yerlerinde heryerde birkaç buzcu var.....(ilk sorcağınız yer fırınlar olsun....ekmek için mayada blok buz kullanıyorlar)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR