serkanguranc
GIPSY ADVENTURE HOME
Ynt: İlk Kampımız; Bayramda İnbükü Orman Kampı (9 - 11 Eylül 2010)
Merhaba dostum...bende az sayıda olan çekme karavancılardanım...Kamp dışı yaşam şeklini bende hep deniz kıyısı veya dağlarda piknik alanları gibi düşündüğümden sorun yaşatmayacağını düşünüyorum.Hiç şehir içi gibi düşünmemiştim.Ama zaten Ülkemizdeki çoğu eksiklikler gibi kamp alanlarıda çok eksik..ve diğer bir sürü nedenden dolayıda bu sosyal faliyetler fazla gelişmemiş durumda.Neyse ilerde daha fazla gelişir umuduyla diyorum.Ha birde Erba karavan kampanyamız bitmiştir ilginize teşekkür ederiz diye bir yazı yazmış nette...gerçekten bu kampanya bir işe yaramış...Marmaris seyehatimizde çok fazla Erba karavan gördük buda karavancılık adına sevindirici birşeydi benim için.ankirali' Alıntı:Serkan bey karavancılığa sizde benim gibi bu yıl başlamışsınız. Neticede aynı duyguları paylaşıyoruz. Ben de ilk karavanlı gezimi Ankara'dan Akçakoca'ya yaptım. Burada "Akçakoca gezisi" konusunda yeterli bilgi verdim. Evet karavancılığa çekme karavanla başlamak daha mantıklı. Hem parasal yönden, hem de tecrübe kazanmak bakımından. Ben 6 bin liraya aldığım karavanımdan çok memnun kaldım ve iyi bir kamp tatili yaptım.
Yalnız şu "kampdışı" olayına sıcak bakamıyorum. Kamp konusu bizde sadece deniz kıyısı ile sınırlı gibi geliyor bana. Çok turistik olan "Kapadokya" bölgesi ve "Trabzon Sümela" gibi yerler dışında pek çekme karavanla konaklama imkanı yok gibi. Örneğin ben Eskişehir, Karaman, Kayseri vb. Ankara'ya komşu şehirlere çekme karavanımla gitsem nerede kalacağım. Bir otopark veya ne bileyim nerede olursa karavanın içine tıkılıp kalacağım. Kampdaki gibi tenteyi açıp masa sandalye çıkarıp oturamayız herhalde. Çevreden geçenlerin şaşkın bakışlarını şimdiden üzerimde hisseder gibiyim. Oysa bu kampdışı değil kampların her şehirde olduğu Avrupa ülkeleri gibi imkanlarımız olsa inanın Ankara'dan bu hafta sonu bile giderim.