İlk Kampımız; Bayramda İnbükü Orman Kampı (9 - 11 Eylül 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkanguranc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,553
Ynt: İlk Kampımız; Bayramda İnbükü Orman Kampı (9 - 11 Eylül 2010)

dogan124' Alıntı:
Serkan Bey,

İlk gezinizi sorunusuz ve mutlu olarak bitirmenize çok sevindim. Sizin de belirttiğiniz gibi karavan çekmek olduğundan fazla zor gibi görülüyor. Ancak fiyatı makul hem de sanırldığından daha kolay. Darısı adım atma cesareti arayan tüm diğer arkadaşlara diyorum.

Eşlerin bu işten keyif alması zaman alabiliyor. Sabırlı ve duyarlı olmak lazım.

Selamlar

Doğan
Teşekkürler Doğan bey bizde sisin yazılarınız ve fotoğraflarınızdan cesaret aldık...ve doğru yaptığımızada inanıyorum....Özellikle 5-10 bin TL arası bence herkes çok rahat bir karavgan sahibi olabilir ve çok güzel tatil yapabilir.

Etiketler

taiga' Alıntı:
Karavanınızı kaç kişi sorunsuz kullandığınızı sormam da sakınca yoktur umarım...
Yani 4.80 karavan kaç kişiye yeter?
Yada 4 mt nin altı bir karavan kaç kişiyi idare edebilir sizce...
Haldun bey...bizde 2.ci karavanımızı 4 mt ve altında düşünüyoruz....Abim için ve 3 yataklı istiyoruz....Özelliklede tatilin çoğu yaz ise..karavan sadece yatak olarak kullanılıyor....bilginize..ve 4 mt altı olduğu için ağırlığı da az olacak ve daha keyifli bir sürüş olacaktır.Bence de hayallerinizi ertelemeyin ve bütçenize uygun bir karavanla yollara devam derim.... :smiley:

[attachment=1]

Geçici çözümler için bu tür bir uygulama düşünülebilir ama bu şekilde ancak bir gün idare eder. Benim bahsettiğim, koltukların altında zaten depolama amaçlı olarak kullanılan hacimlerin üstten kapaklı kalıcı buzluk olarak düşünülmesi. Buzun uzun süre dayanması için eridikçe oluşan suların tahliye edilmesi gerekiyor. Aracın altına verilecek 1-1,5 cm.'lik bir tahliye hortumuyla bu sorun çözülür. Koltuğun altındaki dolabın iç çeperlerini stratofoam ile kaplayıp bunun üzerine de su sızdırmayacak şekilde galvanizi oturttunuz mu, işlem tamamdır. Üst kapak için izolasyona gerek yok. Normal ahşap kapaklı yapabilirsiniz. İddia ediyorum bir kalıp buz sizi Ağustos sıcağında en az 3 gün idare eder. Çok sıcak gecelerde de ayaklarınızı buranın üzerine denk getirip serin serin yatarsınız.

fıcı ve buz dulabı.jpg

Serkan güzel bir gezi olmuş, İnbükünün fotoraflarını görünce gene kanımda kaynamalar başladı seneye nasıl dayanırım bilmiyorum ,Temmuz ayı başında İnşallah oradayız.
Belki nasip olur iki karavan ardarda gideriz bu iş ne kadar kalabalık o kadar zevkli olur

Selamlar

kurtadam' Alıntı:
Serkan güzel bir gezi olmuş, İnbükünün fotoraflarını görünce gene kanımda kaynamalar başladı seneye nasıl dayanırım bilmiyorum ,Temmuz ayı başında İnşallah oradayız.
Belki nasip olur iki karavan ardarda gideriz bu iş ne kadar kalabalık o kadar zevkli olur

Selamlar
Evet Cengiz inşallah 2 karavan arka arkaya gideriz...ama Temmuzu beklemeye gerek yok...Kasımda 9 günlük bayram var.. :smiley:

Sami bey teşekkür ederim...İnşallah sağlık,sıhhat,huzurlu güzel gezilerde denk gelmek umuduyla...

Teşekkürler Yusuf bey....İlk kampımızla beraber eksiklerimizide yaşayarak görmüş olduk....

Serkan bey güzel bir tatil ve tecrübeler edinmişsiniz.Tecrübeli arkadaşların önerdiği sabır ve sağduyu çağrısına katıldığımı hatırlatırım.
Zamanla sadece siz mutlu olun diye gezilere katılan aile üyelerinize minnettarlığınızı vurgulayarak kaleleri tek tek fethedebilirsiniz.
Kolay gelsin.
Levent

serkanguranc' Alıntı:
Evet Cengiz inşallah 2 karavan arka arkaya gideriz...ama Temmuzu beklemeye gerek yok...Kasımda 9 günlük bayram var.. :smiley:
Serkan kurban bayramında bende isterim ,ama bizde bayramlar problem büyüklerin yanında iki gün geçirmedinmi, bir daha yanlarına sokmazlar.Selamlar

güngör' Alıntı:
Serkan bey güzel bir tatil ve tecrübeler edinmişsiniz.Tecrübeli arkadaşların önerdiği sabır ve sağduyu çağrısına katıldığımı hatırlatırım.
Zamanla sadece siz mutlu olun diye gezilere katılan aile üyelerinize minnettarlığınızı vurgulayarak kaleleri tek tek fethedebilirsiniz.
Kolay gelsin.
Levent
Doğru söylüyorsunuz Levent bey...herşeyi zamana bırakmakta lazım....

kurtadam' Alıntı:
Serkan kurban bayramında bende isterim ,ama bizde bayramlar problem büyüklerin yanında iki gün geçirmedinmi, bir daha yanlarına sokmazlar.Selamlar
Cengizcim zaten konuştuğumuz gibi bu sene çocukların dersane ve sınavları zorlu olacak o yüzden bakalım ne kadar kaytarabileceğiz.Olmadı yakın yerlerde 2-3 gün yaparız...Karaburun , Mordoğon kafamdaki yerler...ya nasip....

Serkan bey merhaba ve paylaşımınız ile tecrübelerinizi aktararak bizlerede nasıl başlayıp neler yapacağımızı öğretiyorsunuz.Teşekkürler.Ben de bi WW buskaravan ile başladım ama kafam karmakarışık.Çekme karavan mı? Campervan mı? Alkovenli motokaravanmı? diye .Geziniz ve paylaşımınız muhteşem ,zaten marmaris benim için ayrı bir güzel.Birde inbükünü hiç görmedim.Mutlaka gelip göreceğim.Cengiz bey (kurtadam ) inbükünü çok övdü ve anlattı.Bende İzmir /Karşıyakadayım Nice güzel geziler dileyim.SEVGİ ve SAYGILAR.

metin0035' Alıntı:
Serkan bey merhaba ve paylaşımınız ile tecrübelerinizi aktararak bizlerede nasıl başlayıp neler yapacağımızı öğretiyorsunuz.Teşekkürler.Ben de bi WW buskaravan ile başladım ama kafam karmakarışık.Çekme karavan mı? Campervan mı? Alkovenli motokaravanmı? diye .Geziniz ve paylaşımınız muhteşem ,zaten marmaris benim için ayrı bir güzel.Birde inbükünü hiç görmedim.Mutlaka gelip göreceğim.Cengiz bey (kurtadam ) inbükünü çok övdü ve anlattı.Bende İzmir /Karşıyakadayım Nice güzel geziler dileyim.SEVGİ ve SAYGILAR.
Merhaba Metin bey....En düşük fiyata,en geniş ve en orjinal alınabilecek karavan bana göre çekme karavandı...iyi kide almışım...Marmarisin her tarafı çok güzel ..daha nice gidilecek yer var...İnşallah gideceğiz oralara.Sizin yeriniz nerede ? Hafta içi uğrayıp tanışmak isterim.

Serkan bey karavancılığa sizde benim gibi bu yıl başlamışsınız. Neticede aynı duyguları paylaşıyoruz. Ben de ilk karavanlı gezimi Ankara'dan Akçakoca'ya yaptım. Burada "Akçakoca gezisi" konusunda yeterli bilgi verdim. Evet karavancılığa çekme karavanla başlamak daha mantıklı. Hem parasal yönden, hem de tecrübe kazanmak bakımından. Ben 6 bin liraya aldığım karavanımdan çok memnun kaldım ve iyi bir kamp tatili yaptım.
Yalnız şu "kampdışı" olayına sıcak bakamıyorum. Kamp konusu bizde sadece deniz kıyısı ile sınırlı gibi geliyor bana. Çok turistik olan "Kapadokya" bölgesi ve "Trabzon Sümela" gibi yerler dışında pek çekme karavanla konaklama imkanı yok gibi. Örneğin ben Eskişehir, Karaman, Kayseri vb. Ankara'ya komşu şehirlere çekme karavanımla gitsem nerede kalacağım. Bir otopark veya ne bileyim nerede olursa karavanın içine tıkılıp kalacağım. Kampdaki gibi tenteyi açıp masa sandalye çıkarıp oturamayız herhalde. Çevreden geçenlerin şaşkın bakışlarını şimdiden üzerimde hisseder gibiyim. Oysa bu kampdışı değil kampların her şehirde olduğu Avrupa ülkeleri gibi imkanlarımız olsa inanın Ankara'dan bu hafta sonu bile giderim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,825
Kayıtlı Üye Sayımız
166,619
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR